Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

Δεν δέχθηκαν τον Σταυρό σε υπογραφή ιερέως!


Ο μακαριστός Ιερομόναχος γέροντας Πορφύριος 
   Ένας ιερέας από το Βόλο, προ ημερών, απώλεσε την αστυνομική του ταυτότητα. Άμεσα ξεκίνησε τη διαδικασία για να εκδοθεί η νέα.  Επισκέφθηκε, λοιπόν,  το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, κατέθεσε τα σχετικά δικαιολογητικά και όταν επανήλθε για να παραλάβει την νέα ταυτότητα, η αστυνομικός δεν δέχθηκε την υπογραφή του, διότι προ του ονόματός του προηγείτο ο ΣΤΑΥΡΟΣ
 
και η λέξη ΙΕΡΕΥΣ. Διαμαρτυρήθηκε, ο ιερεύς, λέγοντας:  "αυτή είναι η υπογραφή μου εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια". Η αστυνομικός, επέμενε: "δεν μπορώ να δεχτώ την υπογραφή σας, διότι έχω την σχετική οδηγία από το Υπουργείο και την προϊσταμένη μου αρχή. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ όλα τα σύμβολα επάνω στις ταυτότητες". Δεν δεχότανε ούτε τη λέξη ιερεύς που προηγείται  του ονόματος κάθε ιερέως. .Στη συνέχεια, υπήρξε  διαμαρτυρία στην προϊσταμένη αστυνομική αρχή, η οποία επανέλαβε: "Μπορείτε να βάλετε την λέξη ιερεύς, αλλά όχι τον σταυρό".
    Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ! 
     Στην Ορθόδοξη Ελλάδα, που γέννησε χιλιάδες μάρτυρες και αγίους, αφαιρέσαμε επισήμως τον Τίμιο Σταυρό: από τη ζωή μας, από το λαιμό μας, από το ιστίο της Ελληνικής σημαίας, από τις ταυτότητες και όπου αλλού τον τοποθετούσαν οι ευλαβείς πατέρες και μητέρες μας. 
       ΣΗΜΕΡΑ, είμαστε άξιοι της τύχης μας, διότι, με την μέθοδο του σαλαμιού, μας αφαιρούν σιγά - σιγά όλα τα ιερά και τα όσια,  για να μην θυμίζει τίποτε Θεό και Ελλάδα. Ο κανόνας που έβαλε ο Θεός στον ελληνικό λαό, την κρίση, δεν θα αρθεί σύντομα, διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Δεν υπάρχει επιστροφή στο δρόμο του Θεού. Το πρώτο θέμα, για τους πολλούς, είναι η υλική ευημερία και η οικονομική ανάκαμψη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 
Αναζητούνται σωτήρες  και ΟΧΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ.
 
Πηγή: Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου