Κυριακή, Αυγούστου 24, 2014

Τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε φίλους σας που δεν έχουν παιδιά!

Το να γίνει κάποιος γονιός είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην ζωή ενός ανθρώπου παράλληλα όμως είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πολλοί γονείς ενοχλούν με τις παρατηρήσεις τους, τους φίλους που δεν έχουν παιδιά. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να φαίνονται αθώες αλλά μπορεί να τους δυσαρεστήσουν και αν θέλετε να τους έχετε ακόμη φίλους καλό θα ήταν να τις αποφύγετε.
  • ‘’ Γιατί δεν κάνετε παιδιά;’’
Αθώα ερώτηση ε; Όχι βέβαια γιατί το άτομο που ρωτάτε μπορεί να παλεύει χρόνια με την υπογονιμότητα και να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να κάνει παιδιά. ‘Η ακόμη μπορεί να μην θέλουν να κάνουν παιδιά για προσωπικούς λόγους.
  • ‘’ Δεν θες παιδιά; Θα αλλάξεις γνώμη να το θυμάσαι.’’
Το παραπάνω σχόλιο συνοδεύεται και από άλλα σχόλια όπως: ‘’ Όταν γεράσεις θα είναι πλέον αργά’’ ή ‘’ Θα το μετανιώσεις αργότερα και μην περιμένεις τόσο πολύ.’’ Πρέπει να θυμάστε ότι το να γίνει κάποιος γονιός είναι καθαρά προσωπική επιλογή και αφορά μόνο το ζευγάρι.
  • ‘’ Δεν ξέρεις πως είναι η πραγματική αγάπη μέχρι να κάνεις παιδιά’’
Η αγάπη είναι αγάπη είτε σχετίζεται με την αγάπη για ένα φίλο, για ένα σύντροφο   είτε για συγγενείς ή ακόμα για ένα κατοικίδιο. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει νιώσει το συναίσθημα της αγάπης επειδή δεν έχει παιδιά.
  • ‘’ Νομίζεις ότι είσαι κουρασμένος/η ; Δοκίμασε να κάνεις παιδιά.’’
Φυσικά το να είσαι γονιός είναι πολύ κουραστικό αλλά μπορεί οι φίλοι σας να δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό ή μπορεί να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να κουράζονται πολύ. Η κούραση είναι κούραση είτε έχεις παιδιά είτε δουλεύεις ασταμάτητα για αυτό καλύτερα να μην τους υποτιμάτε.
  • ‘’Πώς να καταλάβεις, αφού δεν έχεις παιδιά ;‘’
Φυσικά και τα παιδιά δίνουν άλλο νόημα στην ζωή του ανθρώπου,   αλλά επειδή κάποιος δεν έχει παιδιά δεν σημαίνει ότι δεν νιώθει ευαισθησία για τα παιδιά ή ότι δεν συμπάσχει με τον πόνο των άλλων.
  • ‘’Είσαι τυχερός που δεν έχεις παιδιά’’
Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται σαν κομπλιμέντο αλλά δεν είναι. Προφανώς το να έχεις παιδιά σε περιορίζει αρκετά και χρειάζεται πολλές θυσίες όμως αν θέλετε να κάνετε κάτι χωρίς τα παιδιά σας, δεν σας έκλεισε κανείς στην φυλακή και σας απαγόρευσε να το κάνετε. Ακόμη το άτομο στο οποίο απευθύνεστε μπορεί να επηρεαστεί από εσάς και να φοβάται να αποκτήσει παιδιά.
Για αυτό την επόμενη φορά πριν τους πείτε κάτι που θα τους στεναχωρήσει , καλύτερα να το σκεφτείτε καλά πριν μιλήσετε…
 
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου