Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

Την απόσυρση της Βίβλου από το αμερικανικό Ναυτικό πέτυχε αθεϊστική οργάνωση στις ΗΠΑ!

 από enig
Και τώρα οι Χριστιανικοί σύλλογοι αντεπιτίθενται…
Οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τον περασμένο Μάρτιο από αθεϊστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ για την τοποθέτηση αντιτύπων της Βίβλου σε ξενοδοχειακά καταλύματα στρατιωτών και είχε

 οδηγήσει στην απομάκρυνση του ιερού χριστιανικού βιβλίου, φαίνεται να παρακάμπτονται από την στρατιωτική ηγεσία και τις χριστιανικές οργανώσεις στη χώρα. Η μη- κυβερνητική οργάνωση άθεων «Ελευθερία από τα θρησκευτικά θεμέλια» είχε αποστείλει τον περασμένο Μάρτιο επιστολή διαμαρτυρίας στην ηγεσία του αμερικανικού Ναυτικού απαιτώντας να απομακρυνθούν τα αντίτυπα της Βίβλου που είχαν τοποθετηθεί σε κοιτώνες φιλοξενίας μελών του Ναυτικού σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στις βάσεις του. Τα αντίτυπα είχαν τοποθετηθεί εντός του πλαισίου δωρεάς από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις με επικεφαλής την οργάνωση «Gideons International», η οποία μόνη της έχει διανείμει περί τα 2 εκατομμύρια αντιτύπων σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σχολεία και φυλακές από το έτος ίδρυσής της, το 1908. Η έντονη δραστηριότητα της χριστιανικής οργάνωσης έγινε αντιληπτή από τους συλλόγους άθεων στις ΗΠΑ, οι οποίοι ενοχλημένοι προσπάθησαν να περιορίσουν την εθελοντική της δράση.
Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν «Η Βίβλος παρακινεί τους μη Χριστιανούς στρατιώτες να τη διαβάσουν… Τέτοιου είδους ενέργεια αποξενώνει τους μη Χριστιανούς επισκέπτες και στρατιωτικά μέλη, των οποίων τα θρησκευτικά πιστεύω δεν έχουν καμία σχέση με τα μηνύματα που προάγει η Βίβλος, συμπεριλαμβανομένου και του 20% του αμερικανικού πληθυσμού που δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία». Λίγους μήνες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την εν λόγω επιστολή, το Ναυτικό διέταξε την απομάκρυνση κάθε βιβλίου θρησκευτικού περιεχομένου από τους ξενώνες των καταλυμάτων των στρατιωτών, γεγονός που χαροποίησε ιδιαιτέρως τις αθεϊστικές οργανώσεις.
Λίγο, όμως, κράτησε η χαρά τους για τη σύντομη νίκη που καρπώθηκαν, μιας και τώρα οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση της Βίβλου ήρθαν από Χριστιανικές οργανώσεις και συλλόγους της χώρας. «Η Βίβλος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι τόσο παράνομη, όσο και η ύπαρξη εκκλησιών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Ron Crews, υπεύθυνος διοικητής της «Συμμαχίας Εκκλησιών για Θρησκευτική Ελευθερία». Προσθέτωντας, «Οι άντρες και οι γυναίκες μας που υπηρετούν για μεγάλα διαστήματα μακρυά από τα σπίτια τους έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να βρίσκουν παρηγοριά σε θρησκευτικά βιβλία που τους παρέχονται δωρεάν».
Σύμφωνα με την στρατιωτική στατιστική μελέτη του 2012 το 76% των Αμερικανών που υπηρετούν στο στρατό ανήκουν σε χριστιανικά δόγματα. «Έχει καταντήσει κουραστικό να βλέπεις στρατιωτικούς επικεφαλής να τρέχουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ακτιβιστικών ομάδων που θίγονται από κάθετι χριστιανικό», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Crews, ενώ συνεχίζοντας είπε: «Ελπίζουμε ότι το Ναυτικό θα αναιρέσει αυτή του την απόφαση, όπως έκανε και η αμερικανική Αεροπορία το 2012, όταν μετά από κοινωνικές αντιδράσεις πήρε πίσω παρόμοια απόφαση».

βιντεο είδησης
Ε.Μ.

πηγη  http://www.hellasforce.com/blog/tin-aposirsi-tis-vivlou-apo-to-amerikaniko-naftiko-petiche-atheistiki-organosi-stis-ipa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου