Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

Με μπαράζ ασκήσεων σε όλη τη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση απαντά η Ρωσία στη φημολογία περί "νεκρού Πούτιν".

Με μπαράζ αεροναυτικών ασκήσεων απαντά η Ρωσία τόσο στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα όσο και κυριότερα στο όργιο φημών περί "νεκρού" Πούτιν που αναμεταδίσουν τα δυτικά ΜΜΕ. .

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ που ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή 6 πολεμικών σκαφών συνεχίζονται και από σήμερα πραγματοποιούνται παράλληλα και οι ασκήσεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με συμμέτοχη σκαφών επιφανείας και βομβαρδιστικών Su-24.


Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθ8ηκε από το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου «ομάδα κρούσης ρωσικών σκαφών πραγματοποιεί από σήμερα κοινά διακλαδικά γυμνάσια με αντιαεροπορικά σενάρια και σενάρια κατά σκαφών επιφανείας».
«Σκάφη κλάσης Bora όπως και άλλα βοηθητικά σκάφη κλάσης Ivanovets πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά  πυρά με ρουκέτες και πυροβόλα εναντίον στόχων επιφανείας οι οποίοι προσομοίωναν σκάφη επιφανείας», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του Αρχηγείου του ρωσικού Ναυτικού.
Στην ίδια αναφέρεται πως τα πληρώματα των σκαφών τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιήσουν γυμνάσια αντιαεροπορικής άμυνας εναντίον στόχων που θα προσομοιώνουν εχθρικά βομβαρδιστικά.
Αεροσκάφη Su-24 Fencer (γνωστά από το συμβάν με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook) από την αεροπορική δύναμη του ρωσικού Στόλου θα εξομοιώσουν απειλές για τα ρωσικά σκάφη ενώ αμφίβια αεροσκάφη Be-12 θα πραγματοποιούν διελεύσεις σύροντας ανεμούριο για την άσκηση των Ρώσων πυροβολητών, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής χώρος που πραγματοποιούν τις ασκήσεις τους τα ρωσικά σκάφη αλλά την ίδια περίοδο πραγματοποιούνται και οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ και πιο συγκεκριμένα της δύναμης NATO Maritime Group Two (SNMG2), μία από τις τέσσερις μόνιμες ΝΑΤΟικές ναυτικές δυνάμεις με τη συμμετοχή έξι πολεμικών σκαφών και πιο συγκεκριμένα του αμερικανικού «Vicksburg» (η ναυαρχίδα της δύναμης), του καναδικού «Fredericton», του τουρκικού «Turgutreis» (F-241) , του γερμανικού  «Spessart», του ιταλικού  «Aliseo» και του ρουμανικού «Regina Maria».
Πάντως και το άκουσμα μόνο του αεροσκάφους Su-24 προκαλεί ανατριχίλα στα πληρώματα  των αμερικανικών σκαφών και των Νατοϊκών γενικότερα.
Δεν είναι όμως μόνο τα ναυτικά γυμνάσια. Πάνω από 8000 Ρώσοι στρατιώτες μετέχουν σε ασκήσεις του Στρατού στην Κριμαία, την Νότια Οσσετία, την Αμπχαζία και την Αρμενία όπως ανακοίνωσε η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση.
«Η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση ξεκίνησε την πραγματοποίηση ασκήσεων για τις πυραυλικές της δυνάμεις και τις δυνάμεις πυροβολικού. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 19 συνολικά τοποθεσίες οι οποίες βρίσκονται στο Νότιο και Βόρειο Καύκασο και στην ομοσπονδιακή επαρχία της Κριμαίας, παράλληλα με άλλες μονάδες από βάσεις στην Αρμενία, τη νότια Οσσετία και την Αμπχαζία με μονάδες πυροβολικού, Μ/Κ ταξιαρχίες και παράκτιες μονάδες οι οποίες θα επιδείξουν τις  ικανότητές  τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίστηκε σε αυτές πρόκειται να παρουσιαστούν και τα νέα συστήματα 2S34 Hosta (Α/Κ πυροβόλο) και το 9K51M Tornado-G (σύστημα ΠΕΠ).

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/03/blog-post_848.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου