Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

Οι συνήθειες των θετικών ανθρώπων. Ας τις αντιγράψουμε....!

Nikolaos Gonos

Οι συνήθειες των θετικών ανθρώπων. Ας τις αντιγράψουμε....! Βλέποντας λίγο πιο θετικά τη ζωή… μπορείτε να αλλάξετε τις σχέσεις αλλά και την καθημερινότητα σας στο έπακρον! Ο …βομβαρδισμός από αρνητικές σκέψεις απλά μας οδηγεί στο να σηκώσουμε τα

χέρια ψηλά μπροστά σε μια αναποδιά, αντί να αναδείξει τα «θέλω» μας. Οι θετικοί άνθρωποι, εκτός από ευτυχισμένοι, συνήθως ζουν περισσότερα χρόνια και απολαμβάνουν τη ζωή… σαν να είναι η τελευταία ημέρα του κόσμου. Εάν υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες, θα δώσετε μικρές όμορφες πινελιές στη ζωή σας!
Συνειδητοποιήστε ότι οι δυσκολίες… ξεπερνιούνται!
Κάθε ημέρα της ζωής είναι διαφορετική, αφού ο τροχός γυρίζει και οι άσχημες καταστάσεις κάποια στιγμή φεύγουν! Ακόμα και αν χάσατε τη δουλειά σας, δεν χρειάζεται να πέσετε σε βαθιά κατάθλιψη, αλλά να σκεφτείτε ότι δεν θα μείνετε άνεργος για πάντα. Μπορεί αύριο να «ανοίξουν» νέες πόρτες για την καριέρα σας.
Δείτε μια αναποδιά ως ένα μάθημα ζωής
Σε κάθε αρνητική εμπειρία κρύβεται από πίσω ένα μάθημα ζωής, που μετατρέπει το άτομο… σε πιο έμπειρο και δυνατό! Πολλοί που π.χ. είχαν κακοποιηθεί σε μικρή ηλικία, κατάφεραν να γίνουν μερικές από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον κόσμο. Το κλειδί σε όλη την υπόθεση είναι να διακρίνετε τα μαθήματα ζωής μέσα από μια δεινή κατάσταση.
Κατανοήστε το νόμο της έλξης… των σκέψεων με το σύμπαν!
Όσοι καταλαβαίνουν ότι το κλειδί για τη δημιουργία είναι η δύναμη στη σκέψη, τις κινήσεις ή τα λόγια τους… τότε μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος. Εάν κάθε μέρα προχωράτε με αρνητισμό, λέγοντας π.χ. ότι μισώ τη ζωή μου, τότε το σύμπαν θα σας δώσει περισσότερες αφορμές για να τη μισήσετε παραπάνω, αντί να την αλλάξετε!
Αντιληφθείτε ότι κανείς δεν πετυχαίνει, εάν δεν αποτύχει πρώτα
Ακόμα και οι επιστήμονες μέχρι να εφεύρουν κάτι… περνούν από πολλά αποτυχημένα πειράματα! Ακούγεται τρομακτικό, αλλά η αποτυχία είναι πολύ αναγκαία. Σταθείτε μπροστά στην αποτυχία, χωρίς να τη βλέπετε ως ένα αρνητικό γεγονός, αλλά ως μια προϋπόθεση που θα σας φέρει πιο κοντά στην επιτυχία.
Πάρτε την ευθύνη για κάθε κίνηση σας
Μην κατηγορείτε τους άλλους για την ατυχία σας. Κάτι τέτοιο βλάπτει μόνο τον εαυτό σας, αφού θα σας κάνει να χάσετε φίλους από τη ζωή σας. Πάρτε την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις σας, είτε είναι καλές, είτε με άσχημη κατάληξη. Άλλωστε, έτσι όταν πετύχετε τα όνειρα σας… θα νιώσετε πολύ πιο περήφανοι.
Εξασκείστε το μυαλό σας… καθημερινά!
Το μυαλό είναι ένα όργανο που πρέπει να εξασκηθεί για μπορέσει να βλέπει θετικά. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πιο δυνατό το μυαλό σας, είναι να διαβάζετε θετικά και ενθαρρυντικά βιβλία. Ένα κεφάλαιο την ημέρα αρκεί για να γεμίσετε με θετικές σκέψεις και έμπνευση.
Προχωρήστε με βάση τα θετικά λόγια και σκέψεις
Η αρνητική φλυαρία, ακόμα και αν αποτελεί απλά μια σκέψη, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο ζωής. Παρατηρήστε τα λόγια των άλλων και δείτε ότι τα παράπονα, το κουτσομπολιό ή ο αρνητισμός καταστρέφει τη διάθεση και την καθημερινότητα τους. Άλλωστε, εάν σταματήσετε να προχωράτε με βάση το εθνικό σπορ, δηλαδή το κουτσομπολιό, μπορεί να βελτιωθεί η υγεία και οι σχέσεις σας, φιλικές και μη…

http://www.katohika.gr/2014/08/oi-sinitheies-ton-thetikon-anthropon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου