1 1/4 κιλού σύκα φρέσκα
1 1/4 κιλού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
3 χαρτάκια βανίλιας
λίγη γαλαζόπετρα
αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Διαλέγετε μικρά σύκα,τους αφαιρείτε το κοτσάνι και τα πλένετε.Τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε λεκάνη,την οποία έχετε γεμάτη με νερό γαλαζόπετρας.[Διαλύετε 1/2 κουταλιά γαλαζόπετρας σε 10-12 φλυτζάνια τσαγιού νερό].
Τα αφήνετε να μείνουν μισή ώρα,τα ξεπλένετε 4-5 νερά και τα στραγγίζετε καλά.Μπήγετε μέσα σε κάθε σύκο από μισό αμύγδαλο.
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα σύκα.Τα βράζετε για 5 λεπτά,κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε μέχρι την επομένη.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά,βράζετε,ξαφρίζετε καλά,προσθέτετε τη γλυκόζη και τη βανίλια και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει το γλυκό καλά.Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στα βάζα.
Καλή επιτυχία!
Nostimomageiremata.gr
Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε λεκάνη,την οποία έχετε γεμάτη με νερό γαλαζόπετρας.[Διαλύετε 1/2 κουταλιά γαλαζόπετρας σε 10-12 φλυτζάνια τσαγιού νερό].
Τα αφήνετε να μείνουν μισή ώρα,τα ξεπλένετε 4-5 νερά και τα στραγγίζετε καλά.Μπήγετε μέσα σε κάθε σύκο από μισό αμύγδαλο.
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα σύκα.Τα βράζετε για 5 λεπτά,κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε μέχρι την επομένη.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά,βράζετε,ξαφρίζετε καλά,προσθέτετε τη γλυκόζη και τη βανίλια και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει το γλυκό καλά.Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στα βάζα.
Καλή επιτυχία!
Nostimomageiremata.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου