Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014

Στο Χαλέπι δεν κόβουν μόνο το νερό αλλά και τα χέρια

  ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 4 ΠΟΛΙΤΩΝ

Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π

Δίκαιο είναι το δίκαιο της Σαρίας σε κατεχόμενες περιοχές του Χαλεπίου.
H Isis διοργάνωσε μια πάνδημη δίκη σαριακού τύπου και ακρωτηρίασε τα χέρια από τον καρπό 4 ατόμων που κατηγορούνται

για κλοπή σύμφωνα με το twitter φιλοτζιχαντιστικού λογαριασμού στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Βορρά της Συρίας και στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες εφαρμόζεται κατά γράμμα η Κορανική εντολή: στον κλέφτη και στην κλέφτρα να κόβετε το χέρι για τιμωρία για ό,τι πήραν και ως δικαιοσύνη εκ μέρους του Αλλάχ που είναι Παντοδύναμος και σοφός”. (sourate 5 στίχ.38). Πριν από μερικούς μήνες είχε δει το φως της δημοσιότητας αντίστοιχο περιστατικό που δημοσιοποίησε ως και η Daily Mail και διαδραματίστηκε σε πόλη της επαρχίας Χαλεπίου.

Οι ισλαμιστικού τύπου περιοχές που ελέγχει ο FSA και οι χιλιάδες ξενόφερτοι τζιχαντιστές σύμμαχοί του δεν είναι τα μόνα μέρη στον πλανήτη όπου εφαρμόζεται αυτή η πρωτόγονη μέθοδος απονομής δικαιοσύνης. Στο Β. Μαλί όπου δραστηριοποιούνται ισλαμιστές αντάρτες οι ακρωτηριασμοί των χεριών είναι σε ημερίσια διάταξη. Σε έκθεση του Ηuman Rights Watch ο Almahmoud ένα θύμα αυτής της βαναυσότητας καταγγέλει ότι είναι πατέρας 3 παιδιών και τον συνέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες για υποτιθέμενη ζωοκλοπή: «O αρχηγός τους στην πόλη του Ansongo ανακοίνωσε ότι έπρεπε να εφαρμόσουν την charia. Έπειτα συζήτησαν μεταξύ τους. Μιλούσαν αραβικά. Αλλά πολλά τα μετέφραζαν στην διάλεκτο tamashek για να καταλαβαίνω. Κανένας δεν προσκόμισε μια πειστική απόδειξη.






Κατά τις 3.00 με οδήγησαν σε μια πλατεία που ήταν κατάμεστη από κόσμο. Μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και από το θώρακα με δέσαν σε μια καρέκλα.Το δεξί μου χέρι το σφίξαν με ένα λάστιχο από καουτσούκ κι ο αρχηγός μου το ΄κοψε όπως σφάζουν τα πρόβατα. Χρειάστηκε περίπου 2 λεπτά για να μου το κόψει κραυγάζοντας “Allah akbar” [Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος].(le nouvel observateur 25/09/12)

Άλλα εγκλήματα πολέμου: κρέμασαν ανάποδα σύριο στρατιώτη στο όρος Kαλαμούν. Νεαρός πολίτης απανθρακώθηκε ζωντανός σε συνοικισμό του Χαλεπίου που έπληξαν με οβίδες οι αντάρτες.

http://www.freepen.gr/2014/06/blog-post_7945.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου