Το πρωτογενές πλεόνασμα και το Success Story άρχισε να φαίνεται ακόμα και στην κατάργηση των μυστηρίων όπως αυτό του γάμου.
Πριν διαβάσετε το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Έθνος και στα Νέα θα θέλαμε να καταθέσουμε τις ενστάσεις μας! Δεν θα εξετάσουμε το γάμο ως προς τη Θρησκευτική του διάσταση, αλλά είναι γνωστό ότι ο γάμος αποτελεί ένα εργαλείο για κάποιους αετονύχηδες για να νομιμοποιούν μετανάστες!
Το έχουμε δει να γίνεται κατ επανάληψη και μάλιστα είδαμε ολόκληρη επιχείρηση όπου οι εμπλεκόμενοι έκαναν όχι έναν αλλά πολλαπλούς πολιτικούς γάμους! Πως μπορεί αυτό να αποφευχθεί στην Ελλάδα του 2014 και πως μπορούν να ελεγχθούν τέτοια φαινόμενα;
Ξέρουμε ότι απάντηση δεν θα πάρουμε αλλά ΕΛΕΟΣ!!! Αν δεν μπορείτε να συγκινηθείτε που καταργείτε όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα, την θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα και ότι μας έμαθαν οι οικογένειές μας, τουλάχιστον παροπλίστε τις επιλογές σας με μία σωστή ηλεκτρονική βάση δεδομένων!
Όπως διαβάσαμε λοιπόν:
Ήταν 1982 όταν η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου θεσμοθέτησε, όχι χωρίς αντιδράσεις, τον προαιρετικό πολιτικό γάμο.
Τον πρώτο καιρό, τα ζευγάρια που διάβαιναν την πόρτα του δημαρχείου ήταν ελάχιστα και τα ΜΜΕ τα παρακολουθούσαν ως αξιοθέατο. Κι όμως σήμερα, είκοσι δύο χρόνια μετά, οι πολιτικοί γάμοι είναι περισσότεροι από τους θρησκευτικούς...
Η ψαλίδα άρχισε να κλείνει στις αρχές του 21ου αιώνα, με τον πολιτικό γάμο να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ώσπου, το 2012 για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, συνέβη κάτι που μάλλον θα φαινόταν αδιανόητο πριν από χρόνια: οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς! Ειδικότερα, πρόπερσι 25.730 ζευγάρια παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και 23.980 με θρησκευτικό (51,8% έναντι 48,2%).
Οι πληροφορίες από τα συμβολαιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για σημαντική άνοδο και το 2013. «Η τάση πέρυσι ήταν ξανά αυξητική, σε βαθμό που μπορεί να ξεπερνά το 40-50%», υποστηρίζει ο πρόεδρος της
Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.
Την ίδια ώρα, στα… χαρτιά μένει το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά τη θέσπισή του. Οι κοινωνικές προκαταλήψεις και οι «τρύπες» του θεσμού δεν βοηθούν τους νέους που θέλουν να παρακάμψουν τον γάμο, ενώ νομικοί χαρακτηρίζουν το ελληνικό σύμφωνο, που νομοθετήθηκε το 2008, ως ένα από τα πλέον αποδυναμωμένα της Ευρώπης, καθώς οι σύντροφοι δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους συζύγους από το κράτος.
ΠΗΓΗ
Πηγή: Έθνος, Τα Νέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου