Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2013

Με τέτοια μυαλά η χώρα δεν σώζεται… αφύπνιση τώρα!


Το «defence-point.gr» περνώντας μερικές ώρες της ημέρας σε κάποια παραλία σε μια γωνιά της πανέμορφης Ελλάδας, επιχειρώντας να ξεκουραστεί, χωρίς να ξεχνάει τις χιλιάδες των φίλων του που τόσο πιστά μας επισκέπτονται διαδικτυακά σε καθημερινή βάση, οπότε έχει ταυτόχρονα την πολυτέλεια να «υποκλέπτει» συζητήσεις από τις παρέες στην παραλία, προσπαθώντας να αφουγκραστεί τον κόσμο και να μεταφέρει τις



διαθέσεις, προσφέροντας παράλληλα τη δική του ματιά σε όσα γίνονται.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανθρωπογεωγραφία της παραλίας θυμίζει έντονα την Ελλάδα. Από τους πιο πλούσιους μέχρι τους πιο φτωχούς, από τους πιο μορφωμένους μέχρι τους λιγότερο, άνθρωποι κάθε ηλικίας, όλοι τους λιάζονται και περνούν όμορφα, με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από τι άλλο, την οικονομική κρίση.
Αυτό που μας έχει κάνει τεράστια εντύπωση είναι η σχεδόν ομόθυμη αναφορά στα γεγονότα, στην ανάγκη να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με πιο φανατικούς αυτούς που πίνουν τις περισσότερες μπύρες και είναι πιο αναπαυτικά ξαπλωμένοι στον αυγουστιάτικο ήλιο…

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, απλά θα επισημάνουμε κάποια πράγματα που μας έχουν κάνει εντύπωση, αφού τα ακούμε όλο και συχνότερα από άτομα νεαρής γενικά ηλικίας που θεωρούνται πλήρως παραγωγικά για την κοινωνία μας. Το «χρειάζεται ένας ηγέτης να τραβήξει μπροστά» ακούγεται από πάρα πολλούς και σκεφτόμαστε ότι ενδεχομένως αυτό να είναι κατάλοιπο της εποχής των ηγετών που συνέπαιρναν τα πλήθη των οπαδών (συνήθως κυμαινόντουσαν περί το 45-50% του πληθυσμού) και έκαναν τους αντιπάλους… να βγάζουν σπυράκια.
Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι βλέπεις άτομα που σου μοιάζουν όσο να’ ναι νορμάλ να αναπαράγουν φληναφήματα ρατσιστικής φύσεως, βλέποντας πίσω από τα δεινά του τόπου μια φοβερή και τρομερή συνωμοσία (πολύ συχνά εβραϊκή βεβαίως-βεβαίως) χωρίς να ακούς κανέναν να μιλάει για κάτι που οι ίδιοι δεν κάναμε σωστά και ανοίξαμε την πόρτα σε όσους μας επιβουλεύονταν ορθάνοιχτη, να μας επισκεφτούν και να θέσουν σε εφαρμογή τους δόλιους σχεδιασμούς τους.
Πολλοί εμφανίζονται «ξενερωμένοι» και με το «ξανθό γένος», έχοντας αντιληφθεί ότι «ζητάει πολλά» για να μας υποστηρίξει! Εν ολίγοις, μέσα στη συλλογική μας πλάνη, κατηγορούμε μια χώρα για το ότι υπηρετεί τα συμφέροντά της με τον τρόπο που η πολιτική ελίτ τα αντιλαμβάνεται και μάλιστα μια χώρα που επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις!
Τα ίδια λένε για όλους, όλοι εποφθαλμιούν τα κοιτάσματά μας, υπονοώντας ότι δεν μας αφήνουν να γίνουμε… σεΐχηδες και να θέσουμε όλους τους υπόλοιπους στη δούλεψή μας. Πόσο κοστίζει η εξόρυξη, εάν διαθέτουμε την τεχνολογία να προχωρήσουμε και τη στρατιωτική ισχύ για να προστατεύσουμε την περιουσία μας, δεν δείχνει να απασχολούν πολύ την πλειοψηφία.
Παρεμπιπτόντως, να προσθέσουμε, ότι σε γενικές γραμμές επικρατεί πανικός, επειδή ο Στουρνάρας έχει ξαμολήσει τον ΣΔΟΕ και τους εφοριακούς και βουτάνε τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν έκοβαν αποδείξεις, με εμάς τους χαχόλους να μην τολμάμε να τις ζητήσουμε από τον φίλο και συγχωριανό, για να μην μας παρεξηγήσουν.
Το ότι το κράτος δεν έχει δεκάρα τσακιστή διότι αυτοί οι αγανακτισμένοι σήμερα συμπολίτες και φίλοι έκλεβαν συστηματικά μας – προφανώς μαζί με τους «καρχαρίες», ήταν συλλογική η κλεψιά, όσο μπορούσε ο καθένας από εμάς έκρυβε – και τώρα τα χρήματα που εκλάπησαν μας τα ζητούν πίσω με τη μορφή περικοπών παντός είδους δεν μας απασχολεί ως ερμηνεία.

Μοιάζουμε να πιστεύουμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο, θα έρθει ένας μεγάλος ηγέτης που θα ορθώσει το ανάστημα της Ελλάδας και θα γυρίσουν πίσω οι μισθοί και οι συντάξεις που μας φάγανε και όλα θα γίνουν όπως πριν. Το ότι η εποχή του αλόγιστου δανεισμού τελείωσε για το προβλεπτό μέλλον, πάλι δεν απασχολεί κανέναν. Το ότι το να έχουμε σοβαρά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες εξαρτάται από τη διεθνή τιμή του προϊόντος, ώστε να πληρωθούν τα έξοδα εξόρυξης και στη συνέχεια να τα μοιράσουμε με αυτόν που θα την κάνει, πάλι δεν απασχολεί κανέναν.
Το ότι εάν βγάλουμε εμείς μεγάλες ποσότητες θα αυξηθεί η προσφορά του προϊόντος στην αγορά άρα θα πέσει η τιμή του, πάλι δεν φαίνεται να το συνυπολογίζουμε. Έχουμε άραγε αντιληφθεί ότι ενώ σήμερα παρακαλάμε να πέσει η τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, εάν γίνουμε χώρα παραγωγός ενέργειας, θα αποτελεί ζωτικό μας συμφέρον η τιμή να είναι υψηλή, ενώ κάποιοι άλλοι θα υποφέρουν;
Για να μη μακρηγορούμε, το θλιβερό συμπέρασμα είναι, ότι πολλοί από εμάς στη σύγχρονη Ελλάδα δεν έχουμε ιδέα για το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και πόσο πολύ εξαρτιόμαστε από αυτόν. Αυτό μας καθιστά ευάλωτους σε κάθε λογής πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι ενδεχομένως να πετύχουν να κλέψουν την ψήφο μας λέγοντας τις απίστευτες αρλούμπες που αραδιάζουν, είτε οικονομικές είτε ρατσιστικές, χωρίς να έχουμε την παραμικρή συναίσθηση ότι το πραγματικό δράμα για τον Έλληνα θα ξεκινήσει αμέσως μετά…
Κι εμείς πάλι θα τα ρίχνουμε στους πολιτικούς, λες και δεν θα τους έχουμε εκλέξει εμείς οι ίδιοι, αθωώνοντας τους εαυτούς μας. Έτσι γίνεται, ψυχολογικός μηχανισμός είναι… Αντί να δούμε πως θα κάνουμε τα αυτονόητα. Όπως ο καθένας στο σπίτι του, αν δεν τα υπολογίσει καλά, έσοδα και έξοδα, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Το ίδιο ισχύει και για το μαγαζάκι της γειτονιάς, το ίδιο και στα κράτη…
Αν γίνουμε στοιχειωδώς νοικοκύρηδες και κοιτάξουμε όχι το πως θα κλέψουμε από το κράτος έστω και το ένα ευρώ, θα εκπλαγούμε από το πόσο γρήγορα θα στηθούμε στα πόδια μας. Και τότε, πολλοί ισχυροί θα αποκτήσουν κίνητρο να βοηθήσουν, διότι η Ελλάδα είναι «μαγαζί γωνία», ευλογημένος τόπος, με πολλά πλεονεκτήματα, πολύ περισσότερα από τους υδρογονάνθρακες. Λίγο το «δαιμόνιο της φυλής» που βρίσκεται σε νάρκη διαρκείας να αφυπνίζαμε, δεν θα πιστεύαμε στα μάτια μας… Το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι ο λαός της. Δεν είναι δυνατόν όμως να επικρατούν τόσο στρεβλές απόψεις περί της πραγματικότητας…
Σύντομα θα επανέλθουμε για να σχολιάσουμε και το «να πληρώσει η πλουτοκρατία». Ασφαλώς πρέπει να πληρώσει ΚΑΙ αυτή. Τα πάντα όμως στην κοινωνία είναι ζήτημα ισορροπίας, όταν διαταραχτεί αρχίζουν τα παρατράγουδα. Θα δούμε πως λειτουργεί, πόσο πρέπει να πληρώσει, τι δεν καταλαβαίνουμε οι πολλοί (λογικό, αφού δεν βρεθήκαμε με τεράστιες περιουσίες στα χέρια μας), όλα εξηγούνται. Αρκεί να έχεις ανοιχτό μυαλό και να μη βλέπεις παντού εχθρούς και αντιπάλους.
ΥΓ. Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας που στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν λαμβάνουν απάντηση. Δεν έχουμε πρόσβαση, αφού για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να τα λαμβάνουμε μακριά από το γραφείο. Που θα πάει όμως, θα επιστρέψουμε! Εξάλλου, μέσα στην κρίση, οι πολυήμερες διακοπές είναι πλέον πολυτέλεια. Θα τα καταφέρουμε όμως… και να θυμόμαστε, ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πλέον ούτε για λίγες μέρες να ξεκουραστούν… σε αυτούς τρέχει η σκέψη μας και μας πείθει για την τεράστια ανάγκη να βοηθά ο ένας τον άλλον στα δύσκολα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου