Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Οι "ψύχραιμοι" και τα μηνύματα της Εθνικής Ελλάδος



Γιατί ρε "ψύχραιμοι" τόση μιζέρια;
Σε μια στιγμή που είχαμε την ανάγκη μιας χαράς - ας ήταν και στο ποδόσφαιρο... - σε μια στιγμή που πενθούμε όσους δεν αντέξανε την μνημονιακή λαίλαπα, βγήκανε οι "ψύχραιμοι" παγανιά, άλλοι


για να πουν ότι "δεν ήταν πέναλντι!" η φάση του Σαμαρά - ούτε καν ως "αμφισβητούμενο" δεν το χαρακτηρίσανε! - την ώρα που οι παίκτες της αφρικανικής ομάδας δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας κι άλλοι για να πουν ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για τόσο "ευτελή πράγματα"... Ευτελές πράγμα κάτι που αγγίζει τόσο πολύ κόσμο, τόσο έντονα;

Ξέρω-ξέρω τον αντίλογο... Εντάξει... Μπορεί να μην ήταν το δέον να πανηγυρίζουμε για την Εθνική αλλά να βγούμε στους δρόμους για όσα τραβάμε αλλά ρε παιδιά, μήπως αυτή η χαρά της πρόκρισης της χώρας μας - έστω - στο ποδόσφαιρο μήπως ήταν κάτι αντίστοιχο όταν μία γυναίκα χάσει το παιδί της δεν πας από δίπλα να της θυμίζεις συνεχώς τον πόνο της ,αλλά μπορεί να της μιλήσεις για ανούσια θέματα μήπως και ξεχάσει για λίγο τον πόνο της και παρηγορηθεί, όπως πολύ ωραία έγραψε ο Γιάννης;

Το μήνυμα του Γιάννη:

Ποιος είπε βρε παιδιά ότι αυτός που βλέπει την Εθνική και χαίρεται με τις νίκες τις ,δεν ενδιαφέρεται για την χώρα του και δεν ενδιαφέρεται για την πνευματική του κατάσταση?
Τι να κάνουμε ,δεν γίναμε ακόμα Άγιοι παρόλο που πραγματικά προσπαθούμε και χαιρόμαστε με μικροπράγματα ,όταν θα μπορέσουμε να αγιάσουμε τελικά ίσως να μπορέσουμε να ξεφορτωθούμε αυτές τις κενές χαρές.
Δεν χαιρόμαστε με ανθρώπους που τους ρίχνουν στα λιοντάρια ,αλλά και ούτε με κυνομαχίες.
Δεν ασχολούμαστε με στοιχήματα ,ούτε είμαστε φανατικοί οπαδοί ομάδων.
Πονάει πάρα πολύ η ψυχή μας για την Ελλάδα και κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να αλλάξει η κατάσταση ,αλλά μάλλον μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει τελικά.
Όταν μία γυναίκα χάσει το παιδί της δεν πας από δίπλα να της θυμίζεις συνεχώς τον πόνο της ,αλλά μπορεί να της μιλήσεις για ανούσια θέματα μήπως και ξεχάσει για λίγο τον πόνο της και παρηγορηθεί.Το ότι μιλάς για ανούσια θέματα δεν σημαίνει πως είσαι αναίσθητος και δεν καταλαβαίνεις τον πόνο της.
Είμαστε αδύναμοι και σαν τα πρόβατα που έχουν χάσει τον ποιμένα τους και έρχονται όλο λύκοι να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο και τελικά δεν ξέρουμε ποιον να εμπιστευτούμε.
Από τους πανηγυρισμούς φάνηκε ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να σκάσει και κάνει γαϊδουρινή υπομονή ,αλλά αν σκάσει αλίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί μπροστά του.
Εγώ πιστεύω ότι οι πολιτικοί δεν τρίβανε τα χέρια τους από χαρά αλλά έχουν χεστεί επάνω τους αφού είδαν ότι ο Έλληνας δεν έχει πεθάνει όπως νομίζουν αλλά κάνει υπομονή και αν του τελειώσει θα γίνει χαμός και δεν θα βρουν πουθενά στον κόσμο σημείο για να κρυφτούν.



Η Εθνική ομάδα έστειλε μηνύματα προχθές που μόνο οι τυφλοί δεν αντιλαμβάνονται:

δύο από τα κυριότερα, ήταν η πίστη τους στον Θεό ως στήριγμα στην προσπάθειά τους, αφού πρώτα με ρεαλισμό δουλέψανε σκληρά και η ομόνοια που επιδείξανε παρ' όλα τα προηγούμενα προβλήματα, ενωμένοι μια γροθιά την πιο κρίσιμη στιγμή κι ας έπαιξαν ...γροθιές μεταξύ τους τις προηγούμενες ημέρες...

Υ.Σ.

Θα ήθελα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά μια άλλη φορά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου