Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2014

Bότανα κατά του μπαμπούλα Εμπολα .

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”
Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.
Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο φόβος, ιδίως η τρομολαγνεία και το χρέος είναι τα καλύτερα ”προιόντα”, πουλάνε αρκετά και είναι άκρως κερδοφόρα, πρώτα είχαμε την γρίππη των χοίρων, μετά των πτηνών τώρα πουλάει ο μπαμπούλας έμπολα, αν και το μάρκετινγκ έχει βελτιωθεί πλέον,αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε , για λίγο καιρό θα είμαστε μέσα στον πανικό, μετά θα έρθει το εμβόλιο να μας σώσει που ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται.
Τὠρα κατασκευάστηκε και το πειραματικό φάρμακο Zmapp, ας μην μιλήσουμε
για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει, πιθανότατα δεν έχουν καν ερευνηθεί, μην ξεχνάτε είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Απόκομμα απο την Guardian, ‘‘Τα εμβόλια που αναπτύσσονται έναντι και των τεσσάρων !!! οροτύπων του δάγγειου πυρετού, θα είναι σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της νόσου. Η πρόληψη τηςαναπαραγωγής των κουνουπιών έχει σε μεγάλο βαθμό αποτύχει στις περισσότερες ενδημικές χώρες.”
Πιο επικερδή είναι τα εμβόλια, άλλωστε το να βρούμε τρόπους να μην αναπαράγονται τα κουνούπια είναι δύσκολο.
Προφητικό το άρθρο για το φίλμ CONTAGION;
Στο φίλμ CONTAGION μια εταιρεία εξόρυξης προσπαθώντας να καθαρίσει τη ζούγκλα απο φοινικόδενδρα με μπουλντόζες που σε αυτά κατοικούν νυχτερίδες , πέφτει μία νυχτερίδα που έχει το φονικό ιό, τρώει μια μπανάνα,αφήνει τα αποφάγια σε ένα χοιροστάσιο, το σφάζουν, ο σεφ που μαγειρεύει το κρέας λερώνεται με το αίμα,κάνει μια χειραψία με την πρωταγωνίστρια και ξεκινάει η επιδημία από ένα
γουρουνάκι και μία νυχτερίδα (batman ή βαμπίρ).
CONTAGION. Ο ΠΟΥ προετοιμάζεται για trH3N2 πανδημία ;
Δέν θα αναφέρω για τον ”ιό”, για το πως μεταδίδεται, και τι συμπτώματα παρουσιάζει, θα το αφήσω στους προπαγανδιστές του ΚΕΛΠΝΟ και τα ΜΜΕ,άλλωστε πληρώνονται καλά για αυτό.
Θα αναφέρω οτι ο ιός του Δυτικού Νείλου που προκαλεί εγκεφαλίτιδαενδημεί εδω και χιλιετίες στην Μέση Ανατολή. Θα μου πείτε όμως ότι αλλάζοντας τον λίγο και παίζοντας τον Δημιουργό μπορείς να τον κάνεις παθογόνο, αλλά και άκρως μεταδοτικό.
Νομίζω πως για αυτούς που θέλουν να καταλάβουν το ανέλυσα αρκετά στο
Oλες οι ασθένειες προέρχονται απο το μυκόπλασμα
Οσο για τον μπαμπούλα Έμπολα ευτυχώς έχουμε την φύση μας και σε αυτήν την χώρα υπάρχουν σχεδόν όλα τα αντίδοτα, όσο και να προσπαθήσουν να μας ρίξουν στην λήθη διαθέτουμε σαν Ελλάδα χιλιάδων ετών γνώσης που όλο και κάτι έχει μείνει.
Αναρωτιέμαι τι θα επιλέγατε αν αντιμέτωπίζατε μια επικείμενη πανδημία του ιού;
Ένα φάρμακο με χαμηλή διαθεσιμότητα, με υπερβολικά υψηλό κόστος και τοξικότητα, και το οποίο δεν ξέρουμε αν λειτουργεί, η ενα δοκιμασμένο στο χρόνο, ασφαλή, οικονομικά προσιτό και πολύ αποτελεσματικό βότανο;
Ειχα γράψει παλαιότερα για τον Ζαμπούκο.
Zαμπούκος το πιο γνωστό αντιϊκό βότανο
Ζαμπούκος κατά του κάθε έμπολα.
Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;

Ζαμπούκος (sambucus niger)
Υποθέτουν ότι οι μαύροι καρποί του Ζαμπούκου περιέχουν μια ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.
Πάντως σε άλλες μελέτες , θεωρούν οτι ο ζαμπούκος αλλάζει το πεχά των βλεννογόνων με αποτέλεσμα οι ιοί να μην μπορούν να προσκοληθούν στους βλεννογόνους οπότε δίνεται χρόνος στο ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα.
Αλλά δεν είναι μόνο ο Ζαμπούκος ειναι και ο Μέλιος, Μελία, αλλοιώς Μέλιουρας, φράξινος, Fraxinus ornus, το γνωστό μάνα, ξάδελφος του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem) που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι απο την αρχαιότητα, αλλά και πρόσφατα στα χωριά ακόμα και τώρα κάποιοι το χρησιμοποιούν στα κοτόπουλα και στα άλλα ζώα, όταν βλέπουν κάποια ζώα να μην είναι καλά, βάζουν στο νερό που πίνουν φλούδες απο τον φλοιό του, το νερό παίρνει ένα μπλέ χρώμα και τα ζώα γίνονται καλά.



Μελία (Fraxinus ornus)
Τι ιδιότητες έχει ο φλοιός;
Αντι-ιικές , αντιφλεγμονώδεις , αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιπαρασιτικές, σκοτώνει τις έλμινθες, ανοσορυθμιστικές, εντομοαπωθητικές, επουλωτικές και δεν είναι μόνο ο φλοιός του που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τα δάκρια, το μάνα το γλυκό έκκριμα του φλοιού του, χρησιμοποιούταν στην ιατρική σαν καθαρτικό για παιδιά, παρόμοιο με το μάνα που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες απο τα αρμυρίκια.
Aλλα αντιικά φυτά;
Τα φύλλα της ελιάς , περιέχουν την Ελαιοροπαΐνη που εμποδίζει την μολυσματικότητα του αιμορραγικού σηψαιμικού ιού, Viral Haemorrhagic Septicaemia (VHSV) και του Salmonid Rhabdovirus κατά 10 -30 τοις εκατό.
Η εκδίκηση της «φραπελιάς»





H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β , αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς. (1)

Αψιθιά (artemisia absinthium)
Eνα άλλο γνωστό βότανο η γλυκόριζα Glycyrrhiza glabra (Leguminosae), έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία χρήσης ως φάρμακο, ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση, απο τα πιό δυνατά αντιικά βότανα.













Γλυκόριζα καταπολεμάει έως και ιούς ανθεκτικούς στα αντιικά φάρμακα.
Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά τον SARS και των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορονοιούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Σύμφωνα με το Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στη γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 μέρες χωρίς νερό.
Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).
Σύμφωνα με το Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στη γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 μέρες χωρίς νερό.
Το 18ο αιώνα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μασούσε γλυκόριζα ως φάρμακο για τα προβλήματα πέψης που αντιμετώπιζε.
Μασώντας τις ρίζες μας βοηθάει στην απεξάρτηση απο το τσιγάρο.
Η γλυκυρριζίνης (σαπωνίνη), είναι επίσης μια από τις πιο ισχυρές αντι-ιικές ενώσεις που εχει μελετηθεί ποτέ .
Μια μελέτη για την ανασταλτική δράση της γλυκυρριζίνης κατά του SARS, (Αιφνίδιου Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου), γρίπη των πτηνών, που σχετίζεται με τους κορονοιούς, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον Ιούνιο του 2003, η οποία βέβαια είχε μικρή κάλυψη απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά την τεράστια σημασία της για την ανθρώπινη υγεία.
Και να φανταστείτε ‘οτι , λίγους μόνο μήνες πριν από αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε δελτίο τύπου (16 Απρίλη 2003), το οποίο ανέφερε την πρόσφατη έξαρση των θανατηφόρων κρουσμάτων του (Αιφνίδιου Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) (SARS) στην Ασία και το οποίο προκλήθηκε από τους ίδιους κορονοιούς που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μελέτη.
Με τον κόσμο να εξακολουθεί να παραπαίει από την παγκόσμια υστερία του SARS και την κατάσταση «ετοιμότητας», δηλαδή τα αποθηκευμένα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως η ριμπαβιρίνη παρά την γνωστή έλλειψη της αποτελεσματικότητάς της, θα έλεγε κανείς ότι θα δινόταν περισσότερη προσοχή στην πολλά υποσχόμενη έρευνα αυτού του είδους …
Στην πρωτοποριακή μελέτη του Lancet, με τον τίτλο “γλυκυρριζίνη, ένα ενεργό συστατικό από τις ρίζες της γλυκόριζας, και η αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV,« οι Γερμανοί ερευνητές εξέφρασαν συνοπτικά την πρόθεσή τους με τον ακόλουθο τρόπο:
Το πρόσφατο ξέσπασμα του SARS δικαιολογεί την αναζήτηση αντι-ιικών ενώσεων για τη θεραπεία της νόσου.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά τον SARS και των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορονοιούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Εκτιμήσαμε τo αντιικό δυναμικό της ριμπαβιρίνης, 6-αζαυριδίνης, πυραζοφουρίνης, μυκοφαινολικού οξέος, και της γλυκυριζίνης, σε δύο κλινικές απομονώσεις του κορωνοϊού (FFM-1 και FFM-2) από ασθενείς με SARS που είχαν εισαχθεί στο κλινικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης, Γερμανία.
Από όλες τις ενώσεις, η γλυκυρριζίνη ήταν η πλέον δραστική στην αναστολή της αντιγραφής του ιού SARS.
Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γλυκυρριζίνη θα πρέπει να αξιολοηθεί για την αντιμετώπιση του SARS.
Συνήθως βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίζα για 5 λεπτά, αφήνουμε το τσάι σκεπασμένο 15 λεπτά και πίνουμε εως και δυο κούπες την ημέρα για διάστημα ενός μήνα, κάνοντας διακοπή.
Ο ζαμπούκος τα φύλλα ελιάς και ο μέλιος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προληπτικά βάζοντας αντί για ζάχαρη σκόνη γλυκόριζας.
Η αψιθιά χρησιμοποιείται για 10 ημέρες κάνοντα παυση μιας εβδομάδας.
Το σεπτιλίν (septilin) της εταιρείας Αyrveda, απο το 1982 θεράπευε τον Δάγκειο αιμορραγικό πυρετό παρεμφερής με τον ”ιό” του Έμπολα που και αυτός προκαλεί αιμορραγικό πυρετό που μάλλον ”μεταλλάχτηκε’‘ πλέον όπως στο φίλμ CONTAGION.
Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Μsc


http://utidanos.blogspot.gr/2014/10/b.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου