Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

Οργή της Κίνας για τις σφαγές σε Συρία και Ιράκ: Κίνδυνος για την εσωτερική μας ασφάλεια η εξάπλωση των ισλαμιστών

Posted by spitha80

ικιλΗ Κίνα παρακολουθεί με ανησυχία την ισχυροποίηση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, ιδιαίτερα λόγω των δεσμών που διατηρούν μαζί τους οι εξτρεμιστές της επαρχίας Ξιν Γιάνγκ, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κινέζος ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή.

Η Κίνα θεωρεί ότι επαπειλείται η εσωτερική της ασφάλεια, δήλωσε ο Wu Sike.

«Οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δημιουργήσει μια βάση, όπου συγκεντρώνονται ισλαμιστές τρομοκράτες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Η βάση αυτή αποτελεί σημαντική απειλή για όλες τις χώρες του κόσμου. Η Κίνα είναι μια χώρα που υποφέρει από τρομοκρατικές ενέργειες. Η «διευθέτηση» των συγκρούσεων στο Ιράκ και τη Συρία θα ωφελήσει την Κίνα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος στην κινεζική εφημερίδα Huanqiu Shibao.

Ο Sike δεν δημοσιοποίησε τις επίσημες κινεζικές αναφορές σχετικά με τον αριθμό των Ουιγούρων τζιχαντιστών που πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ΙΚΙΛ), υπό την καθοδήγηση του Abu Bakr al-Baghdadi.

Σύμφωνα ωστόσο με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο Sike έχει πει στο παρελθόν ότι οι Κινέζοι πολίτες που πολεμούν στη Μέση Ανατολή ξεπερνούν τους εκατό, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μέλη των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που λυμαίνονται την Ξιν Γιάνγκ.

Δύο από τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν και η Οργάνωση Αλληλεγγύης στο Ανατολικό Τουρκεστάν, έχουν στείλει μέλη τους στη Συρία ήδη από το 2012, αναφέρει η εφημερίδα Huanqiu Shibao, επικαλούμενη εκθέσεις της Κινεζικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η επαρχία Ξιν Γιανγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ουιγούρων, θεωρείται ασταθής περιοχή. Τα τελευταία χρόνια οι τρομοκρατικές ενέργειες έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι κινεζικές αρχές θεωρούν ότι ευθύνονται τα μέλη του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου