Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!Ο πρωθιερέας Νικολάι Nespravy στο Pavlograd αναφέρει ότι πρόκειται για έναν κακό οιωνό. «Είναι ένα πολύ κακό σημάδι!!!



Εικόνα του Χριστού ματώνει στην Ουκρανία προάγγελος του πλανητικού εφιάλτη!
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Έχουμε και άλλες φορές, από τις στήλες της «Ε.Ω.», κάνει αναφορά σε θαυμαστά γεγονότα της Ορθοδοξίας μας, αλλά και άλλα γεγονότα («σημεία των καιρών»), τα οποία δείχνουν σαφέστατα ότι οι καιροί που τώρα διανύουμε είναι «πονηροί». Όλα αυτά τα συμβάντα, αναγνωρισμένα από την επίσημη Εκκλησία μας που τα κατατάσσει στην ελληνορθόδοξη παράδοση του λαού μας, προαναγγέλουν πολλές φορές διάφορα δεινά, φοβερά και τρομερά γεγονότα που είναι να λάβουν χώρα στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Εάν κανείς αναζητήσει στην εθνική, παγκόσμια και θρησκευτική μας ιστορία (από την απώτατη κιόλας αρχαιότητα) θα ανεύρει πλήθος περιστατικών, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «προειδοποιητικά» για τις επερχόμενες δραματικές εξελίξεις... Για παράδειγμα, δεν ήταν κάτι τέτοιο το φοβερό όνειρο του Φαραώ της Αιγύπτου, που ερμήνευσε ο Ιωσήφ, με τις επτά παχιές και τις επτά ισχνές αγελάδες κτλ.;
Επίσης, ουκ ολίγες φορές κάναμε λόγο για τα σημερινά τραγικά «σημεία των καιρών», που σχετίζονται με την ευρύτερη γεωπολιτική αναμπουμπούλα και τις τρομακτικές ανακατατάξεις που συμβαίνουν παντού πάνω στον πλανήτη. Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι η ανθρωπότητα προετοιμάζεται να περάσει σε μια άλλη φάση ανάπτυξής της, σε μια Νέα Εποχή. Αυτό άραγε δεν δείχνει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε με την πτώχευση της «Lehman Brothers» τον Σεπτέμβριο του 2008 στις ΗΠΑ; Η «ελληνική κρίση χρέους» του 2009, που σύντομα έγινε οικονομική γάγγραινα για ολόκληρη την Ευρωζώνη, βυθίζοντάς την σε μια γενικότερη οικονομική κρίση και θέτοντας επ’ αμφιβόλω το μέλλον του ιδίου του ευρώ; Μήπως τα δραματικά γεγονότα της «αραβικής άνοιξης» (που συνεχίζονται ακόμη...) δεν φανερώνουν την τάση προς τεράστιες αλλαγές στην περιοχή μας και στον κόσμο όλο; Και, ασφαλώς, το ίδιο ισχύει και για άλλα φοβερά και τρομερά γεγονότα, όπως: ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, η «τουρκική άνοιξη», η αυτοδιάθεση των Κούρδων, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η σφαγή των Χριστιανών νεομαρτύρων σε μια σειρά χωρών της Ασίας και της Αφρικής... Και, τώρα τελευταία, το μακελειό στη λωρίδα της Γάζας και, βεβαίως, η ουκρανική κρίση.
Ειδικά για το ουκρανικό ζήτημα, αυτό προέκυψε (και έτσι πρέπει να το μελετήσουμε) σε δύο φάσεις. Η πρώτη, όταν το 2004 ξέσπασε η περίφημη «πορτοκαλί επανάσταση», που έριξε από τη διακυβέρνηση του Κιέβου τη φιλορωσική ελίτ και έφερε στα πράγματα τους Γιούστσενκο-Τιμοσένκο, αυτά τα άθλια όργανα του δυτικού ιμπεριαλισμού! Όμως αυτή ακριβώς η πληρωμένη από την αμερικανική CIA «πορτοκαλί επανάσταση» έφερε το πρώτο σοβαρό ρήγμα στην ενότητα της Ουκρανίας. Δικαιώθηκε έτσι ο μακαρίτης πια Σάμουελ Χάντινγκτον, ο οποίος στο κλασικό του έργο «Η σύγκρουση των πολιτισμών» είχε σχετικό χάρτη με... τη μελλοντική διάσπαση της Ουκρανίας σε δύο διαφορετικά μεταξύ τους ανεξάρτητα κράτη: το αντιρωσικό των δυτικών επαρχιών και το φιλορωσικό των ανατολικών επαρχιών... Επίσης, ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης ήδη από τη δεκαετία του... 1960 (!) είχε προβλέψει τη διάσπαση της Ουκρανίας σ’ αυτά ακριβώς τα δύο τμήματα, και ενώ υπήρχε ακόμη η κραταιά (τότε) Σοβιετική Ένωση!
Η δεύτερη φάση του ουκρανικού ζητήματος, που αποδεικνύεται τώρα μοιραία, προέκυψε ξαφνικά τον Φεβρουάριο του 2014, όταν οι προβοκάτορες φιλοδυτικοί Ουκρανοί προσπάθησαν και πάλι να περιθωριοποιήσουν τους φιλορώσους συμπατριώτες τους και να μετατρέψουν την Ουκρανία σε πυρηνικό προπύργιο των ΗΠΑ, έτσι ώστε να εκβιάζουν αιώνια τη Ρωσία με πιθανό ατομικό χτύπημα!... Αποπειράθηκαν οι εν λόγω πράκτορες της Δύσης (χρηματοδοτημένοι αδρά από τον Τζορτζ Σόρος) να επαναλάβουν, σε μεγαλύτερη τη φορά αυτή κλίμακα, τα γεγονότα του 2004, δηλ. μια δεύτερη «πορτοκαλί επανάσταση». Δυστυχώς γι’ αυτούς, τη φορά αυτή επενέβη άμεσα η Ρωσία του Πούτιν και τους σταμάτησε! Ήδη τον Μάρτιο του 2014 η χερσόνησος της Κριμαίας (ή Ταυρικής) ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη, ενώ λίγο καιρό αργότερα την αυτοδιάθεσή τους κήρυξε και η ανατολική Ουκρανία, ως «Νέα Ρωσία». Έτσι, ουσιαστικά, η γεωπολιτική «προφητεία» των Κιτσίκη και Χάντινγκτον επαληθεύτηκε: η Ουκρανία «έσπασε» πλέον σε δύο αντιμαχόμενες μεταξύ τους περιφέρειες...
Το θέμα της Ουκρανίας παραμένει πάντοτε ανοιχτό. Και έχουμε αναφερθεί πολλάκις τώρα τελευταία σ’ αυτό, με διάφορες αναλύσεις και ρεπορτάζ μας. Ιδού όμως τώρα ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα (των Δ. Πορφύρη και Π. Σταφυλά), το οποίο κάνει λόγο για... ένα σύγχρονο θαύμα στην Ουκρανία! Τι να σημαίνει άραγε το θαύμα αυτό; Είναι μήπως προάγγελος επερχομένων δεινών για την ανθρωπότητα, ίσως και ενός νέου παγκοσμίου πολέμου;... Παραθέτουμε το εν λόγω ενδιαφέρον κείμενο:
«ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ.Στην περιοχή του Dnipropetrovsk στο Pavlograd της Αν. Ουκρανίας συμβαίνει μια ακόμη θεοσημεία. Οι κάτοικοι την εκλαμβάνουν ως έναν ακόμη κακό οιωνό. Εικόνα του Σωτήρος Χριστού που τον παριστάνει σε μετωπική στάση ματώνει. Η εικόνα βρικόταν σε σπίτι.
Σύμφωνα με τον πρωθιερέα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος μια σταγόνα αίματος εμφανίστηκε στην εικόνα στις 7 Ιουλίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη σύμφωνα με τη διήγηση της Lyudmila και των γονέων της. Ανήσυχη η γυναίκα που την είχε στην κατοχή της την εμπιστεύτηκε στην εκκλησία. Από τότε το αίμα πήζει στο πρόσωπο του Ιησού, και νέες κηλίδες αίματος εμφανίστηκαν. Η πιστή που είχε στην κατοχή της την εικόνα είναι κάτοικος του Pavlograd και κληρονόμησε αυτό το ιερό κειμήλιο από τη γιαγιά της. Η εικονογράφησή της έγινε τον 19ο αι.
Ο πρωθιερέας Νικολάι Nespravy στο Pavlograd αναφέρει ότι πρόκειται για έναν κακό οιωνό. «Είναι ένα πολύ κακό σημάδι. Συνήθως αντίστοιχα φαινόμενα στην ορθοδοξία προαναγγέλλουν μεγάλη αναταραχή και αιματοχυσία. Μην ξεχνάτε ότι το Pavlograd είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη της περιοχής μας στην εμπόλεμη ζώνη. Κατά τους τελευταίους 2 μήνες παρατηρείται μια αυξημένη προσέλευση του κόσμου στο ναό. Προφανώς οι άνθρωποι αναζητούν ένα καταφύγιο και μια παρηγοριά στην προσευχή», δήλωσε ο π.Νικόλας.

Η επισκοπή στο Dnepropetrovsk αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοσχή το φαινόμενο αφού αντίστοιχα γεγονότα είναι αρκετά σπάνια. (vesti.ua 27.07.14, ruskline.ru 28.07.14) Σύμφωνα με τον π. Βαλεντίνο «η εικόνα χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αι. Είναι ζωγραφισμένη σε ξύλο και έχει διακοσμηθεί με φύλλα. Η αιμάσουσα εικόνα αποτελεί ένα σημείο αγάπης και προειδοποίησης;», αναρωτιέται ο ιερέας.
Τον Μάρτιο τα ΜΜΕ διέδοσαν την είδηση ότι σε δεκάδες μονές της Ουκρανίας και της Ρωσίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο με εικόνες που δακρυροούν. (pavlograd. dp.ua 26.07.14)»

Πέραν αυτού, πολύ εντυπωσιακό είναι το κάτωθι κείμενο της Σοφίας Προκοπίδου, δημοσιογράφου και αυτόπτη μάρτυρος της παρακάτω συγκλονιστικής ιστορίας που μας την περιγράφει η ίδια:
«ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΕ ΤΟ 2005 Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ. Το 2005 στο γραφείο του Γ. Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μάτωσε. Ίσως ήταν προειδοποίηση... ίσως από τότε μας μίλησε για τα σημερινά οδυνηρά γεγονότα. Μετά από 9 χρόνια αποφάσισα να δημοσιεύσω αυτήν την ιστορία γιατί η εικόνα με ήθελε αυτόπτη μάρτυρα...
Ήταν Παρασκευή, 23 Απριλίου 2005, ημέρα που γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος Τροπαιοφόρος. Το Πάσχα έπεφτε αυτήν τη χρονιά 1η Μαΐου. Ο καιρός ηλιόλουστος και χαρούμενος, θύμιζε καλοκαίρι... Ήμουν ακόμα σπίτι. Κτύπησε το κινητό μου και ήταν ο τότε Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ανατόλιεβιτς Σκούρωφ, ένας διπλωμάτης αλλά και επιστήμονας-βυζαντινολόγος. Την ελληνική γλώσσα την μιλάει άπταιστα, είναι άνθρωπος πνευματικός, ταπεινός, αγαπητός...
- Σοφία, μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μου, αλλά τώρα;
- Ναι, μπορώ, του απάντησα με μια περιέργεια. Έγινε τίποτα;
- Θα σας πω από κοντά, αλλά πάρτε μαζί σας την φωτογραφική σας μηχανή.
Σε κανένα δεκάλεπτο έφτασα στο προξενείο, στα Λαδάδικα. Ανέβηκα στο δεύτερο όροφο. Με υποδέχθηκε φιλικά στο διάδρομο και αμέσως με οδήγησε στο γραφείο του. Κάθισα χωρίς να κοιτάω γύρω - ήμουν όλο προσοχή.
- Έγινε κάτι, που ακόμα δεν το είπα σε κανένα, εκτός από έναν κοντινό μου φίλο, Πρέσβη στη Γαλλία. Λοιπόν, την Τετάρτη ήρθε στην Ελλάδα ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, (σσ. τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης), για να πάει για προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Πριν πάω στο αεροδρόμιο, - συνεχίζει - πέρασα από το γραφείο μου για λίγο και είδα την εικόνα μου στον τοίχο με γραμμές αίματος ή σαν το αίμα που «έσταξαν», κατέβηκαν από το εκείνο το μέρος της εικόνας, όπου ήταν η ζωγραφισμένη λίμνη αίματος του σκοτωμένου δράκου.
Και ο κ. Σκούρωφ μου δείχνει στον τοίχο αριστερά από την καρέκλα του, την εικόνα του Αγίου Γεωργίου που δεν την πρόσεξα όταν μπήκα στο γραφείο του, γιατί είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα να βλέπεις στους τοίχους των γραφείων μια εικόνα Αγίου. Ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνει το δράκο με τροπαιοφόρο και από το μέρος της «λίμνης του αίματος» του σκοτωμένου δράκου κατεβαίνουν περίπου τέσσερις γραμμές μέχρι κάτω στο πάτο. Χρώμα κόκκινο-καφέ, χρώμα του ξηραμένου αίματος. Από την ιστορία ξέρουμε ότι η απεικόνισή του, που τον παριστά πάνοπλο και έφιππο να σκοτώνει έναν τρομερό δράκο, είναι αρχέτυπη και έχει μεγάλη αποτρεπτική σημασία. Όπως ο Άι-Γιώργης σκοτώνει τον δράκο, έτσι πιστεύει ο λαός μας ότι θα συνθλίψει και τους εχθρούς που επιβουλεύονται τα εδάφη και την ελευθερία μας.
- Έμεινα και εγώ άναυδος, είπε ο Βλαντίμιρ Ανατόλιεβιτς, αλλά δεν είχα ούτε λεπτό να ασχοληθώ με την εικόνα, έφυγα γρήγορα για το αεροδρόμιο. Υποδεχτήκαμε τον κ. Γιανουκόβιτς, τον συνόδευσα στο Άγιο Όρος. Την νύχτα προς την Πέμπτη κοιμηθήκαμε εκεί στο μοναστήρι. Εγώ όλο σκεφτόμουν την εικόνα, αλλά δεν μίλησα σε κανέναν. Την Πέμπτη, εκεί στην τραπεζαρία που ήμασταν μαζί με μοναχούς, με πλησιάζει ένας γέροντας και λέει: «Ξέρω, μάτωσε η εικόνα σου στο γραφείο, ο Θεός σας λέει έρχονται δύσκολα χρόνια.» Εμένα με συγκλόνισε το γεγονός που ΞΕΡΕΙ για την εικόνα, ενώ εγώ δεν πρόλαβα ακόμα να το πω σε κανέναν! Μετά εξαφανίστηκε ο γέροντας και εγώ όσο και να προσπαθούσα να τον δω ξανά δεν τον έβρισκα, έψαχνα με τα ματιά μου, αλλά σαν να μη θυμόμουν και το πρόσωπο του. Ήμουν, βέβαια, μέσα στο άγχος των υποχρεώσεων μου ως Γενικός Πρόξενος.
Μόλις γύρισε ο Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μίλησε με τον φίλο του, στο Παρίσι, ο ποίος του ζήτησε να του στείλει τις φωτογραφίες να δει με τα ματιά του το θαύμα. Τελείωσε την ιστορία ο Βλαντίμιρ Ανατολιεβιτς και εγώ, συγκλονισμένη, σηκώθηκα, άρχισα να φωτογραφίζω... Με προσοχή σήκωσα την εικόνα και δεν είχε τίποτα πίσω της, ούτε στον τοίχο... κάτι που να έδειχνε ότι οι γραμμές ήταν φτιαγμένες από κάποιον.
Οι γραμμές ξεκινούσαν ακριβώς από κει που ήταν μαζεμένο αίμα του δράκου. Είχαν κατέβει μέχρι και τον πάτο, όπου μαζεύτηκε μια ποσότητα. Δυστυχώς αυτό δεν το φωτογράφισα, με εμπόδιζε το ασήκωτο γραφείο που ήταν κολλημένο στον τοίχο, και επίσης δεν έκανα καμιά φωτογραφία με γενικό πλάνο του γραφείου του. Δεν τόλμησα, μόνη μου αποφάσισα ότι «δεν πρέπει», αλλά αν τον ρωτούσα ίσως θα μου έλεγε «ναι»...
- Γιατί επιλέξατε έμενα να βγάλω τις φωτογραφίες; Μήπως θέλετε να το δημοσιεύσουμε; τον ρώτησα.
- Όχι, με τίποτα, δεν χρειάζεται, απλά θέλω όσο πιο γρήγορα γίνεται να στείλω τις φωτογραφίες στο φίλο μου, είπε.
Την ίδια χρονιά, στις 11 Νοεμβρίου, σκοτώθηκαν στο τροχαίο στο Μαλιακό οι γονείς μου, ο Βάνια και η Βάλια... και η νονά μου Ντάντα μαζί τους. Δεν έδωσα σημασία, ότι έχει σχέση με την εικόνα, γιατί ένας ιερέας που ρώτησα, μου είπε ότι το συμβάν δεν είναι θαύμα, αλλά μια πραγματικότητα, μια είδηση από τον Θεό, και αφορά την χώρα που εκπροσωπεί ο Πρόξενος, αφού έγινε στο γραφείο του... Αλλά τελικά είχε σχέση και με τη δική μου την τραγωδία, της οικογένειάς μου...
Πέρασαν 9 χρόνια από τότε. Από το 2010 ο Βλαντίμιρ Ανατόλιεβιτς Σκούρωφ είναι Πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα. Μετά τη Θεσσαλονίκη υπηρέτησε στο υπουργείο παιδείας της Ουκρανίας, υπεύθυνος για την παιδεία των μειονοτήτων, μετά εκπροσωπούσε τη χώρα του στην Παλαιστίνη, όπου πήρε και την εικόνα μαζί του.
- Πριν φύγω από τη Θεσσαλονίκη ήθελα να την αφήσω στο Άγιο Όρος, αλλά οι γέροντες μου είπαν ότι ανήκει σε μένα, και πρέπει να την κρατήσω, μια και την αγόρασα εγώ, τότε σε ένα μαγαζί με εικόνες στα Μετέωρα που πήγα εκδρομή. Είναι μια απλή εικόνα, δεν είναι χειροποίητη, λίγα χρήματα πλήρωσα.
Ο ιδιόκτητης του μαγαζιού έμαθε για την ματωμένη εικόνα και την ζήτησε πίσω.
- Αλλά εγώ δεν την έδωσα. Την κράτησα.
Σήμερα η εικόνα βρίσκεται στο σπίτι του, στο Κίεβο. Και αναφέροντας στα σημερινά γεγονότα στη χώρα του είπε:
- Μακάρι να μη ζήσουμε χειρότερα από αυτά που βιώνουμε αυτές τις ήμερες. Μακάρι ο Άγιος Γεώργιος να σκότωνε το δράκο του πολέμου!

Ο Άγιος συχνά λέγεται ότι εθεάθη να καθοδηγεί τα στρατεύματά μας σε νικηφόρες μάχες. Ο Άγιος Γεώργιος, αν και καβαλάρης, είναι προστάτης του πεζικού και εορτάζει στις 23 Απριλίου.
http://www.volcanotimes.com/2014/09/nespravy-pavlograd.html http://www.volcanotimes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου