Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε άμεση αποχώρηση των Ισραηλινών από την Λωρίδα της Γαζας.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα αποτελέσματα της έκτακτης συνάντησης το βράδυ της Δευτέρας κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστινίου για άμεση παύση των εχθροπραξιών  και την αποχώρηση των Ισραηλινών  στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας.
 
 


Όπως εγκρίθηκε με πρωτοβουλία της Ιορδανίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  ψήφισμα στο οποίο εκφράζεται '' έντονη ανησυχία'' για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων  μεταξύ του άμαχου πληθυσμού  στην Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Το έγγραφο απευθύνει έκκληση για άμεση  κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της'' άμεσης απόσυρσης των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων από την Λωρίδα της Γαζας.''
Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε την επέκταση των ενεργειών του , στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας. ''Για αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για να εξασφαλιστεί  η ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, η επιβολή πρόσθετων στρατευμάτων,'' είπε σε ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από τον Ισραηλινό Στρατό.

Χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ. Είχαν προηγηθεί 10 ημέρες, κατά τις οποίες  με την δύναμη αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε στόχους στην Λωρίδα της Γαζας.

Σε αυτή τη περίοδο, 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Το IDF με την σειρά του ενημερώνει ότι από την αρχη των επιθέσεων στη Γάζα σκοτώθηκαν 13 Ισραηλινοί στρατιώτες.

http://politikus.ru/

http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4355.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου