Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΣHΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ 3000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

   Οι υπηρεσίες ασφάλειας του Μαρόκου σήμαναν συναγερμό στις ισπανικές αρχές για την επιστροφή περισσότερων από 3000 μαροκινών που επέστρεψαν από τη Συρία και το Ιράκ. Oι ύποπτοι μαχητές είναι ικανοί να διαπράξουν επιθέσεις στο Μαρόκο ή στην Ισπανία. Οι τζιχαντιστές οι οποίοι κατάγονται κατά

 
 

πλειοψηφίαν από τις πόλεις του Βορρά (Tαγγέρη,Τετουάν,Ναμπόρ), είναι ομοίως δικαιούχοι διέλευσης (ή έχουν στην κατοχή τους κάρτες παραμονής) που τους δίνουν την δυνατότητα να μεταβούν πιο εύκολα σε αυτόνομες πόλεις όπως Sebta και την Melilla. Αυτές οι άδειες δόθηκαν  σε εμπόρους ή άτομα που κατοικούν σε περιοχές του Tétouan και της Nador.

Αυτή η έκδηλη ανησυχία επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες από την εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού δικτύου που είχε διακλαδώσεις στις πόλεις Fès, Tétouan και Fnideq μια πόλη που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από την πόλη Sebta. Επιπλέον για την οικονομική τους υποστήριξη αυτοί οι ύποπτοι τρομοκράτες οφείλουν να στρατολογήσουν Μαροκινούς και ξένους για να πάνε να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ. Από την πλευρά των μαροκινών υπάρχει ανησυχία γιατί βλέπουν τον βορρά της χώρας να γίνεται κρησφύγετο τζιχαντιστών. Τα μέλη των τρομοκρατικών δικτύων που εξαρθρώθηκαν αυτούς τους τελευταίους μήνες προέρχονταν από αυτήν την περιοχή. Επίσης βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους μαροκινούς τρομοκράτες επιβεβαιώνουν ότι η πλειοψηφία των μαχητών προέρχονται από την περιοχή της Tétouan και Fnideq.Στην φωτογραφία ο Mohamed Hamdouch με το ψευδώνυμο Kokito. Κατάγεται από την Fnideq και η ειδικότητά του είναι η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο στο YouTube όπου ο ίδιος αρέσκεται να ποζάρει με κομμένα κεφάλια των αντιπάλων του.
(Les observateurs.ch 18/08/14,
awdnews)
dimpenews.com


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/h-3000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου