Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

Εργαλεία για την ιδιωτικότητα που πρέπει να έχετε! [Cyber War]



Έχουμε κάνει τόσα αρθρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί για τον έλεγχο των ανθρωπων που ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να πρωτοβάλω ενδεικτικά.
Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι πως οι άνθρωποι στον βωμό της ασφάλειας, έχουν υποκύψει και έχουν αποδεχθεί την παρακολούθηση, τον έλεγχο, τις δυνάμεις καταστολής και την βια της εξουσιας επάνω τους.

 

Και το ακομα χειρότερο είναι ότι υπνωτισμένοι από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, πιστεύουν πως αυτά γινονται για το καλό τους.
Τόση η δύναμη της ύπνωσης και της προπαγάνδας που οι άνθρωποι έχουν δεχτεί και είναι πεπεισμένοι πως πρέπει κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για “το καλό τους” και γι’ αυτούς.
Κάποιοι που ξέρουν πως είναι διαβρωμένοι ως το κόκαλο κι’ όμως το αποδέχονται. Θα βάζατε ποτέ έναν παιδοφιλο να “διαπαιδαγωγήσει” τα παιδιά σας; Σίγουρα όχι. Γιατί όμως αφήνετε να κανουν το ίδιο για εσάς μα και για το μέλλον το δικό σας και των απόγονων σας, άνθρωποι οι οποίοι αν μη τι άλλο με τις πράξεις τους έχουν αποδείξει πως είναι κοινωνικοί εγκληματίες;


Το βασικό είναι να υπάρχει ο έλεγχος στον άνθρωπο. Ο έλεγχος επέρχεται με όσους έχουν την δύναμη να ελέγξουν τα βασικά αγαθά.
Τους κινητήριους μοχλούς της ίδιας της ζωής. Το νερό
και την τροφή. Να τα ελέγξουν από την αρχή της αλυσίδας, μεχρι το τέλος. Να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο όσοι έχουν την δύναμη να πληρώσουν.
Με την τροφή σχεδον έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος. Απόδειξη τα πολυεθνικά super-markets και ζήτημα χρόνου είναι να περάσει υπό έλεγχο και πατέντες ακομα και η παράγωγη. Αυτό φυσικά θα σημάνει και το τέλος, τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρωπων του πλανήτη. Το φροντίζει η Mosanto με “προεξέχοντες” ανθρώπους να έχουν επενδύσει σε αυτήν, όπως για παράδειγμα ο Bill Gates που ήταν από τους πρώτους πους κατάφερε να έχει στην διάθεση του τα δεδομένα εκατομμύριον ανθρωπων του πλανήτη μέσω των Windows και της Microsoft.
Όσο για το νερό; Θυμηθείτε πρώτα πως η (μη) εκλεγμένη “κυβέρνηση” της Ελλάδας, μα και άλλες, ιδιωτικοποιούν το νερό. Τον θεμέλιο λίθο της ζωής.
Πιστεύουν και θέλουν αυτό που τους επιβάλλουν οι αφέντες τους. Πως η πρόσβαση στο νερό, δεν ανήκει σε όλους.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές απόψεις μια πολυεθνικής που ελέγχει την διατροφή (και των παιδιών), της Nestle που μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της, θεωρεί απαράδεκτο το το γεγονός πως πρέπει να έχουν δικαίωμα όλοι οι άνθρωποι στο νερό. Όπως λέει και ο ίδιος, το νερό έχει αγοραστική αξία και πρόσβαση σε αυτό πρέπει να έχουν, μόνο όσοι μπορουν να πληρώσουν, στις νέες διαμορφωμένες και αυξημένες τιμές που θα ορίσουν ανεξέλεγκτα οι εταιρείες (δείτε το σχετικό βίντεο, στα Ελληνικά).
Βέβαια η πραγματικότητα είναι άλλη:




Ο έλεγχος των ανθρωπων θα κάνει πλουσιότερους ακομα τους υπέρ πλούσιους του πλανήτη οι οποίοι φυσικά θα ανταμείψουν τα πιστά τους σκυλιά, τους πολιτικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας, δηλαδή.
Αν οι άνθρωποι είναι υπό έλεγχο θα είναι πειθήνιοι καταναλωτές και στρατιές φτηνά εργαζόμενων.
Το πρόβλημα όμως προέκυψε όταν η κατάσταση στο διαδίκτυο έφυγε για κάποιο διάστημα από τον έλεγχο.
Έτσι δημιουργήθηκαν άπειρα blogs, ιστοσελίδες και πλατφόρμες επικοινωνίας, όπου οι άνθρωποι επικοινωνούσαν, ανταλλασσόταν απόψεις και οι υποψιασμένοι έγιναν ακομα περισσότεροι. Και αυτό είναι κάτι που δεν ήταν επιθυμητό από τους έχοντες την εξουσία. Η γνώση δημιουργεί αντιδράσεις και αναταραχές.
Οι άνθρωποι άρχισαν να αντιλαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο πως όλα ήταν για το κέρδος των λίγων και εις βάρος των κοινωνιών. Πατέντες η νομοσχέδια, όλα αποβλέπουν εις βάρος του καθημερινού ανθρώπου.



Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακομα, όμως ο πρόλογος θα ξέφευγε εντελώς εις βάρος του κυρίου θέματος. Άλλωστε ψάχνοντας στο osarena, θα βρείτε όλα τα σχετικά αρθρα πουν δεν είναι και λίγα.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο ακτιβισμός και ο χακτιβισμός, θεωρούνται “τρομοκρατία”. Φροντίζει άλλωστε η προπαγάνδα των ΜΜΕ να το ενισχύει αυτό καθημερινά.
Αλληγορικά μιλώντας αν θυμηθούμε τον Τζωρτζ Όργουελ και το βιβλίο του: Η φάρμα των ζώων, βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο της επανάστασης των ζώων κατά της ανθρώπινης τυραννίας, λίγο πριν εκδιώξουν τον άνθρωπο αφεντικό τους ώστε αναλαμβάνουν την αυτοδιαχείριση της φάρμας τους.
Και εδώ τα “ζώα” είμαστε εμείς. Και μέρος της οργάνωσης των ανθρωπων όπως ξέρουμε, προέρχεται από το διαδίκτυο.
Είναι ευρέως γνωστό και άμεσα αποδεκτό ότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν το διαδίκτυο. Εταιρείες σαν την Microsft παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτό, συγκεντρώνοντας τα δεδομένα εκατομμυρίων ανθρωπων τα οποία παραχωρεί στις μυστικές υπηρεσίες. Πλέον παρακολουθεί και τις συνομιλίες των ανθρωπων, μετά την εξαγορά του Skype, οι οποίες καταγράφονται και παραμένουν στους server της.Το ίδιο και τα διάφορα social media.



Έτσι έχοντας ήδη προσπαθήσει να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με συλλήψεις που έγιναν επειδή (και καλά) οι τρομοκράτες/ταραχοποιοί έγραψαν στο status τους για “εξέγερση”, είναι εμφανές πως στοχεύουν ανθρώπους, προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους. Μην παραβλέπουμε ότι σε αυτό, μεγαλο ρόλο παίζει όπως πάντα και η προπαγάνδα:



Συνεπώς είναι εύλογο το ερώτημα τι μπορούμε να κανουμε ώστε να προστατευτούμε η ακομα και να οργανωθούμε ενάντια στην τυραννία που μας επιβάλλουν.
Σίγουρα η προστασία βασίζεται στην Ανωνυμία και την ιδιωτικοτητα. Αυτά είναι στόχος να εκλείψουν, καθώς δεν θα είναι επιτεύξιμος ο απόλυτος και μαζικός έλεγχος των ανθρωπων.
Δεν αργεί η εποχή που τα πάντα θα πρέπει να γινονται επώνυμα. Από τα απλά ψώνια διαβίωσης, μεχρι ακομα και το εισιτήριο για το λεωφορείο. Τα πάντα!
Η Ανωνυμία λοιπόν είναι επιβεβλημένη.
Έχουμε στο παρελθόν κάνει ένα από τα αναλυτικότερα αρθρα στο παγκόσμιο διαδίκτυο για το θέμα.
Σήμερα θα δούμε επιγραμματικά καποια εργαλεία τα οποία μπορουν να φανούν χρήσιμα, μόλις ο (κυβερνο) πόλεμος, ξεκινήσει και… “επίσημα” η τέλος πάντων για όσους πρέπει και χρειάζεται να έχουν ανώνυμη προσπέλαση στο διαδίκτυο και επικοινωνία.


Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγορούμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά… [Ελύτης]

Τα χωρίζουμε σε κατηγορίες για πιο εύκολη ανάγνωση και ευρετηρίαση (τα περισσότερα links, είναι από παλιότερες παρουσιάσεις του osarena):


  1. Ιδιωτικότητα E-mail. Το μη κρυπτογραφημένο e-mail είναι σαν μια αναμνηστική κάρτα διακοπών — όλοι μπορούν να το διαβάσουν.
    Το Pretty Good Privacy [PGP], ένα πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού, δημιουργήθηκε το 1991 από τον Φιλ Ζίμερμαν και είναι πλέον το παγκόσμιο “πρότυπο” για αποστολή κρυπτογραφημένων e-mail.
    Επίσης, για όσους θέλουν να έχουν την ίδια ασφάλεια αλλά από περιβάλλον Web, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Hushmail, μια web-based πλατφόρμα αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμβατή με το OpenPGP που κι αυτή απαιτεί κωδικό ώστε να αναγνωστεί το ταχυδρομείο [δεν έχει, δηλαδή, πρόσβαση από μόνη της].
    Αν και τα δυο αναφερθέντα προϊόντα συνδυαστούν σωστά, τότε το επίπεδο ασφάλειας φτάνει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
  2. Ιδιωτικότητα των Αρχείων. Μπορεί να αποθηκεύετε τα αρχεία σας σε ένα κρυπτογραφημένο “σύννεφο” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ασφάλεια αγγίζει το 100% -ή ότι τα “μάτια σας μόνο” θα τα δουν. Ένα δωρεάν και ανοικτού λογισμικού πρόγραμμα, το TrueCrypt, σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε φακέλους ή ολόκληρους δίσκους πριν υπάρξει ο αντίστοιχος συγχρονισμός με το Dropbox. Επίσης, το πρόγραμμα BoxCryptor κρυπτογραφεί τοπικά τα αρχεία πριν υπάρξει ανέβασμα αρχείων στο σύννεφο ενώ έχει συμβατότητα και με το Android και με το iOS.
    Φυσικά υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές πλην των δύο εφαρμογών που αναφέρθηκαν μόλις.
    Αν και οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων στο σύννεφο κάνουν την μεταφορά έχοντας κρυπτογραφήσει το περιεχόμενο που ο χρήστης ανεβάζει πριν το αποθηκεύσουν, τα δεδομένα είναι προσβάσιμα από τον πάροχο της υπηρεσίας αποθήκευσης πράγμα που τα κάνει ευπαθή σε τυχόν δικαστική απαίτηση πρόσβασής του.
    Για να υπάρξει μια λύση και σε αυτό, δύο εταιρίες που προσφέρουν αποθήκευση στο σύννεφο παρέχουν ασφαλές συγχρονισμό και online backup δεδομένων — οι εταιρίες SpiderOak και Wuala (δείτε ακομα και το Tonido).
    Για προφανείς λόγους δεν υπάρχει ανάκτηση κάποιου χαμένου κωδικού και οι υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.
  3. Ιδιωτικότητα της Φωνής. Η παρακολούθηση επικοινωνιών θα ενταθεί στις μέρες που έρχονται.
    Ο δημιουργός του PGP ανέπτυξε ένα πρόγραμμα τηλεφωνίας VoIP, το ZFone, το οποίο χρησιμοποιεί ένα ασφαλές πρωτόκολλο που λέγεται ZRTP για κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου.
    Το μότο του προγράμματος είναι πως “μπορείτε να ψιθυρίσετε στο αυτί κάποιου από μίλια μακριά”.
    Μια εναλλακτική λύση που χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτόκολλο είναι το πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού για βιντεοκλήσεις, τηλεσυνεδρίες αλλά και συνομιλία και διαμοιρασμό αρχείων [και όχι μόνο] είναι το Jitsi.
    Μάλιστα ο Τζέικομπ Άππελμπαουμ [γνωστός από το Tor Project] συστήνει την χρήση αυτού του προγράμματος έναντι του Skype καθώς το Skype παρουσιάζει ζητήματα ασφαλείας αλλά και παρέχει στον νομοθέτη την δυνατότητα “συνακρόασης”.
    Όσο για τις φορητές συσκευές [smartphones], υπάρχει η εφαρμογή RedPhone από την Whisper Systems που παρέχει στους χρήστες Android την μεταξύ τους κρυπτογραφημένη επικοινωνία.
  4. Ιδιωτικότητα της συζήτησης [chat]. Το να γίνεται κρυπτογράφηση των διαδικτυακών συζητήσεών σας είναι τόσο σημαντικό όσο η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια λύση σε αυτό είναι η χρήση του CryptoCat, που παρέχει μια ασφαλής διασύνδεση των χρηστών που συζητούν καθότι δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε “παρέμβαση” (προς παρακολούθηση) του νομοθέτη.
    Άλλη λύση είναι η χρήση του παλαιότερου μεν, πιο αξιόπιστου δε πρωτοκόλλου Off-The-Record (OTR) που δημιουργεί, για κάθε συζήτηση που γίνεται ένα νέο ζεύγος κλειδιών κρυπτογράφησης υλοποιώντας μια από τις καλύτερες λύσεις διασφάλισης της ιδιωτικότητας.
    Το OTR είναι διαθέσιμο σαν plugin για το Pidgin.
  5. Ιδιωτικότητα της κίνησης [traffic] του διαδικτύου. Το τελευταίο βήμα της αναφερθείσας διαδικασίας είναι η γεω-ιδιωτικότητα που αναφέρεται στην προστασία της ιδιωτικότητας της πληροφορίας και στην χρήση των γεωγραφικών πληροφοριών.
    Τα Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα [Virtual Private Networks, VPNs] χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για ανώνυμη περιήγηση μέσω της “απόκρυψης” της διεύθυνσης IP.
    Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο χρήστης είναι να μην καταγράφεται η IP διεύθυνση από τον πάροχο του VPN και ο πάροχος να δέχεται κάποια μορφή πληρωμής που δεν διασυνδέει τον χρήστη με αυτήν.
    Άλλη μια λύση είναι το Project Tor, που παρέχει ελεύθερο λογισμικό αλλά και ένα ανοικτό, προς χρήση του Internet με την μέγιστη ιδιωτικότητα, δίκτυο.
    Ο σκοπός του είναι να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια και ιδιωτικότητα στους χρήστες που θέλουν να περιηγούνται ανώνυμα ή και να διάγουν την [εμπιστευτική] εργασία τους.
    Το Tor [The Onion Router] είναι ένα σύστημα που το επιτυγχάνει εκτρέποντας την διαδικτυακή κίνηση μέσω ενός δικτύου εθελοντών που παρέχουν κρυπτογραφημένους servers οι οποίοι εμποδίζουν την διαδικτυακή παρακολούθηση ή την ανάλυση της διαδικτυακής κίνησης.
    Μια επιπλέον χρήσιμη κίνηση θα ήταν και η χρήση openDNS.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα παραπάνω εργαλεία μα και ότι άλλο ανά καιρούς έχουμε παρουσιάσει δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, αν τα χρησιμοποιείτε έχοντας κάνει login σε Facebook, Twitter, Google και αλλού.
Ίσως θα σας βοηθήσουν συμπληρωματικά στα παραπάνω και καποια addons για τους browser σας (θα βρείτε κάμποσα για την ασφάλεια και ιδωτικοτητα). Σαν browser προτείνουμε τον Jet, δεν κρατάει ιστορικό, δεν καταγράφονται δεδομένα σε κανέναν server και είναι και ταχύτατος.
Επίσης ΜΗΝ μπερδεύετε την ασφάλεια με την εμπιστευτικότητα. Δεν είναι κατ’ αναγκη αλληλένδετα.
Το θέμα είναι πως πρέπει να καταλάβουμε άπαντες ότι όλα γινονται για όφελος ενός 5% στον πλανήτη (πχ: Rothschild’s και Rockefeller’s).
ΜΗΝ ξεχνάτε πως ακομα και αν η τεχνολογία έχει προχωρήσει, οι άνθρωποι πεθαίνουν από νέες ασθένειες που μόνο τα φάρμακα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών “μπορουν” να ιάσουν.
Έχουν τον έλεγχο της τροφής, του νερού, της υγείας και της έκφρασης (πολύ σύντομα).


-Ένα πράγμα όμως πρέπει να θυμόσαστε ότι και να συμβεί:


Η Γαλλική Επανάσταση, η Ελληνική Επανάσταση η κάθε άλλος ξεσηκωμός στα βάθη των αιώνων της ανθρώπινης ιστορίας, έγιναν χωρίς να υπάρχει Facebook η διαδίκτυο.
Οι άνθρωποι σε εποχές χωρίς τεχνολογία, ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία και την τυραννία η οποία ελάχιστα διαφέρει από αυτό που οδηγούμαστε σήμερα. Και αυτό πάντα θα συμβαίνει όταν ο λαός φθάνει στον πάτο του πηγαδιού. Ο άνθρωπος, η μάζα αν θέλετε, σαν ενιαία οντότητα θα ξεσηκώνεται προσπαθώντας να βγει από το πηγάδι και τις περισσότερες φορές θα είναι καταστροφική, απέναντι σε όσους την έσπρωξαν στον πάτο.
Αυτό άλλωστε έχει διδάξει η ιστορία της ανθρωπότητας.

Λοιπόν?

To άρθρο συντάχθηκε από κοινού με τον Κωνσταντίνο.
το είδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου