Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

Εξελικτική Δημιουργία Exeldim - Μια βλάσφημη, αντιχριστιανική, και αιρετική πλάνη του Οικουμενισμού και της Νέας Εποχής

Δυστυχώς, κάποιοι δήθεν "Ορθόδοξοι Χριστιανοί" έχουν γίνει ειδωλολάτρες, λατρεύοντας την κτίση παρά τον Κτίσαντα Θεό. "Διὸ καὶ παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν ταῖς ἐπιθυμίαις τῶν καρδιῶν αὐτῶν εἰς ἀκαθαρσίαν τοῦ ἀτιμάζεσθαι τὰ σώματα αὐτῶν ἐν αὐτοῖς, οἵτινες μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει, καὶ ἐσεβάσθησαν καὶ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα, ὅς ἐστιν εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν".  Ρωμαίους 1:24-25.  Αδελφοί, ας κρατήσουμε την Πίστη Στον Ιησού Χριστό Τον Κύριο και Θεό ημών. Ας μη μας πλανήσει ο Σατανάς με την βλάσφημη αίρεση που προσφάτως, λύκοι

βαρείς, προωθούν προσηλυτίζοντας τους αδελφούς μας οδηγώντας αθάνατες ψυχές στην αιώνια κόλαση.  Η αίρεση αυτή που ονομάζεται "Εξελικτική Δημιουργία Exeldim" έχει ως στόχο να πλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς. Πράγματι, έχει διαβολική ονομασία! Ένωση του αθεϊσμού με την δημιουργία της Αγίας Γραφής. Τρομερή βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, τρομερή βλασφημία κατά Του συγγραφέως της Αγίας Γραφής, Του Αληθινού Θεού, "ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἥκει καὶ δέδωκεν ἡμῖν διάνοιαν ἵνα γινώσκωμεν τὸν ἀληθινόν· καί ἐσμεν ἐν τῷ ἀληθινῷ, ἐν τῷ υἱῷ αὐτοῦ Ἰησοῦ Χριστῷ. οὗτός ἐστιν ὁ ἀληθινὸς Θεὸς καὶ ζωὴ αἰώνιο". Α' Ιωάννου 5:20.  Αδελφοί, ο ανθρωποκτόνος Διάβολος μέσω της Πανθρησκείας, του Οικουμενισμού, και της Νέας Εποχής του Αντίχριστου, έχει ένα σκοπό. Σκοπός του εχθρού Του Θεού, είναι, να πιστέψει ο άνθρωπος ότι δεν υπάρχει Θεός, να πιστέψει ο άνθρωπος ότι δεν τον έπλασε ο Θεός από το χώμα, να πιστέψει ο άνθρωπος, ότι, ο Υιός Του Θεού Ιησούς Χριστός έχει πρόγονο έναν πίθηκο, ένα κτήνος, ένα ζώο, και ότι ο άνθρωπος, άρα και η ανθρώπινη φύση Του Θεανθρώπου, δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι είμαστε κτήνη και συνεχώς εξελισσόμαστε σε μια ατέλειωτη πορεία εξελίξεως που θα διαρκέσει για πάντα.  Αν αυτή η βλασφημία κατά Του Ιησού Χριστού δεν είναι η χειρότερη, τότε ποια είναι η χειρότερη βλασφημία; Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστηρίζουν ότι ο Χριστός είναι κτίσμα. Η Exeldim υποστηρίζει κάτι απείρως πιο φρικτό και βλάσφημο, υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη φύση εξελίσσεται, ότι είμαστε ζώα που εξελίσσονται, και ποτέ δεν γίναμε άνθρωποι ολοκληρωμένοι. Αδελφοί, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός δεν πήρε, δεν ανέβασε την ανθρώπινη φύση δια της σταυρικής θυσίας, και δια της αναστάσεως εις τους ουρανούς; Δεν έχει η θυσία Του Χριστού ως σκοπό να γίνουμε παιδιά Του Θεού, θεοί κατά χάριν; Αυτός δεν είναι ο σκοπός της θυσίας Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού; Αν δεν είμαστε άνθρωποι όπως προσηλυτίζει η Exeldim, τότε ούτε ο Χριστός πήρε την ανθρώπινη φύση, ούτε ο Χριστός μας λύτρωσε με την θυσία Του στον Σταυρό. Ποια φύση πήρε ο Ιησούς Χριστός, αν δεν πήρε την ανθρώπινη; Η μεγαλύτερη βλασφημία όλων των αιώνων από την αίρεση Exeldim. Δεν τολμώ ούτε να το σκεφτώ, λέγουν ότι ο Ιησούς Χριστός πήρε σάρκα πιθήκου (διότι ο άνθρωπος δεν έγινε ποτέ άνθρωπος, θα εξελίσσεται ως πίθηκος πάντοτε), και εφόσον εξελισσόμαστε συνεχώς και θα εξελισσόμαστε για πάντα, έτσι και η σάρκα που λύτρωσε και πήρε ο Ιησού Χριστός δεν είναι η σάρκα του ανθρώπου, είναι η σάρκα του πιθήκου, αυτή είναι η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας  Exeldim.  


Κατωτέρω το άρθρο από το ιστολόγιο:
Θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.
Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 126-127), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου.

Κάποιοι λένε ότι η θεωρία της εξέλιξης μπορεί να στηριχθεί στην Αγία Γραφή.  Είναι σωστό;

Στην περιγραφή της δημιουργίας στα πρώτα κεφάλαια της Βίβλου, όντως την ίδια μέρα, την έκτη, δημιουργήθηκαν τα ζώα κι ο άνθρωπος. Ο τρόπος όμως της δημιουργίας είναι διαφορετικός. Τα ζώα ο Θεός τα δημιούργησε με ένα πρόσταγμα, ενώ για τον άνθρωπο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τον έπλασε. 
Η Αγία Γραφή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αποδοχής της θεωρίας της εξέλιξης.  Δεν αναφέρεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα σε εξέλιξη. 
Κι αν δεχθούμε την εξέλιξη του ανθρώπου από τα ζώα, δεν μπορούμε χωρίς το Δημιουργό να εξηγήσουμε την πρώτη παρουσία της ζωής αλλά και τη βελτιωτική πορεία της εξέλιξης. Η γη αρχικά ήταν διάπυρος μάζα χωρίς ζωή. Ζωή από το σύμπαν ήταν αδύνατο να φθάσει μόνη της λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου. Πως συνυπήρξαν στην αρχική επιφάνεια και στην επιφάνεια και στην ατμόσφαιρα της γης όλες εκείνες οι εκατοντάδες θετικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ζωής; Πως συγκροτήθηκε το πολύπλοκο DNA των πρώτων μονοκύτταρων οργανισμών; 
Η άποψη ότι ο Θεός κατηύθυνε την εξέλιξη προς την εμφάνιση του ανθρώπου επαναφέρει το Θεό στην ιστορία της ζωής, αλλά αδύναμο κι όχι παντοδύναμο. Αφού ο Θεός είναι παντοδύναμος, πάνσοφος και πανάγιος, και δημιούργησε τα πάντα από το μηδέν, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει και τον άνθρωπο εξαρχής τέλειο και ολοκληρωμένο; 
Η Αγία Γραφή μας λέει καθαρά ότι τον δημιούργησε τέλειο άνθρωπο. Οι έρευνες του DNA όλων των φυλών των ανθρώπων αποδεικνύει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πανομοιότυποι κι ότι προέρχονται από κοινό πρόγονο, όπως το είπε ο Απόστολος Παύλος στην ομιλία του στον Άρειο Πάγο των Αθηνών (Πραξ. 17, 26). Αν η εξέλιξη ήταν θείο έργο, θα φώτιζε ο Θεός τους συγγραφείς της Αγίας Γραφής και τους Πατέρες της Εκκλησίας να τη διατυπώσουν ξεκάθαρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου