Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ΜΕΡΙΚΑ... "ΘΑΜΜΕΝΑ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΓΙΑ "ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ" !


Ο ιθύνων νούς των σφαγών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Γερμανός στρατηγός Όττο Λίμαν
φόν Σάντερς, φωτογραφιζόμενος εδώ, στα δεξιά του Μουσταφά Κεμάλ. Προσέξτε το γούνινο φέσι,
που φορά ο Γερμανός, όπως ακριβώς όλοι οι Τούρκοι αξιωματικοί γύρω του...




Ένα σημαντικότατο εκδοτικό γεγονός, ήταν η πρωτοβουλία μίας εφημερίδος, (της "Real News") της παρελθούσης Κυριακής, να προχωρήσει στην προσφορά του βιβλίου - σε δύο τόμους - του καθηγητού Κων/νου Φωτιάδη, με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Γιατί ΟΜΩΣ κάνουμε αυτήν την αναφορά; Αξίζει πιστεύουμε να διαβάσετε!




Πρώτον επειδή, ενώ υπήρξε ΑΠΟ ΕΤΩΝ, παραγγελία της Βουλής των Ελλήνων, η συγγραφή αυτού του πολύ σημαντικού πονήματος, απο τον προαναφερόμενο καθηγητή, εκ των υστέρων, οι μονίμως "εμφυλλοχωρούσες" και 'πανταχού παρούσες', "αόρατες χείρες", είτε εντός, είτε εκτός Βουλής, επενέβησαν και "φρέναραν" την έκδοσή του! Δεν θα κάνουμε μνεία, γιατί και πώς και ποιοί, ί
σως είναι ματαιοπονία! Σημασία έχει και μάλιστα τεραστία, ότι τελικώς με την ανωτέρω πρωτοβουλία, μπορούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να διαβάσουν τί έγινε τότε, όπως ακριβώς έγινε, ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΣ "ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! (Ακόμα να εκδόσει ανακοίνωση για το ζήτημα, ο κύριος Πρόεδρος της Βουλής, έστω για να δικαιολογήσει τα ... αδικαιολόγητα; Διατί Ευάγγελε;)


Δεύτερον, επειδή σκοπίμως δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι έχει να κάνει με τις πραγματικά "κολασμένες" ελληνοτουρκικές σχέσεις και κρίσεις, παγίως 'τοποθετείται' στην κλίνη του... Προκρούστη!!!



Θα ήταν εξόχως ωφέλιμο, αλλά απαιτείται τεράστια έκταση, να μιλήσει κανείς, για ένα απο τα μεγαλύτερα και αξιολογότερα πονήματα της ιδιαιτέρως 'πονεμένης' για τον Ελληνισμό εποχής, της Μικρασιατικής Καταστροφής και των αιματηροτάτων διωγμών, το βιβλίο του τότε Αμερικανού Προξένου στην Σμύρνη, του Τζώρτζ Χόρτον. Οι "αλεπούδες" της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, "επέτυχαν"(...) να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα αρκετές δεκαετίες(!), γεγονός όχι απλώς λυπηρό, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ!




Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΑΣ
ΤΖΩΡΤΖ ΧΟΡΤΟΝ.
 





[Ο παντρεμένος με Ελληνίδα - την Αικατερίνη Σακοπούλου, της οποίας η μοναχοκόρη Νάνσυ, ήλθε πολλές φορές στην Ελλάδα και είχε παραχωρήσει και συνέντευξη στην "Καθημερινή", προ ολίγων ετών - Αμερικανός διπλωμάτης, γράφωντας το βιβλίο αυτό, με τον φοβερό τίτλο, "Η μάστιγα της Ασίας", εννοώντας τα "έργα και τις ημέρες" του αιμοδιψούς Κεμάλ, στην κυριολεξία "έφαγε" το κεφάλι του! Αυτή η έκδοση (1926), λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα της Σμύρνης, του στέρησε την διπλωματική του καρριέρα, αφού κατόπιν απο την τοποθέτησή του στην Βουδαπέστη, το 1924, αναγκάσθηκε να φύγει απο το διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ! Ήταν, όπως αντιλαμβάνεσθε λίαν "ενοχλητικός", με τέτοιες απόψεις!]



Τρίτον, η εφημ. "Ελεύθερη Ώρα" της Τετάρτης 15ης Μαΐου, είχε ένα αξιόλογο αφιέρωμα στην ανωτέρω έκδοση του καθηγητού Φωτιάδη, στο οποίο γινόταν (και πολύ ορθώς!) αναφορά, στον κύριο εμπνευστή και βασικό έως επίμονο(...) εισηγητή των διώξεων και του κατατρεγμού των Ελλήνων, της τότε Οθωμανικής επικρατείας, τον διαβόητο Γερμανό στρατηγό Όττο Βίκτορ Κάρλ Λίμαν φόν Σάντερς. (Τού άρεσε να τον αποκαλούν και "πασά"!...) . Ο Γερμανός αυτός, ήταν τόσο πολύ φιλότουρκος, που παρά τον γερμανικό μιλιταρισμό και την εγωπάθεια, προτιμούσε για πολλά χρόνια, να εμφανίζεται και να φωτογραφίζεται(oμού με Τούρκους, τον Κεμάλ, τον Ινονού), φορώντας αντί της κλασσικής τότε γερμανικής περικεφαλαίας, ένα τουρκικό φέσι!



 



 

Ο Γερμανός στρατηγός Λίμαν φόν Σάντερς, φωτογραφίζεται μειδιών, μεταξύ
του Μουσταφά Κεμάλ και του Ισμέτ Ινονού.



Τί Δ Ε Ν είναι γνωστό τώρα;


1.Ο άνθρωπος(;) αυτός, συνελήφθη απο τους Βρεττανούς, όταν ηττήθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που διηύθυνε και περιορίσθηκε στις αρχές του 1919, στην Μάλτα, όπου κρατήθηκε επειδή εκκρεμούσαν σοβαρότατες κατηγορίες σε βάρος του, για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, αφέθηκε ελεύθερος, μετά ένα μόλις εξάμηνο!!!.... Σκεφθείτε φιλίστορες αναγνώστες, ότι τόσο πολύ "δύσκολα" πέρασε κατά την διάρκεια της κρατήσεώς του στην Μάλτα, απο τους Βρεττανούς, που συνέγραψε και βιβλίο εκεί αυτός ο... υπάνθρωπος, απο 326 σελίδες παρακαλώ, με τον ανώδυνο τίτλο "Πέντε χρόνια στην Τουρκία"! Εξεδόθη το 1927, υπάρχει και αγγλική μετάφραση, ενώ δύο έτη κατόπιν, το 1929 απέθανε στο Μόναχο, στα 74 του...

 


ΑΝΩΤΕΡΩ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΩΝ... ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ...ΑΝΕΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ,
ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ!










ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ, ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ! ΓΡΑΦΕΙ... "ΠΑΣΑ" !!!






2.Γεννήθηκε στο Στόλπ της Πομερανίας, απο Εβραίο πατέρα, δηλαδή είχε απολύτως κοινή καταγωγή με τον Κεμάλ! Όποιοι τυχόν σπεύσουν να "παραστήσουν" ΤΑΧΑ τους ..."αμφισβητίες", άς κοιτάξουν τί γράφει η 'Βικιπέδια' για την ζωή του. Επίσης, στοιχεία λίαν ενδιαφέροντα αλλά όχι γνωστά, υπάρχουν στο βιβλίο του Γερμανού Μπέρντ Έγκελμανν, που μεταφράσθηκε στα αγγλικά απο τον D.J.Beer, με τίτλο "Η Γερμανία χωρίς Εβραίους", εκδόσεις 'Bantam Books', New York, 1984.

 

 





"ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου