Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ



Άλλη μια δυσάρεστη είδηση πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το Κυπριακό. Αυτή την φορά το «χτύπημα» έρχεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς μια χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, η Ουγγαρία, προχώρησε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου και μάλιστα επέτρεψε το άνοιγμα πρεσβείας του ψευδοκράτους στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο, Andrassy street και στο νούμερο 118, έγιναν στις 16 Οκτωβρίου με επίσημη τελετή τα εγκαίνια της πρεσβείας του ψευδοκράτους.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ozdil Nami, του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουγγαρία, Şakir Fakılı, του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ουγγαρία, Vilayat Guliyev, του προέδρου της τουρκικής κοινότητας Ουγγαρίας, Suat Karakuş, του αντιπρόεδρου του Τουρκοουγγρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Naci Ceylan, του αντιπροσώπου της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών, MUSIAD, Fadı Başar, καθώς και πολλών εκπροσώπων τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης, συνολικά 150 άτομα παρευρέθησαν στην μεγαλοπρεπή όπως αναφέρεται τελετή.

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους σε ομιλία του στα εγκαίνια της πρεσβείας του ψευδοκράτους στη ουγγρική πρωτεύουσα, τόνισε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση για την κίνηση της να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να επιτρέψει το άνοιγμα πρεσβείας στην Βουδαπέστη.

Μάλιστα ανέφερε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την …επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Στην συνέχεια μιλήσει ο νέος «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Ουγγαρία, Arıf Altay, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση και προανήγγειλε την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της Ουγγαρίας με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Και οι υπόλοιποι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία αυτής της εξέλιξης, δηλαδή την αναγνώριση από την Ουγγαρία που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ψευδοκράτους και προανήγγειλε και άλλες αναγνωρίσεις και από άλλα μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σίγουρα αυτή η εξέλιξη είναι χαστούκι προς την ελληνική πλευρά και την ελληνική διπλωματία που κυριολεκτικά πιάνεται στον ύπνο, καθώς για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου ένα κράτος και μάλιστα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε σε επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους και επέτρεψε το άνοιγμα μιας ψευδοπρεσβείας στην πρωτεύουσα του Βουδαπέστη.


Άραγε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ή Εξωτικών όπως το αναφέρουν πολλοί, θα λάβει κάποια μέτρα και θα υπάρξει επίσημη αντίδραση σε αυτό το πολύ δυσάρεστο για το Κυπριακό γεγονός ;

Ας ελπίσουμε αν και δεν το βλέπουμε με μια κυβέρνηση όπως αυτή που κυβερνά σήμερα την χώρα μας και έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία μας σε ξένα κέντρα.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου