Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

OI OYKΡΑΝΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 1 ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Oι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και έβαλαν κατά ρωσικού ανθρωπιστικού κονβόι.Σύμφωνα με τον Gleb Kornilov, γενικό διευθυντή του Ταμείου Αρωγής Νέα Ρωσία Ντονμπάς ουκρανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινητοπομπής που μετέφερε αναθρωπιστική βοήθεια στο Ντονμπάς και σκότωσαν ένα άτομο.

«Στις 23 Aπριλίου 3 καμιόνια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια ήταν καθ΄οδόν προς Σιροκίνο.Για άγνωστο λόγο το ένα από τα 3 οχήματα εγκατέλειψε την προβλεπόμενη πορεία και μετά από λίγο 
 
 
έφθασε σε θέση των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες άνοιξαν πυρ  εναντίον του.Το επεισόδιο έγινε 27 χλμ.ΝΔ του Donetsk, » αναφέρει το Interfax.
Από τα πυρά δολοφονήθηκε ένα μέλος της ανθρωπιστικής αποστολής και ένα τραυματίστηκε ενώ τα υπόλοιπα αιχμαλωτίστηκαν.
Σύμφωνα με τον Kornilov η ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή μετέφερε τρόφιμα,φάρμακα,ρουχισμό και σπόρους για τους κατοίκους της ΝΑ Ουκρανίας.
Ένας ουκρανός αξιωματούχος έγραψε στο Twitter του «6 αυτονομιστές αιχμαλωτίστηκαν,1τραυματίστηκε και  1 σκοτώθηκε «.Βέβαια δεν λέει το παραμικρό για το γεγονός ότι το κονβόι ήταν ανθρωπιστικό.  Το αρχικό όχημα είχε πινακίδες Μόσχας  και έφερε όλα τα διακριτικά και απαραίτητα σύμβολα.
Ο νεκρός στις φωτογραφίες που διακινήθηκαν φαίνεται καθαρά ότι δεν έχει αλεξίσφαιρο γιλέκο ούτε φέρει όπλα. (27/04/2015 hunternews.ru)
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/04/oi-oyk-1-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου