Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

Η περιπέτεια του Φυσσούν και το δράμα των Ελλήνων

Με θλίψη αντιμετώπισε η κοινή γνώμη τα νέα για την έξωση που υπέστη ο σεμνός και καταξιωμένος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν. Ενας άνθρωπος που αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές και τους λάτρεις του ελληνικού σινεμά και ψυχαγώγησε γενιές ολόκληρες με τους ρόλους που ενσάρκωσε στα ραδιοφωνικά θεατρικά έργα πετάχτηκε έξω από το σπίτι του.




Ενας συνεπής επαγγελματίας αντιμετώπισε τέτοιο οικονομικό πρόβλημα, ώστε δεν ήταν σε θέση ούτε να πληρώσει τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες της οικίας στην Πεύκη, όπου έμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη σύζυγό του, την κόρη του αξέχαστου Κώστα Χατζηχρήστου.

Η βία, η ταραχή και η πίκρα της έξωσης οδήγησαν τον κ. Φυσσούν στο νοσοκομείο. Μια ιστορία της καθημερινότητας, μια σκληρή «συνήθεια» της μνημονιακής εποχής μας, που συγκίνησε το πανελλήνιο όχι μόνο επειδή το πρόσωπο του κ. Φυσσούν είναι αγαπητό, αλλά διότι θυμίζει πολλά «οικεία κακά». Στη θέση του πρωταγωνιστή βρίσκονται -και δυστυχώς αναμένεται να βρεθούν- εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τούτης της βασανισμένης πατρίδας.

Καλοί οικογενειάρχες, υποδειγματικοί (μέχρι πρότινος) φορολογούμενοι, σκληρά εργαζόμενοι επιχειρηματίες και συνεπείς υπάλληλοι με πολλά, μικρά ή μεγάλα, τσακισμένα όνειρα.

Ελάχιστοι προλαβαίνουν να αντιληφθούν πόσο γρήγορα κατρακυλούν στον γκρεμό της ανέχειας, στην άβυσσο της φτώχειας. Ακόμα πιο λίγοι δύνανται να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να κάνουν για να ξεφύγουν από τον διασυρμό και την αχάριστη συντροφιά της ανάγκης. Είχαν μια ζωή, με τις δυσκολίες της έστω, που είχε πάρει έναν δρόμο, ακολουθούσε μια πορεία. Ανακάλυπταν τις χαρές της ημέρας τους και πολεμούσαν με όσα μέσα διέθεταν τον αναπόφευκτο πόνο που σκορπίζει ο βίος όλων μας.

Ξαφνικά, όμως, τα όπλα των πολιτών σίγησαν. Τα διαθέσιμα εξαφανίστηκαν. Οι υποχρεώσεις πλήθυναν. Τα άγχη πολλαπλασιάστηκαν. Δεν θέλει και πολύ να μείνεις άστεγος, να γευτείς το δηλητήριο της πλήρους ανημπόριας. Η ύφεση, η ανεργία, η ξενοδουλεία που δημιούργησαν τα προδοτικά μνημόνια δεν είναι φιλμ. Δύσκολα θα έχουν happy end...

Ο Φυσσούν είμαστε εμείς.


dimokratianewsΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/13

    Αγαπητός, καλός ηθοποιός και υπέροχος άνθρωπος ο Πέτρος Φυσσούν, αλλά τόσα χρόνια δούλευε, έβγαλε χρήματα για 5 γενιές, από τηλεόραση, κινηματόγραφο, ραδιόφωνο, θέατρο, βίντεο, διαφημίσεις, παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, σύν την προίκα από τον Χατζηχρήστο, τί τα έκανε;
    Δηλαδή δεν έβαλε τίποτα στην πάντα για τα γεράματα;
    Εντάξει, σε θέματα υγείας τα συμπονέσουμε, να λυπηθούμε αλλά, όχι να βγαίνουν και να κλέγονται που έβγαζαν από μία ταινία όσα έβγαζε ένας πολίτης σε μία διετία.
    Ναι, τους μικρούς ηθοποιούς να τους βοηθήσουμε όχι όμως όλους τους πρωταγωνιστές του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου και καταλαβαίνετε ποιούς εννοώ.
    Σε λίγο θα βγει και ο "γιαννάκης" της Αλίκης και θα ζητάει ελεημοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/8/13

    Ποτέ μην λέτε υπέρμετρα για κάποιον άλλον.Είναι πόνος αβάστακτος όσο και αν έχει
    δοση αληθείας η γνώμη σας.Σκεφθήτε για κάποιον λόγο ασχετο και απρόβλεπτο μπορεί να βρεθείτε στη θέση του, η στην θέση μου.Την πραγματικότητα και την αλήθεια την γνωρίζει μόνον, ο έκαστος καί ο Θεός.Σας ζητώ συγνώμη αν σας στεναχώρησα όμως δυστυχώς ἤ ευτυχώς ότι μοιράζουμε μας έρχετε πάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή