Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ


Τον Καθηγητή κ. Γιάννη Ζουγανέλη, τώρα αρχίζει να τον μαθαίνει ο ελληνικός λαός.

Βλέπετε, δεν είναι από τους αρεστούς στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ούτε διαπλεκόμενος με το γνωστό club των μιντιαρχών και των τραπεζητών -  επιχειρηματιών που για δεκαετίες πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού και λεηλατούν την πατρίδα μας.

Είναι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, που προσφέρει την πολύτιμη  γνώση του, ως μια ύστατη προσπάθεια αφύπνισης του λαού.

Τα όσα αποκαλύπτει στο τελευταίο άρθρο του και αφορούν στον ορυκτό  πλούτο της πατρίδας μας, δεν είναι απλά συγκλονιστικά.

Είναι ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

Μια ΒΟΜΒΑ, που έστω και στο παρά πέντε, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα την αντιπολίτευση.... (αν μιλάμε για αντιπολίτευση, ή όπως τουλάχιστον προσωπική αξιολόγηση εκφράζοντας, θεωρώ πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πολιτική συμμορία, όπου ο καθένας έχει το ρόλο του και απλά το παίζει αντιμνημονιακός για να διατηρεί στο κομματικό του μαντρί τα δικά του πρόβατα-ψηφοφόρους) που ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ να προκαλέσει σεισμό μέσα στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα όμως, τα όσα αποκαλύπτει ο Καθηγητής κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, πρέπει να αφυπνίσουν και τον ελληνικό λαό, όχι μόνο να αντιδράσει, αλλά να είναι προετοιμασμένος για όσα ακολουθήσουν... 

Η Ουκρανία, δεν είναι καθόλου μακριά...

Και ο Καθηγητής κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ.. τα γράφει με τον πιο κάθετο τρόπο στο σχόλιό του, που ακολουθεί του συγκλονιστικού αποκαλυπτικού επιστημονικού άρθρου του.


Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Υποθέτω πως δεν θα ενοχληθεί ο κ. Ζουγανέλης, από την επιλογή μου ως τίτλο, αυτής της ανάρτησης, να βάλω έναν πιο δημοσιογραφικό τίτλο και όχι τον τίτλο του άρθρου του.

Κύριε Καθηγητά,  τα σέβη μου.

Σας ευχαριστώ για την ανιδιοτελή προσφορά σας μέχρι τώρα,  στην Πατρίδα.


 
 ΥΠΕΚΑ: Κρυφά και απο το Σαμαρά τα αποτελέσματα της PGS…!

 Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη





Σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ, παρακαλώ βρείτε χρόνο να δείτε και τα video και τις παρατηρήσεις που έχω γράψει στα αντίστοιχα κείμενα) έχω αναφέρει:

1> τις πλέον πιθανές θέσεις στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτές προκύπτουν απο μετρήσεις MAD του 2007, που πήραν άλλοι…

2> ένα βαθυμετρικό χάρτη της Μεσογείου και αναφορές για το είδoς πλατφορμών εξόρυξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά βάθος, για να μη βγεί ποτέ κανείς απο το ΥΠΕΚΑ να πεί ότι κάπου είναι βαθειά να γίνει εξόρυξη.

3> τον τρόπο με τον οποίο αναλύονται τα σεισμικά δεδομένα σε δύο φωτογραφίες σεισμικών δεδομένων που ανήρτησε απο τον Ιανουάριο του 2014 η PGS στο διαδίκτυο και που αφορούν περιοχές πολύ κοντά στις ακτές της Ελλάδας, μία στο Ιόνιο και μιά στη Πελοπόννησο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά…


4> ανάλυση σεισμικών δεδομένων της περιόδου 1969-1980 από βιβλίο έκδοσης του 2005, στις οποίες – όπως και στις προηγούμενες – δείχνω παραδείγματα για τα σημεία και για τα βάθη στα οποία πρέπει να φτάσουν τα τρυπάνια των γεωτρήσεων…

Σημειώστε

1> ότι οι γεωτρήσεις μεγάλου βάθους μπορούν να ξεπεράσουν τα 3000 μέτρα 

2> ότι η σημερινή τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει τα 9,000 μέτρα συνολικού μήκους του αγωγού εξόρυξης απο την επιφάνεια της θάλασσας και αν λεχθούν απο το ΥΠΕΚΑ φράσεις του τύπου, “σε άβυσο δεν μπαίνουν τρυπάνια” δεν θα συμβαδίζουν με τη τεχνολογία…

3> ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς το μέγεθος του κοιτάσματος και την υφή του υπεδάφους για να υπολογίσει το κόστος εξόρυξης, το κέρδος κλπ άρα οι κάθε είδους προβλέψεις πρέπει να  αφορούν το μέγεθος των κοιτασμάτων και να κοστολογούνται ανα περίπτωση

4> ότι η τεχνολογία προχωράει συνεχώς πρός μεγαλύτερα βάθη και με διαφορετική φιλοσοφία 

5> ότι στο μέλλον μπορεί να ευρεθούν κοιτάσματα σε περιοχές, στις οποίες η εξόρυξη θα στοιχίζει λιγότερο. Συνεπώς, το γοργόν και χάριν έχει…

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζω τον χάρτη των κοιτασμάτων απο  μετρήσεις MAD για όλη την Ελλάδα και τα αντίστοιχα βάθη ανα περιοχή.

Παρατηρείστε (για τα βάθη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Google, μέτρηση βάθους της θάλασσας απο δορυφόρο)

1> ότι στη περιοχή της ΑΟΖ ανάμεσα στη Λιβύη, την Μάλτα, τη Κρήτη και την Ιταλία (γνωστή και σαν σημείο “13”) το βάθος φτάνει απο 3000 μέχρι 3600 μέτρα

2> ότι στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου το βάθος γίνεται πολύ μεγάλο 4500+ μέτρα (κόκκινη περιοχή)

3>  ότι στη περιοχή της ΑΟΖ που ανήκει στη Τουρκία δυτικά του Καστελόριζου το βάθος φτάνει στα 4500+ μέτρα

4> ότι στη περιοχή του ΑΙγαίου , της Βορειοανατολικής Κρήτης και της Λέσβου, το βάθος είναι περίπου 1500 μέτρα…

5> ότι νότια του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ τα κοιτάσματα είναι και πολλά και εκμεταλλεύσιμα, αφού το βάθος του βυθού δεν ξεπερνάει τα 2500-2700 μ
6> ότι στα νοτιοανατολικά της Ελληνικής ΑΟΖ, στο σημείο που συναντιώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου υπάρχουν κοιτάσματα στα οποία ο βυθός δεν ξεπερνάει τα 2700 μέτρα (π.χ. κοιλάδα Ηροδότου)!

7> ότι οι έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες γίνονται σε περιοχές με τις μικρότερες πιθανότητες να ευρεθούν (και παρόλα αυτά ευρίσκονται). Είναι παράλογο να μη ερευνώνται περιοχές στις οποίες οι πιαθνότητες να ευρεθούν τεράστια κοιτάσματα  είναι μεγάλες και αντί για αυτές να ερευνώνται περιοχές οι οποίες μπορεί στο τέλος να δώσουν μικρά κοιτάσματα. 

8> ότι οι καθυστερήσεις στην εξόρυξη υδρογοναθράκων είναι κατά της ανάπτυξης της χώρας και υπέρ των δανειστών.

9> ότι αν η Ελλάδα περιμένει το θέμα της ΑΟΖ να επιλυθεί μέσω Γερμανίας και ΕΕ δεν θα μας μείνει σταγόνα απο πετρέλαιο για ανάπτυξη παρά μόνο για να ξεπληρώνονται οι δανειστές. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη των λαών αλλά μια τραμπαρίφα που έγινε για να υπάρχει μετάβαση σε ένα μόρφωμα χωρίς αρχές και που τελικά θα αυτοκτονήσει μετά απο αλεπάλληλες κρίσεις.

Αδιαφανής, λάθος και απελπιστικά αργή η έρευνα για υδρογονάνθρακες απο το ΥΠΕΚΑ

Ας δούμε μερικες περίεργες συμπεριφορές του ΥΠΕΚΑ μαζί με άλλες παρατηρήσεις:

1> Η επιλογή της εταιρείας PGS δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι η καλύτερη δεδομένου ότι η ποιότητα των δεδομένων της δεν είναι καλή.

  • Οι θέσεις κοιτασμάτων σε χάρτες του 1980 είναι πολύ καλύτεροι απο αυτούς της επίδειξης απο την PGS.
  • H PGS δεν έχει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρομαγνητικών δεδομένων, που είναι νεότερη τεχνολογία.
  • Η αύξηση του έργου της PGS απο 8500 χιλιόμετρα στα 12500 χιλιόμετρα λόγω ενδιαφέροντος απο τη “πετρελαική βιομηχανία” αποτελεί ομολογία διαρροής πληροφοριών απο το ΥΠΕΚΑ και θέτει υπο αμφισβήτηση την αξιολόγηση της επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων του ΥΠΕΚΑ.
  • Δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς γιατί μόνο μία εταιρεία πρέπει να κάνει τις έρευνες
Η έρευνα γενικώς απο το YΠΕΚΑ δεν είναι σωστή και στο μέλλον θα προκαλέσει νέα εξεταστική επιτροπή.
2> Η πρόσκτηση των σεισμικών δεδομένων δεν έγινε μόνο απο ένα πλοίο της PGS αλλα απο τρία ενώ το χρονικό διάστημα στο οποίο ελήφθησαν και αναλύθηκαν οι μετρήσεις ήταν υπερβολικά μεγάλο. Πόσα άτομα άραγε στο ΥΠΕΚΑ γνωρίζουν να κάνουν αναλύσεις σεισμικών; Mήπως κανένα;

Χωρίς την πλήρη ανάλυση των σεισμικών και χωρίς τη χονδρική αναγνώριση του μεγέθους των κοιτασμάτων δεν μπορεί να γίνει χωρισμός της Ελληνικής ΑΟΖ σε οικόπεδα.
Τραγική απόδειξη λάθους και ασχετοσύνης αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο διαχωρίστηκε σε οικόπεδα η ΑΟΖ της Κύπρου.
3> H Eλλάδα έχει ανάγκη χρημάτων. Συνεπώς, η έρευνα για τους υδρογονάνθρακες πρέπει να προχωράει ταυτόχρονα σε όλη την Ελληνική ΑΟΖ.

  • Είναι αδιανόητο να γίνεται έρευνα απο μία μόνο εταιρεία σε μια περιοχή και όχι απο περισσότερες. Σχέσεις εμπιστοσύνης;
  • Είναι αδιανότητο να μην έχει ξεκινήσει η έρευνα σε περισσότερες απο μια περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ και δη σε αυτές που αναμένεται απο μετρήσεις MAD ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.
  • Είναι αδιανόητο να μη δίνονται τα δεδομένα σε Ελληνες Καθηγητές όπως εγώ για να τα αναλύσω και ενώ ήδη τα έχω ζητήσει απο το ΥΠΕΚΑ. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια και πολλά άλλα.
Δεν είναι λοιπόν μόνο, ότι με μια εταιρεία το ΥΠΕΚΑ επιθυμεί να ερευνήσει όλη την Ελληνική ΑΟΖ χωρίς προφανώς εξηγήσεις που να χρήζουν επιστημονικής και πολιτικής σοβαρότητας αλλά τίθεται θέμα διαφάνειας και εγκυρότητας των μετρήσεων.
4> Ο χάρτης αριστερά που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της εφημερίδας Νέας Κρήτης (βλέπετε εδώ) και που είχε παρουσιαστεί και στο video εδώ απο ένα άλλο καθηγητή ΑΕΙ αποτελεί συλλογή δεδομένων την οποία σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζει η PGS όπως και το ΥΠΕΚΑ.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι σεισμικά δεδομένα των περιοχών αυτών που επιδεικνύονται στο χάρτη υπάρχουν σε βιβλία και δημοσιεύσεις πρίν ξεκινήσει η PGS τις μετρήσεις της.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η PGS φαίνεται να μη έχει ερευνήσει το σημείο “13” του χάρτη, μια περιοχή με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίων, τα οποία μάλιστα είνα γνωστά απο το 1980 αλλά και απο αργότερα…! (βλέπετε εδώ). 

Το ΥΠΕΚΑ γιατί δεν της το ζήτησε; 

Ήταν βαθειά τα “διεθνή ύδατα” στο σημείο “13”;

Ένας συνδιασμένος χάρτης προηγουμένων και νέων μετρήσεων που έχουν γίνει στη περιοχή του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης αποτελεί πράγματι ένα στοιχείο που θα έπρεπε η PGS να έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ και να αποτελεί μέρος του φακέλου των μετρήσεων και των αναλύσεών της αν είναι μια εταιρεία που σέβεται τον προιστάμενό της, το Ελληνικό κράτος και που γνωρίζει να κάνει ολοκληρωμένες και αυτοσυνεπείς μελέτες. 

Με την έννοια αυτή ο χάρτης αυτός δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως επίσημο αλλά και ως επιβεβλημένο στοιχείο που η PGS θα έπρεπε να  έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ. Τον παρέδωσε ή το έκαναν άλλοι…; Κάθε πόσους μήνες συναντιόντουσαν στο YΠΕΚΑ με την PGS;
Το δημοσίευμα της Νέας Κρήτης έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ δεν ασχολείται με σημαντικά κοιτάσματα. Η πρακτική που ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ δείχνει μια τάση να «εξαφανίζει περιοχές».
 
Στο χάρτη του 1980 (βλέπετε εδώ) φαίνεται ότι στη περιοχή του σημείου “13” υπάρχει πολύ φυσικό αέριο και είναι προφανές το σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει και η εξόρυξη!

5> Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει υδρογονάνθρακες ίσως και απο τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η έρευνα των υδρογονανθράκων αφορά κυρίως την εφηρμομένη έρευνα. Συνεπώς ότι λέγεται στα συνέδρια δεν θα πρέπει να αποτελεί αξίωμα το οποίο ένα κράτος θα πρέπει να ακολουθεί. Οι εταιρείες δουλεύουν με άλλο τρόπο και στα συνέδρια πηγαίνουν περισσότερο για να δημιουργήσουν επαφές, να συναντήσουν υπουργούς… και άλλα “φυτά” της Ελληνικής κοινωνίας.

Η περιοχή νότια της Κρήτης δεν είναι τόσο παρθένα όσο θέλει πολλές φορές να τη παρουσιάζει το ΥΠΕΚΑ για κάποιους λόγους που δεν είναι αντιληπτοί. Μετρήσεις σαν αυτές στις οποίες αναφέρεται το ΥΠΕΚΑ έχουν ξαναγίνει ακόμη και πρίν 33 χρόνια (βλέπετε εδώ). Ακόμη και οι θέσεις στις οποίες μπορούν να μπούν τρυπάνια είναι γνωστές απο τότε. 

Η περί παρθενίας άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη περιοχή Νότια της Κρήτης, όπως και Βόρειο Ανατολικά την οποία φαίνεται ότι επιθυμεί να αγνοεί με πολύ επιμονή, δημιουργεί εύλογες υποψίες που αφορούν τους λόγους της μυστικότητας των ερευνών και την ποιότητα της διαχείρισης του θέματος. Δείχνει ανυπαρξία όχι μόνο εμπειρίας και γνώσης αλλά και σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης και συνταγματικών “παραλείψεων” που θα μπορούσε να αποδοθεί σε παρεμβολές τρίτων.

6> Αυτό που έχει σημασία στις επιλογές του ΥΠΕΚΑ - όσον αφορά το επιστημονικό προσωπικό και όχι μόνο που χρησιμοποιεί - είναι το αποτέλεσμα.

Στο αποτέλεσμα το ΥΠΕΚΑ κουτσαίνει.
Το υπουργείο αυτό είναι αργό και αντιπαραγωγικό και απο όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα, ο τρόπος που διαχειρίζεται τα δεδομένα των υδρογονανθράκων δείχνει τουλάχιστον έλλειψη γνώσεων, ελλειπή αντίληψη όλων των παραμέτρων του θέματος της έρευνας και του marketing, μεγάλη αδιαφάνεια και αποφάσεις που φαίνονται επιστημονικά και πολιτικά ανεξήγητες.
Προφανώς στο ΥΠΕΚΑ, υπάρχει μειωμένη γεωστρατηγική αντίληψη και ανικανότητα κατανόησης των περιοχών προς τις οποίες προχωρά η σύγχρονη τεχνολογία όπως το «Deep Sea Drilling». Aυτό αποδίδεται στην έλλειψη τεχνολογικής εμπειρίας. Το πολιτικό σύστημα κατάντησε την Ελλάδα Μπανανία…
7> Δεν είναι μόνο η Λεκάνη του Ηροδότου αλλά και πολλές άλλες περιοχές στην Ελληνική ΑΟΖ που θα έπρεπε να διερευνηθούν και στις οποίες οι μετρήσεις MAD δείχνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Δυστυχώς το ΥΠΕΚΑ δεν διαθέτει το ύψος ή τη θέληση να τις δεί. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Η αναφορά της PGS δίνεται απο τον ΥΠΕΚΑ στο Βενιζέλο αντί στο Σαμαρά…!

Η φωτογραφία της κορυφής αποτελεί το πλήρες ξεβράκωμα του πολιτικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα.

Κυρίες και κύριοι, αυτή η φωτογραφία είναι ο Μίτος της Αριάδνης! Αποκρυπτογραφείστε την πλήρως. Θα ανακαλύψετε πολλά.

Σας υπενθυμίζω, ότι μόλις χτές ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το ΥΠΕΚΑ για να μάθει τι λέει η αναφορά της PGS ενώ ο Βενιζέλος την είχε ήδη πάρει απο εβδομάδες. Αμφιβάλλω αν πέρα απο κατι δωράκια για να παίζει του έδειξαν ή του εξήγησαν κάτι άλλο στο ΥΠΕΚΑ…

Στη παράνομη αυτή (κατα τη γνώμη μου) κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουμε δύο αντιμαχόμενες φατρίες, που εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα πλήν των Ελληνικών. Τα συμφέροντα αυτά φαίνεται ότι επεκτείνονται σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση. Με αυτούς περιμένετε να ξεχρεώσει;

Με ποιούς είναι τα συμφέροντα που παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο στο ΥΠΕΚΑ, στο υπ. Εξωτερικών και στο Υπ. Οικονομικών;
 
Ακόμη δεν καταλάβατε τι παίζει; 
Aπλό είναι. Όλοι… 

Aυτή η κατάσταση δεν σας θυμίζει Ουκρανία;







Η ωρα πλησιάζει.

οι ΕΔ είναι αδύνατες,
ο λαός στη φτώχεια και χωρις αντιστάσεις,
2 εκ παράνομοι μετανάστες με άγριες διαθέσεις
τα ΜΜΕ ελεγχόμενα

Λείπουν 2 πράγματα:

1. H αλλαγή του συντάγματος
π.χ. δημιουργια Βουλής σε καθε περιφέρεια για περισσότερη δημοκρατία

2. Οι παίχτες...
π.χ. ένας που να ξέρει το Αγγλικο Δίκαιο και να είναι πετρελαιας.
ή ένας ηλίθιος απο το Μοναστηράκι...

Η Ελλάδα μπορεί να διαιρεθεί απο μια ομάδα μόνο λίγων ατόμων ανα πάσα στιγμή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου