Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ....

Την απόφαση να καταργηθεί το ΑΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΓ. ΟΡΟΣ πήρε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, μεταξύ των 16 συμφωνιών που υπογράφηκαν στη συνεδρίαση στο Πουσάν, στη Νότια Κορέα. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.iefimerida.gr/node/165500#ixzz39GtEJ3Z2

ΡΕ .iefimerida. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΧΘΕΣ ΣΑΝ ΘΕΜΑ, ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΓΙΝΕ 30/10 εωσ 8/11/2013;;;;;;;;;;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π.Σ.Ε.; Ένα μόρφωμα που δημιουργήθηκε στις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου.


ΑΓΓΛΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΒΑ ..... (θαυμάστε τους συμμετέχοντες) http://www.oikoumene.org/en/member-churches/list
Ορθόδοξοι , Προτεστάντες , Ευαγγελιστές, Κουακέροι, Παλαιοκαθολικοί, Βαπτιστές , Αγγλικανοί, Μεθοδιστές , Πρεσβυτεριανοί και ότι μπορεί ή δεν μπορεί να βάλει ο νους σου.Π.Χ Στοές λαγούμια κλπ


ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1948.
Τότε πατριάρχης ήταν ο Μάξιμος Ε, όμως του είχε αφαιρεθεί κάθε αρμοδιότητα , για πολιτικούς λόγους (είχε κατηγορηθεί ως ρωσόφιλος). Τον Μάξιμο τον έβγαλαν ψυχοπαθή και τον ανάγκασαν σε παραίτηση.Τον Σεπτέμβριο του 1947 ο υποπρόξενος Άγγελος Βλάχος με υπόμνημα προς το υπουργείο Εξωτερικών γράφει:

"Σήμερον ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι η «σκιά της σκιάς», ουδεμίαν έχων εξουσίαν επί τεσσάρων μητροπόλεων (Δέρκων, Χαλκηδόνος, Πριγκηποννήσων, Ίμβρου και Τενέδου). Η κατάσταση του κλήρου, ιδίως δε των μητροπολιτών είναι κατωτέρα πάσης περιγραφής. Η Ιερά Σύνοδος, αποτελούμενη κατά το πλείστον εξ επωνύμων μητροπολιτών, είναι συγκέντρωσις φαυλοβίων και χρηματιζομένων ανθρώπων, πολλοί των οποίων έχουν φθάσει εις σημείον πωρώσεως (…..). Η Τουρκική κυβέρνησις είναι βέβαιον ότι θα έχει εις την διάθεσίν της αρχείον ολόκληρον της κακής διαγωγής πλείστων εκ των Αρχιερέων. (…) Οι εν Κωνσταντινουπόλει ιεράρχαι, περιφερόμενοι άνευ ράσσου, αναμιγνυόμενοι εις τα κοσμικά, χάνουν σχεδόν εντελώς την εκκλησιαστικήν συνείδησιν, διάγουν βίον κακόν προκαλούντες και επεισόδια καταλήγοντα εις το αστυνομικόν τμήμα»

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ !!!!!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1948 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (μετά απο ένα απίστευτο παρασκήνιο).
Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ε. !!!

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΡΑΒΙΝΟΣ , ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ. ( Σύμφωνα με το τεκτονικό περιοδικό "Εταιρεία Φιλικών" (αρ. 12, Μάρτιος 1973). Εις την αιωνίαν Ανατολήν κατά το παρελθόν έτος 1972 καί τας αρχάς του τρέχοντος, μετέστησαν μία πλειάς εξεχόντων ανδρών, άτινες είχον θητεύσει εις τον τεκτονισμόν... Αθηναγόρας ο Α΄, Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας εν Κωνσταντινουπόλει. Κατήχε τον ανώτατον(33ον) βαθμόν του Αρχαίου και αποδεδειγμένου σκωτικού τύπου του Τεκτονισμού".!!


Περιοδικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος "Χρονικά", τ. 205, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2006, σελ.3-4. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι την περίοδο που βρισκόταν στην Κέρκυρα ο Αθηναγόρας λειτούργησε πολλές φορές ως ραββίνος για τους Εβραίους φίλους του!! http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2012/07/blog-post_09.html
ΒΡΕ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;;;;;;;;;;

ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π.Σ.Ε.......

ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΣΤΟ Π.Σ.Ε. , Ή ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ. Πρώτο αποχώρησε από το Π.Σ.Ε. ΤΟ 1989 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ύστερα το Πατριαρχείο της Γεωργίας το 1997. Το 1998 αποχώρησε η εκκλησία της Βουλγαρίας.

Τώρα, πώς ο Διόδωρος Α πήρε τέτοια απόφαση , ΝΑ ΚΑΝΕΙ 22/05/1989 ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ...... δεν ξέρω. (ΣΧΕΤΙΚΗ φωτογραφία). ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΔΩΡΟ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (καταχρήσεις χρημάτων , Βίλα των οργίων στα Καμμένα Βούρλα, Ρουμανοπορνοκαλόγριες , τα 6.000.000 usd που πήρε μαζί της η τελευταία λίγο πριν πεθάνει ο Πατριάρχης και η οποία ξέχασε το ολόχρυσο βρακί της στα Κ. Βούρλα,ακόμα και η δολοφονία της Ρουμανοκαλόγριας Λάικα)


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΠΕΘΑΝΕ 20/12/2000. Δηλαδή σε 18 ΜΉΝΕΣ, απο τη στιγμή που αντιτάχθηκε στο Π.Σ.Ε. !!!!!!!!!!!

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΟ Π.Σ.Ε. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!!!!!!!!

ΣΤΙΣ 29 Μαΐου 2006 ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Π.Σ.Ε. ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ , ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ !!!!!! ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ (παρόλο που ο γενικός γραμματέας Π.Σ.Ε., Αιδεσιμότατος Δρ. Σάμουελ Κόμπια του έπλεξε το εγκώμιο) .... ΣΑΜΟΥΕΛ.. Ε; !!!!!! Γνωρίζουμε ΌΜΩΣ, ότι ο ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ απεβίωσε μετά απο 20 μήνες απο δύο πρωτογενείς καρκίνους που απέκτησε !!!!!!! (δύο πρωτογενείς καρκίνους δεν έχουν ακόμα βρεθεί σε άνθρωπο).[ σχολιο μας : ο Χριστοδουλος συμμε τειχε κανονικα σε ολα τα συνεδρια του Π.Σ.Ε. πριν ακομη γινει αρχιεπισκοπος και ηταν το <<αγαπητο παιδι τους>> και μην ξεχνατε ποτε οτι ηταν ο ανθρωπος που εφερε μετα απο 2000 χρονια περιπου το <<βδελυγμα της ερημωσεως>> τον Παπα στην Ελλαδα ...λετε να ηταν τυχαιο;;;]  
 
ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΕΠΊΣΗΣ ΌΤΙ ΟΙ ΣΧΈΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ.
http://www.naftemporiki.gr/story/140195/o-arxiepiskopos-xristodoulos-stin-edra-tou-pse

ΡΕ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΟΙ ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ. Σε ενάμιση χρόνο από την αντίθεσή τους προς το Π.Σ.Ε. πέθαναν !!!!!!!!!

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ; ΝΑΙ ΥΠΗΡΞΕ.
11/09/2004 ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΚ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ..... Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ .

Δεν έχω κανένα στοιχείο να υποστηρίξω την υποψία μου. εντύπωση όμως μου κάνει ότι μέχρι το 2005 το Π.Σ.Ε. είχε μια συμμετοχή ενώ απο το 2005 μέχρι σήμερα έφτασε στις 59 !!!!!!!!!!!!!!!!!.http://www.oikoumene.org/en/member-churches/africa

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ε. ΕΙΝΑΙ 157. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ 59 ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 40% ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ........

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΟΥΣ; ΠΟΛΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ.
. ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΚΟ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ"

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΥΤΗ;

ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 'Η ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (ΣΧΕΤΙΚΉ φωτογραφία ...), ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ !!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΆΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ !!!!!!!!!

Ποιός είναι πίσω απο την Ακαδημία; Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Ποιός είναι μπροστά; Ο Δρ Παντελής Καλαϊτζίδης.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΣ;
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. (φωτογραφία ....)

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.;
Μα η παγκοσμιοποίηση της Ορθοδοξίας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Δεν ξέρω. Πώς είναι δυνατόν να συμφωνούν, όταν οι Αγγλικανοί κάνουν επισκόπους γυναίκες ,άλλοι ομοφυλόφιλους, εμείς είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε στην τριαδικότητα του Θεού.


ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΑΤΟ;
ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ

7η Συμφωνία: Αλλαγή διαρρυθμίσεως εις Ιεράς Μονάς και διοργάνωση Συνεδρίων εντός αυτών όπως ήδη γίνεται διά ποίηση (εκφώνηση ποιημάτων) και εορτάς Ισημερίας, κατάργηση πολλαπλών Ακολουθιών εις Ιεράς Μονάς.

8η Συμφωνία: Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών "Εκκλησιών" καθώς και διαφόρων θρησκειών.

16η Συμφωνία: Διεξαγωγή κοινών Ακολουθιών μεταξύ Χριστιανικών «Εκκλησιών» και κοινής Λατρευτικής Ακολουθίας, μεταξύ «Εκκλησιών» με μήνυμα διά την Νέαν Εποχήν. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ .

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΌΣΟΥΝ;

Μα ήδη άρχισαν. Το εμπόδιο των Παλαιοημερολογιτών πρέπει να φύγει[βλεπε Ι.Μ. Εσφιγμενου ] Μέχρι ο Λομβέρδος επιστρατεύτηκε....στο ¨ΟΡΟΣ.


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Π.Σ.Ε.;

Αυτό είναι ρευστό. Φαίνονται στις λίστες του Π.Σ.Ε. αλλά δεν το λένε ξεκάθαρα. Εδώ και πολλά χρόνια δεν φαίνονται με ενεργή συμμετοχή.[σχολιο μας : δυστυχως εχουν ενεργη συμμετοχη]

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ;
ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ.

 Ανδρέας Αποστολόπουλος
 eleftheriskepsii.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου