Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014

ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΝΥΕΙ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ !


Το όχημα που κάνει 500 χιλιόμετρα με μισό ευρώ
Το Ελληνικό όχημα που μπορεί να διανύσει 500 χιλιόμετρα με περίπου μισό ευρώ εκτίθεται στο μουσείο αυτοκινήτου, εκεί που συναντήσαμε τρεις από τους Έλληνες φοιτητές που το κατασκεύασαν.


   
Η Μαριλένα Καράλη, ο Νίκος Κούρος και ο Γιώργος Φακίνος είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα. Είναι τρία από τα μέλη της ομάδας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που κατασκεύασαν το ηλεκτρικό όχημα "Πυρφόρος 2", την εξέλιξη του "Πυρφόρος 1" και κέρδισαν το βραβείο "Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα".



Το ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την ενέργεια από μπαταρίες με τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που λειτουργούν επικουρικά για να πετύχουν μεγαλύτερη αυτονομία, κατόρθωσε να διανύσει 447 χιλιόμετρα με μόλις μία κιλοβατώρα. Το όχημα κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου από τους φοιτητές και χρειάστηκε πραγματικά ομάδικό πνεύμα για να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ και αεροδυναμικό κέλυφος και ένας κινητήρας υψηλής απόδοσης που θα ήταν ανταγωνιστικό, απέναντι σε χώρες που είχαν πίσω τους τη στήριξη ακόμη και μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών ως χορηγούς.
Τρία παιδιά με όνειρα που θα 'θελαν να μείνουν και να προσφέρουν στην Ελλάδα
Η Μαριλένα, ο Νίκος και ο Γιώργος θα ήθελαν να αποτελέσει αυτή η προσπάθεια μια ευκαιρία για να στηρίξει η Ελληνική Πολιτεία και, κυρίως, οι Έλληνες επιχειρηματίες το όνειρο για μία μονάδα παραγωγής "καθαρών" οχημάτων πόλης, στη χώρα μας. Το γεγονός ότι μπόρεσαν με ελάχιστους πόρους και με αποκλειστικά τις δικές τους δυνάμεις, να κάνουν κάτι τόσο οικονομικό και τεχνολογικά ολοκληρωμένο τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να φύγουν για να βρουν δουλειά στο Εξωτερικό.
Το όχημα, πάντως, έχει ήδη υποστεί βελτιώσεις, μετά τον διαγωνισμό, και τα παιδιά θα πάνε του χρόνου για να κερδίσουν κάτι πολύ περισσότερο στον διαγωνισμό. Όπως αποκαλύπτει ο καθηγητής τους Παναγιώτης Κακοσίμος, ο Πυρφόρος μπορεί, πλέον, να διανύσει απόσταση 520 χιλιομέτρων, τουλάχιστον, με κατανάλωση μίας κιλοβατώρας, πράγμα που σημαίνει ότι, με βάση τις τρέχουσες τιμές της ΔΕΗ, θα χρειάζεται μισό, περίπου, ευρώ για να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με μια ταχύττηα, όμως, που δεν θα υπερβαίνει τα 25-30 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή. THE TOC TV

Το διαβάσαμε από το: ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΝΥΕΙ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/500.html#ixzz3LjDYA3dL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου