Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

Συνελήφθη νεαρός Αλβανός τζιχαντιστής στην Κακαβιά



Απρίλιος 26, 2015.
Δεκαοκτάχρονος Αλβανός, καταγόμενος από την πόλη Λούσνια της Αλβανίας, συνελήφθη για «συμμετοχή σε πολεμικές συγκρούσεις σε ξένη χώρα», όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η σύλληψη του νεαρού με τα αρχικά του ονόματός του J.Ç. συνελήφθη τις πρωινές ώρες της 23ης Απριλίου 2015, στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, καθώς είχε απελαθεί από την Ελλάδα.
«Αυτό το άτομο απελάθηκε από την ελληνική αστυνομία, λόγω ‘συμμετοχής του σε εχθροπραξίες σε μια ξένη χώρα» και μόλις εισήλθε στο αλβανικό έδαφος συνελήφθη από την ειδική υπηρεσία τρομοκρατικών ενεργειών της Αλβανικής Κρατικής Αστυνομίας, προκειμένου να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα των δραστηριοτήτων του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας.
Ο ίδιος αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας από την αλβανική  Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, για πιθανές διασυνδέσεις με ομάδες τζιχαντιστών που λειτουργούν, σήμερα, στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε  στην Εισαγγελία των Τιράνων με κύρια κατηγορία της συμμετοχής σε εχθροπραξίες σε ξένη χώρα (στη Συρία).
Ο νεαρός Αλβανός ισλαμιστής, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, αποδεικνύει ότι εστίες τζιχαντιστών έχουν δημιουργηθεί στα δυτικά Βαλκάνια, όπου οι εξτρεμιστές προσλαμβάνουν νέους, προκειμένου να πολεμήσουν για τζιχάντ στη Μέση Ανατολή στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’.
Σημειώνεται ότι το άτομο αυτό, διέμενε στην Ελλάδα, επί ένα περίπου χρόνο, πριν την απέλασή του.
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου