Σάββατο, Μαρτίου 22, 2014

«Ο Πούτιν θα έχει το τέλος του Καντάφι» απειλεί η Τιμόσενκο



Ο Ρώσος πρόεδρος είναι εχθρός της Ουκρανίας αλλά τον περιμένει το τέλος που επιφύλαξε η Ιστορία στον Καντάφι, σύμφωνα με την Γιούλα Τιμοσένκο, που χαρακτήρισε επίσης τη Βουλή που θα προκύψει στην Κριμαία «βρωμερή φωλιά φιδιών».


Την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση έκανε χθες το βράδυ η υποψήφια πρόεδρος της Ουκρανίας, Γ. Τιμοσένκο στην οποία και επιτέθηκε με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Ρώσου προέδρου.

Τον χαρακτήρισε «εχθρό της Ουκρανίας» από την στιγμή που έχει καταλάβει με τα όπλα έδαφός της, ενώ τόνισε ότι με αυτή την κίνηση ο Ρώσος πρόεδρος έχασε για πάντα την Ουκρανία και ότι θα έχει το τέλος του Καντάφι.

Κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αμυνθούν, υποσχέθηκε ότι η ανακατάληψη της Κριμαίας είναι θέμα χρόνου και χαρακτήρισε την τοπική Βουλή που θα προκύψει «βρωμερή φωλιά φιδιών».

Νωρίτερα, ο κ. Γιατσενιούκ είπε ότι δυστυχώς η Ουκρανία είναι αναγκασμένη να αγοράζει το φυσικό της αέριο από τη Ρωσία για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ακόμα και εάν η τιμή είναι 500 δολάρια ανά τόνο.

Ίσως η σημερινή τιμή διπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου, προειδοποίησε ο κ. Γιατσενιούκ τους πολίτες προφανώς για τις οικονομικές δυσκολίες που έρχονται ενώ και ο Ντ.Μεντβέντεφ είπε χθες ότι πρέπει να καταγγελθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες καθώς ήδη το ουκρανικό χρέος ξεπερνά τα 11 δισ. δολάρια.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Μόσχα χαιρέτσιε την απόφαση του ΟΑΣΕ για ανάπτυξη παρατηρητών σε δέκα περιοχές της Ουκρανίας εκτός Κριμαίας καθώς φαίνεται ότι το Κρεμλίνο κατόρθωσε να επιβάλλει την θέση του επί του θέματος.

Ως βήμα προς τη λύση χαρακτήρισε την εξέλιξη και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, κ. Στάινμαγιερ.
http://www.freepen.gr/2014/03/blog-post_618.html
Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου