Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2013

Συρία: Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι ο Στρατός έχει πολλούς «Yakhontov»

Ιούλιος 22, 2013.

Η εφημερίδα του Κουβέιτ ‘Al Rai’  επικαλούμενη «στρατιωτική πηγή της Συρίας», αναφέρει ότι «η έκρηξη σε ένα υπόστεγο του στρατού δεν σημαίνει ότι έχει υπονομευθεί η δυνατότητα του Στρατού της Συρίας να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους που κατέχει».
 



Πηγή προσκείμενη στη διοίκηση του Ναυτικού της Συρίας, δήλωσε ότι «οι φήμες για την καταστροφή των πυραύλων «Yakhont»,  θυμίζουν ταινία του Χόλλυγουντ που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την πηγή, οι θέσεις όπου φυλάσσονται τα πυραυλικά συστήματα κατά των πολεμικών πλοίων, είναι διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής της Συρίας και σε πολλές περιπτώσεις είναι δεκάδες χιλιόμετρα από την ακτή.

Η «Αλ Ράι» σημειώνει ότι «οι πύραυλοι, σύγχρονης ρωσικής κατασκευής είναι διάσπαρτοι σε όλο το μήκος της ακτής και είναι σε θέση να καταστρέψουν κάθε ισραηλινό στόχο στη θάλασσα».

Οι συστοιχίες πυραύλων είναι κατανεμημένες σε δεκάδες στρατιωτικές βάσεις και θέσεις και η όποια έκρηξη σε μία ή περισσότερες αποθήκες δεν μπορεί να υπονομεύσει την δυναμική της συριακής άμυνας. Οι Σύριοι, εξάλλου, είναι σε θέση να επιτεθούν όχι μόνον κατά των ισραηλινών πολεμικών πλοίων, αλλά και κατά των υπεράκτιων εγκαταστάσεων φυσικού αερίου κατά μήκος της ακτής του Ισραήλ.

Η πηγή αναφέρει, ακόμη, ότι η Συρία έχει στην κατοχή της περίπου εκατό πυραύλους Yakhont και από αυτούς μπορεί να επωφεληθούν όχι μόνο ο στρατός της Συρίας, αλλά και οι σύμμαχοί της ( που εννοεί τη Χεζμπολάχ), σημειώνει  το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου