Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015

«Τα ΚΑΝΟΝΙΑ του ΝΑΒΑΡΟΝΕ» της Ρωσίας



Όταν θα αρχίσουν να σφυροκοπούν αυτά τα ¨Κανόνια¨ τότε θα ¨ξεχάσουμε¨ όλοι τις δόσεις , τα χρέη και τους τοκογλύφους της ζωής μας. Ήδη όλα κινούνται μέσα σε ένα ¨περιβάλλον τρέλας και ακαταστασίας¨.

Ο Αριστοτέλης ο θεμελιωτής της επιστήμης της λογικής προσέγγιζε το θέμα της αθεΐας και της τρέλας.
Ο Άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς έλεγε σε κάποιον άθεο: »Μην λες πως δεν υπάρχει Θεός, αλλά δεν έχω εγώ Θεό».
Έχουμε σήμερα ¨φόβο¨ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ;
Έχει σήμερα η κοινωνία μας ¨βαρέσει κανόνι¨;
Να γιατί θα μας ¨περιλάβουν τώρα άλλου είδους κανόνια¨.
ΡΩΣΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΟΦ »ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AEGIS ME TOΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑ MK-41, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ» [ΠΡΑΒΔΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΟΥ]
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
Ξαφνικά οι Ρώσοι δείχνουν σκληροί και αποφασιστικοί ακριβώς γιατί διαθέτουν πλέον τα κατάλληλα ¨γεωπολιτικά κανόνια¨ δηλ τους ¨θύλακες γεωστρατηγικής προβολής¨ που είναι η ΚΡΙΜΑΙΑ και το Καλίνινγκραντ.
¨Οι Ρώσοι αποφάσισαν να στείλουν στην Κριμαία βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3 στο πλαίσιο μια σειράς στρατιωτικών γυμνασίων στη Δυτική και την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, τα λεγόμενα «τεστ ετοιμότητας» για τα ρωσικά στρατεύματα.
Τα βομβαρδιστικά Tu-22M θα επιτρέψουν στους Ρώσους όχι μόνο την περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χερσονήσου, αλλά και την ενίσχυση των δυνατοτήτων αποτροπής υπό το πρίσμα μιας πιθανής αντίδρασης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των όποιων ανησυχιών σχετικά με το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή, όπως εξέφρασε πρόσφατα ο Μιχαήλ Κονταρενόκα, κορυφαίος Ρώσος αναλυτής που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο. Η ανάπτυξη των Tu-22M στη χερσόνησο της Κριμαίας θεωρείται ότι λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της υποστήριξης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της στρατιωτικής δυνατότητας προβολής δύναμης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και νοτιότερα ( βλ. Τουρκία κα) – ειδικά όσον αφορά την ικανότητά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στη χερσόνησο.
Το Tu-22Μ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όσον αφορά την ικανότητα μεταφοράς και εξαπόλυσης βλημάτων κατά-πλοίων.
Η ανάπτυξη των Tu-22M σε βάσεις στην Κριμαία είναι σίγουρα ένα πρόσθετο στοιχείο αποτροπής. Μετά την ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, στην πραγματικότητα με την παραβίαση της ακεραιότητας της Ουκρανίας, η Συνθήκη του Μοντρέ δεν χαρακτηρίζεται από την ίδια αμοιβαία βάση. Ίσως οι χώρες του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να προκαλέσουν μια απάντηση σε μια παρόμοια διάσταση, με την διέλευση πολεμικών πλοίων των Στενών του Βοσπόρου, έξω από το προκαθορισμένο πλαίσιο της Συνθήκης του Μοντρέ.¨
Στενά του Βοσπόρου , Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία πάνε ¨πακέτο¨ με την τυχόν παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ. Για αυτό και οι Ρώσοι προειδοποιούν…
Ινστιτούτο Stratfor: «Ζήτημα χρόνου η στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας»
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ για ¨μακρινές επιχειρήσεις¨
… βλ. για Βόρειο Αιγαίο γύρω από τα Στενά , πιθανώς και αιφνίδιο κατέβασμα στην Μέση Ανατολή για να τελειώνει η ανθρωπότητα από την φρικώδη γεωστρατηγική των Τζιχαντιστών.
Αυτό μας το δηλώνει και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού …
¨Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις που προέβη σημείωσε ότι ανέπτυξαν στην Κριμαία στρατιωτική δύναμη που αποτελείται από 96 μονάδες και ότι συνεχίζουν να ενισχύουν αυτές τις μονάδες.
Αφού σημείωσε ότι το πρωταρχικό καθήκον των στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία είναι να προστατέψουν τα συμφέροντα της Ρωσίας στον κόλπο της Μαύρης Θάλασσας και την Κριμαία, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες μονάδες αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για τις μακρινές επιχειρήσεις. ¨
Πάμε όμως και στο βορειότερο ¨κανόνι του Ναβαρόνε¨ της Ρωσίας το Καλίνινγκραντ.
Το Καλίνινγκραντ (Ρωσικά: Калининград‎), παλαιότερα γνωστό ως Κένιγκσμπεργκ… είναι πόλη-λιμάνι και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Καλίνινγκραντ, του ρωσικού θύλακα που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στην Βαλτική Θάλασσα. Η περιοχή αυτή συνορεύει με τα εδάφη των μελών του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι γεωγραφική αποκομμένη από το υπόλοιπο τμήμα της Ρωσίας.
¨Στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στη Λιθουανία και στην Πολωνία, θα αναπτυχθούν οι πιο προηγμένοι πύραυλοι της Ρωσίας, οι Ισκαντέρ.¨
¨ Επίσης η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στο θύλακα του Καλίνινγκραντ η Ρωσία και αυξάνει τα αποθέματα των πυρηνικών όπλων που έχει στην περιοχή ως απάντηση στη μεταστάθμευση νατοϊκών αεροσκαφών στις τρεις Βαλτικές Δημοκρατίες αλλά και στην Πολωνία μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο συγκεκριμένος θύλακας που αποτελεί ρωσικό έδαφος από το τέλος του Β¨ΠΠ.
Μάλιστα η Μόσχα αποφάσισε μονομερώς να αναστείλει συμφωνία όπου βάσει αυτής υποχρεωνόταν να παρέχει στοιχεία στη Λιθουανία γύρω από το ρωσικό οπλοστάσιο και τις ένοπλες δυνάμεις που συγκεντρώνει στο Καλίνινγκραντ.
Η συγκεκριμένη συμφωνία είχε υπογραφεί μεταξύ της Ρωσίας και της Λιθουανίας το 2001 όπου τόσο η Ρωσία όσο και η Λιθουανία είχαν την υποχρέωση να ενημερώνουν η μια την άλλη για τις στρατιωτικές κινήσεις τους ενώ επιπρόσθετα είχαν το δικαίωμα και αιφνιδιαστικών ελέγχων.
Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές η αναστολή της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι ανησυχητική κυρίως για το λόγο ότι η Ρωσία διατηρεί πυρηνικά όπλα στο Καλίνινγκραντ αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι μπορούν να τα φέρουν.
Η κίνηση αυτή της Ρωσίας έγινε κατόπιν της κίνησης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να δημιουργήσουν το δίκτυο αντι-πυραυλικής ασπίδας, κίνηση η οποία εξόργισε τη Ρωσία και που ως απάντηση ήταν η μετακίνηση πυρηνικών όπλων έξω από τον μητροπολιτικό της αμυντικό ιστό στο Καλίνινγκραντ.
Έτσι αποφάσισαν οι Δυτικοί να στήσουν επίγεια παρατηρητήρια για να βλέπουν ¨τις πυρηνικές μπεκάτσες¨ μέσα στο Καλίνινγκραντ.
¨Η Πολωνία θα κατασκευάσει έξι παρατηρητήρια που θα παρακολουθούν τα σύνορά της μήκους 200 χιλιομέτρων με το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, είπε χθες η αστυνομία.
Οι έξι πύργοι θα είναι έως και 50 μέτρα ύψος και θα είναι έτοιμοι τον Ιούνιο για επιτήρηση όλο το εικοσιτετράωρο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PAP ο εκπρόσωπος της συνοριακής αστυνομίας της Πολωνίας.
Η Πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία είχε στείλει πυραύλους Ισκαντέρ στο Καλίνινγκραντ, που θα μπορούσαν “να φτάσουν ακόμη και στο Βερολίνο”.
Και ενώ οι Δυτικοί στήνουν παρατηρητήρια οι Ρώσοι φαίνεται να συνδέουν τους γεωστρατηγικούς θύλακες της ΚΡΙΜΑΙΑΣ και του Καλίνινγκραντ με την ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ στρατιωτική τεχνολογία.
¨Δύο στρατιωτικοί δορυφόροι με ένα νέο πύραυλο-φορέα Soyuz-2.1V ήδη προγραμματίσθηκαν να εκτοξευθούν από τον Φεβρουάριο και από το διαστημικό κέντρο του Πλεσέτσκ στην βόρεια Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε απο πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Τον Οκτώβριο του 2014 ο ρώσος Υποστράτηγος Χαλίλ Arslanov, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι η Ρωσία πρόκειται να προσθέσει εννέα στρατιωτικούς δορυφόρους επικοινωνιών στην τροχιακή ομάδα της χώρας μέχρι το 2020.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σχέδια της χώρας για ομάδα στρατιωτικών δορυφόρων θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.¨
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι Ρώσοι γυαλίζουν ¨τα κανόνια του ΝΑΒΑΡΟΝΕ¨ τους και πλέον είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι ¨έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους¨ και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να αναφωνήσει ¨ουαί στα Έθνη του Βορρά¨.
Όταν θα αρχίσουν να σφυροκοπούν αυτά τα ¨Κανόνια¨ τότε θα ¨ξεχάσουμε¨ όλοι τις δόσεις , τα χρέη και τους τοκογλύφους των Εθνών.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου