Συνταγή – Υλικά:
• 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
• 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Καριτέ
• 2 κουταλιές της σούπας αραρούτι (προαιρετικά)
• αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
• 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Καριτέ
• 2 κουταλιές της σούπας αραρούτι (προαιρετικά)
• αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
1. Βάλτε το βούτυρο Καριτέ και το έλαιο καρύδας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι χωρητικότητας ενός λίτρου και τοποθετήστε το σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι να λιώσουν. Έτσι δεν θα χρειαστείτε μπολ και μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο αυτό το βάζο για μπεν μαρί, πράγμα το οποίο σας απαλλάσσει από το πλύσιμο.
2. Αφαιρέστε το βάζο από τη φωτιά και προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αραρούτι (αν δεν έχετε αραρούτι, προσθέστε περισσότερη μαγειρική σόδα).
3. Ανακατέψτε καλά.
4. Προσθέστε αιθέρια έλαια και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο. Δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο.
5. Αν προτιμάτε, αφού το αφήσετε να κρυώσει εντελώς, τοποθετήστε το σε ένα παλιό αποσμητικό στικ για ευκολότερη χρήση, αν και πρέπει να έχετε υπόψη ότι μπορεί να λιώσει με τη ζέστη!
http://eisygian.blogspot.gr/2014/06/blog-post_18.html
ENΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου