Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

Έντονη συζήτηση στην Τούρκικη βουλή για την ανάκτηση των 16 Ελληνικών νησιών.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονη συζήτηση και διαξιφισμοί διεξήχθησαν στην τουρκική βουλή μεταξύ των βουλευτών του Εθνικιστικού Κάματος και του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, για το θέμα της ανάκτησης των «παράνομα» κατεχομένων από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στον ανατολικό Αιγαίο και νότια της Κρήτης.



Το αίτημα των βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος προς τον υπουργό Άμυνας, İsmet Yılmaz, ήταν αμέσως να απορριφτεί η «παράνομη» ελληνική κατοχή των 16 νησιών του Αιγαίου και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση της τουρκικής κυριαρχίας. Με λίγα λόγια δηλαδή να προχωρήσει σε. στρατιωτικές ενέργειες κατάληψης των νησιών αυτών. Με λίγα λόγια δηλαδή να εισέρθει στο… τρελοκομείο!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσπάθησε να αιτιολογήσει την θέση του αναφέροντας πως θα πρέπει να εξεταστεί τι συμφωνήθηκε στην συνθήκη της Λοζάνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την κυριότητα αυτών των νησιών. Και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, σύμφωνα με τις διεθνείς αυτές συνθήκες δεν… έχει καθοριστεί η κυριαρχία αυτών των νησιών, δηλαδή το θέμα παραμένει εκκρεμές και θα πρέπει να εξεταστεί για να ληφθούν οι αρμόζουσες αποφάσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια σύμφωνα με τους Τούρκους η κυριαρχία των 16 νησιών του ανατολικού Αιγαίου και νότια της Κρήτης είναι στον… αέρα. Η διαπίστωση αυτή δικαιολογεί τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας για την ελληνική κυριαρχία αυτών των νησιών, φτάνοντας στο σημείο να υποστηριχτεί η άποψη ότι αυτά τα νησιά ως ανήκοντα μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα στην οθωμανική αυτοκρατορία, σήμερα πρέπει να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια που είναι διάδοχος της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Εδώ άναψε η συζήτηση καθώς οι βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης ζήτησαν με έντονο τρόπο από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για την ανάκτηση της κυριαρχίας αυτών των 16 νησιών.

Όλα αυτά δείχνουν πως το θέμα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα για κάποιους στην Άγκυρα και δεν αποκλείεται να το «πυροδοτήσουν» όταν θεωρήσουν πως υπάρχει η κατάλληλη συγκυρία ένεκα της ελληνικής αδυναμίας να υπερασπιστεί την κυριότητα αυτών των καθαρά και με βάση των διεθνών συνθηκών ελληνικών νησιών, (διάβασε Νίκου Χειλαδάκη, «21ος αιώνας ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»).

Φαίνεται κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν αυτό το θέμα που το συνεχίζουν με έμφαση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και…μακάρι να έχουν γνώση οι φύλακες!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου