Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2015

Ποιους δε θα σταυρώσω στις επερχόμενες εκλογές

Του Στρατή Μαζίδη
Οι εθνικές εκλογές απαρτίζονται ως επί το πλειστόν από δύο σκέλη. Το πρώτο η επιλογή του κόμματος και το δεύτερο η εκλογή των βουλευτών.

Ασχέτως του τι θα επιλέξει να ψηφίσει (αν ψηφίσει) ο καθένας μας ως κόμμα, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και ως προς τους βουλευτές που θα σταυρώσουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε μετά το ενδεχόμενο να ξανασταυρωθούμε επί ξύλου όλοι μαζί.

Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αυτή παράμετρος αποκτά ιδιαίτερη αξία. Συζητώντας με αρκετούς φίλους από όλες τις ιδεολογίες, διέκρινα σε επίπεδο κουβέντας μια ωριμότητα δίχως συνθηματικές κορώνες. Κοινή συνισταμένη – προβληματισμός υπήρξε το «κι αν επιλέξω λάθος πολιτικό σχηματισμό;».

Αυτό κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Τουλάχιστον όσον αφορά τους αδοκίμαστους. Σε κάθε περίπτωση όμως για αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να προσέξουμε σε ποιους θα αναθέσουμε την εκπροσώπησή μας.

Όλη αυτή η αντιφατικότητα εκ διαμέτρου αντίθετων προσωπικοτήτων, πρέπει να μας προβληματίζει και απασχολήσει.

Η σπουδαιότητα αντακλάται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο μέσω του παραδείγματος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β” Αθήνας.

Για όσους ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, ποιο θα είναι το κριτήριό τους;

Θα επιλέξουν πολιτικούς αλεξιπτωτιστές στην περιφέρεια – αρένα που ουδεμία σχέση έχουν με τη Β” Αθήνας αλλά αποτελεί το στάδιο που πρέπει να περάσουν για το επόμενο βήμα; Βλέπε Δένδιας – Ασημακοπούλου.

Θα επιλέξουν πολιτικά τζάκια; Βλέπε την κόρη της κας Πετραλιά. Μα πάλι μια Πάλλη;

Θα δώσουν το συν ένα σε πολιτικά άχρηστους και πολιτικά ανίκανους όπως ο Κωστής Χατζηδάκης που χάρισε το εθνικό οδικό μας δίκτυο και ξεφορτώθηκε την Ολυμπιακή με τρόπο τέτοιο ώστε να εξαφανιστεί στο τέλος;

Θα επιλέξουν να εκπροσωπηθούν από ένα γραφικό Αδωνι Γεωργιάδη που έβριζε το κόμμα που τώρα γλύφει, μια τύπου κυρίας της γειτονιάς Σοφία Βούλτεψη και έναν Αργύρη Ντινόπουλο που δεν παίρνει χαμπάρι τα κοντινά πλάνα όταν αφήνει τους πολιτικούς του λεκέδες στα σπίτια;

Θα επιλέξουν τους εκλεκτούς της τοπικής οργάνωσης;

Θα δώσουν την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να μπουν στη Βουλή που έχουν καθημερινά δώσει δείγματα γραφής μέσω προτάσεων απλής λογικής όπως του αξιόλογου και ανθρώπου της αγοράς Αγη Βερούτη αλλά και του Γιώργου Καισάριου για την οικονομία στέλνοντας και το μήνυμα της ανανέωσης σε πρόσωπα, μυαλά και νοοτροπίες;

Αυτό το ερωτηματολόγιο αγαπητοί φίλοι θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους όσοι αποφασίσουμε να ψηφίσουμε, ασχέτως της κομματικής επιλογής που θα κάνουμε και της περιφέρειας που ανήκουμε.

Ας ψάξουμε τα πρόσωπα. Ας τιμωρήσουμε παλαιό ανίκανο προσωπικό, δίγλωσσους, επικίνδυνους και ακατάλληλους. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν δουλέψει. Έχουν ανοίξει το μαγαζί. Κυνήγησαν και το τελευταίο εκείνο ευρώ ή δραχμή για να επιβιώσουν.

Θα μου πείτε, μα υπάρχουν τέτοιοι; Βεβαίως υπάρχουν. Όπως η κοινωνία μας διαθέτει ανθρώπους όλων των αποχρώσεων, ομοίως και η πολιτική σκηνή.

Και εδώ νομίζω πως όλοι μπορούμε ασχέτως του τι πρεσβεύουμε ο καθένας, από κοινού να θέσουμε υψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων πετυχαίνοντας μια πρώτη μεγάλη ανατροπή στη σύνθεση του επόμενου κοινοβουλίου.

Η απλή λογική θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, τους εκπροσώπους της οφείλουμε να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε.
πηγη
[www.freepen.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου