Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014

“Τα εν οίκω μη εν ΔΗΜΩ”... και ο κυρ ΔΗΜΑΣ

Φώτο απο diktiospartakos.blogspot.com 
«Τα εν οίκω μη εν δήμω» έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή.
Και ξαφνικά η ιδιωτική ζωή των Νέο- Ελλήνων γέμισε με ΔΗΜΑ. Η ανακοίνωση της επίσπευσης των Προεδρικών εκλογών με μοναδικό υποψήφιο τον κ.  Σταύρο Δήμα “αναστάτωσε” την καθημερινότητα και έφερε στο προσκήνιο νέους πρωταγωνιστές και μάλιστα πολλούς.

Σήμερα όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ¨πρωταγωνιστούν¨ στις ιδιωτικές ζωές των Ελλήνων.

Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους γιατί το αντίκτυπο της ψήφου  αυτών θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις ζωές όλων μας.

Ποιανού που ήδη καταστρέφεται η οικογενειακή ζωή του ή πρόκειται να βρεθεί σε οικονομική και κοινωνική μέγγενη προσεχώς  από την ανάλγητη και δίχως σπλάχνα οικτιρμών πολιτική  μνημονιακών ντιρεκτίβων…δεν θα θυμάται σε όλη του την ζωή αυτές τις ΨΗΦΟΥΣ;

Πραγματικά στις πλάτες  των Βουλευτών αυτών  έχει πέσει δυσβάστακτο φορτίο για να αποφασίσουν καίρια  ως προ το κοινό συμφέρον. Είναι όμως και μια ευκαιρία για να κατανοήσουν   ότι τέτοια δυσβάστακτα καθημερινά  φορτία έχουν ¨ζυγισθεί¨ στο  σύνηθες υποζύγιο που λέγεται Greek το ανθρωπάκι.

Και ενώ η εκλογή Παπούλια ήταν soft,  η εκλογή  Δήμα προοιωνίζεται complex ακριβώς γιατί έφερε και άλλους πρωταγωνιστές επί της σκηνής.

Ποιους έφερε ;

Μάλιστα  λόγω της περιόδου των καλικαντζάρων μας πλακώσαν οι ¨καλικάντζαροι¨ των τοκογλυφικών αγορών προεξοφλώντας τις εξελίξεις που μάλλον επιθυμούν να τις κατευθύνουν στους δικούς τους στόχους, κάνοντας τα αδιέξοδα μας πλέον ¨αδιάβατα ντουβάρια¨.

¨Βόμβα που θα έπρεπε να έχει εκραγεί από το 2010 παρομοίασαν την Ελλάδα οι Times. «Εάν η Ελλάδα είναι το κακό παιδί της Ευρωζώνης, πρέπει να κατηγορήσεις τους γονείς της» σημειώνουν οι Times. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Φίλιπ Άλντρικ, μετά από δύο διασώσεις, πολλές διαπραγματεύσεις και ένα κούρεμα χρέους, οι εταίροι νόμιζαν ότι είχαν απασφαλίσει την βόμβα. Δεν το είχαν κάνει όμως, και αυτή την εβδομάδα άρχισε να χτυπά ξανά και μια ολέθρια έκρηξη παραμονεύει. Στη σχετική ανάλυση , η χώρα μας είναι πάλι σε ένα κρίσιμο σημείο και ο κόσμος έχει στρέψει τα βλέμμα τα προς τη χώρα μας, με το ερώτημα αν θα βρεθούν οι βουλευτές για την Προεδρική εκλογή ή θα έχουμε ξανά εκλογές.¨ http://pieriki.blogspot.gr

Τι θέλουν να πετύχουν οι αθεόφοβοι τζογαδόροι ¨έμποροι των Εθνών¨;

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ

¨Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε δραματική πτώση -21%  από τις 1048 μονάδες βρέθηκε στις 824 μονάδες χωρίς τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.
Στα ομόλογα πανικός, το 3ετές ομόλογο τον Μάρτιο είχε εκδοθεί στο 3,5% και βρέθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 στο 11,29% σε επίπεδα ρεκόρ, ως νέα έκδοση. 
Θυμίζουμε ότι το ρεκόρ όλων των εποχών στο 3ετές ομόλογο (παλαιά έκδοση) σημειώθηκε στις 13 Μαρτίου του 2012 ή απόδοση 156,42%.
Το 10ετές ομόλογο επίσης εκτινάχθηκε στο 9,31% στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 από 5,5% τον Μάρτιο του 2014. 
Το CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας μετά την έκδοση του 5ετούς ομολόγου επανεμφανίστηκε…. και υποχώρησε στις 470 μονάδες βάσης….για να εκτιναχθεί εσχάτως πάνω από τις 1000 μονάδες βάσης ενώ στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, βρέθηκε στις 1120 μονάδες βάσης ή 11,20%.¨ Πηγή  http://www.bankingnews.gr

Αυτή την φορά όμως  η  ίδια συνταγή τρόμου  που εφήρμοσαν και επί  ημερών του κ. ΓΑΠ δεν πιάνει.

Δεν πρέπει σε αυτούς του αναίσχυντους οικονομικούς δουλεμπόρους να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που αξίζουν .

Οι  αριθμοί πεθάνανε, τώρα θέλουν να πεθάνουν και τον Έλληνα.

Δεν μπορούμε άλλο πια  να ανακατέψουμε τον εκβιασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που μάλλον σαν έννοια  κοσμεί  μόνο την βιβλιογραφία καθότι στην πράξη πάτωσε.

Μετά από μερικές δεκαετίες Ευρωπαϊκής συνύπαρξης  το μήνυμα «Τα εν οίκω μη εν δήμω»  πρέπει να γίνει στρατηγική- πολιτική προτεραιότητα.

Όταν καθαρίσεις ¨τον κόπρο του Αυγεία¨ που εγκαταστάθηκε στο σπίτι σου επί χρόνια και από τα σκουπίδια δεν μπορούσες  να ανοίξεις παράθυρα και πόρτες, λογικό είναι να πάρεις πολλές σκούπες  και όταν κάπως το συνεφέρεις . τότε  αρχίζεις να μιλάς με τους εταίρους για χρέη, υπολογίζεις κατοχικές υποχρεώσεις, και  μιλάς για  ανοικτά γεωπολιτικά, ενεργειακά και άλλα θέματα σου.

Αυτό είναι το καλό σενάριο…

Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με άπληστα όρνια   που όταν δούνε ότι εμείς στρεφόμαστε κατά την ρήση   «Τα εν οίκω μη εν δήμω»  μήπως χρησιμοποιήσουν μια  διαφορετική ¨συνταγή ανωμαλίας¨ για να μας συνεφέρουν ;

Παίζει ¨να φέρουν  τους  ιστορικούς φίλους τους από  τα ανατολικά  για να τελειώσουν τις δουλειές  που τις άφησαν μισοτελειωμένες¨ ;

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ καθημερινά με την ζωντανή παρουσία των ΕΕΔ αφουγκράζεται  τον εχθρό που έρχεται για να αποτελειώσει το έργο των τοκογλυφικών αγορών.

ΨΑΞΤΕ να βρούμε   ΗΓΕΤΗ που θα πει το διαχρονικό ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ στις Τοκογλυφικές αγορές και στους Τούρκους.

ΑΥΤΟΝ δεν πρόκειται να τον βρούμε στις ¨παιδικές χαρές¨  της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Οι μετριότητες δεν κάνουν πια για τους Έλληνες… γιατί κάνουν κακό στην υγεία  και στην φυσική μας τρέλα ( ταμπεραμέντο).

Αυτός ο   ηγέτης   πρέπει να προετοιμαστεί  κατάλληλα  για να πει δημοκρατικά  με όλους εμάς  το ¨καπούτ¨ δηλ kaputt  (αχρηστευμένο, τελειωμένο, νεκρό το μνημόνιο) στην ¨αυτοκράτειρα  πασών των Γερμανιών¨ κ Μέρκελ  και  να συνδιαλαγεί μαζί της από το ίδιο ύψος κύρους σχετικά με τις κατοχικές υποχρεώσεις βλ. Καλάβρυτα, Δίστομο και πάσης ρημαγμένης Ελλάδας του τότε και του τώρα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου