Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Tί μας είπε ένα 'πουλάκι', που ήλθε στο παραθύρι μας...


Τα 'πουλάκια' που γνωρίζουν, καλό είναι να ...κελαϊδούν. Και ιδίως αυτής της αποχρώσεως... 
Tί "συμπτώσεις" υπάρχουν μερικές φορές... Ήλθε που λέτε, ένα 'πουλάκι', στο 'παραθύρι μας' και κτυπώντας με το ράμφος του, δυό - τρείς φορές στην τζαμόπορτα, θέλησε να μας ...μιλήση!
Εμείς ασφαλώς επιδείξαμε άμεση "προθυμία" και ενδιαφέρον, για να δούμε τί έχει να μας πεί το πουλάκι αυτό. (Άλλως τε, κάθε 'πουλάκι' είναι καλοδεχούμενο, αρκεί να γνωρίζει απο πρώτο χέρι, αυτά που διηγείται...)
 

Μας είπε λοιπόν, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται μία υπερδραστηριότητα κάποιων συγκεκριμένων γερμανικών "Ιδρυμάτων" και "Οργανώσεων", στην Αθήνα μας. Πραγματικός - "λέει" - οργασμός!

Αναφερόταν - το 'πουλάκι' πάντα - σε "Ιδρύματα" που είναι ήδη εγκατεστημένα απο δεκαετιών στην χώρα μας και κυρίως στην πρωτεύουσα, αλλά και σε κάποια, τρόπον τινα, "παραρτήματά τους", που έρχονται για να "λειτουργήσουν" και αυτά. Ωρισμένα εξ αυτών, μπορεί έτσι για παράδειγμα που λένε, στην τύχη, να φέρουν ονόματα ιστορικών πολιτικών προσώπων της μεταπολεμικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας...
Μάλιστα οργανώνουν μερικές φορές και εντελώς "κλειστού" τύπου συναντήσεις, με πάρα πολύ ηλεγμένο και καλοδιαλεγμένο ακρωατήριο, μέσα απο ...σίγουρες λίστες, ανθρώπων που έχουν "περάσει", άς πούμε με μία έκφραση, τις "εξετάσεις"!
Στα ίδια "πλαίσια", τα "Ιδρύματα" αυτά, προσκαλούν μέσα απο την δημοσιογραφική οικογένεια, "εκείνους" που είναι, "στην σωστή κατεύθυνση" (όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τί ακριβώς σημαίνει αυτό το τελευταίο)και τους ...καθίζουν να "σεμιναριασθούν"! Θέλετε πείτε το "μετεκπαίδευση", πείτε το "αναμόρφωση", πείτε το "κατήχηση", πάντως έτσι έχει το θέμα. (Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το πόσο πολύ "βοηθά" η πρεσβεία και οι "τσεκαρισμένες" απολύτως συστάσεις της...)
Πιθανώς κάποιες φορές να κληθούν και στην "πατρίδα" την Γερμανία δηλαδή, για τα "περαιτέρω" επιμορφωτικά "μαθήματα", με όλα τα έξοδα πληρωμένα εξυπακούεται...
Εκεί τώρα που επέμεινε το 'πουλάκι' της ιστορίας μας, είναι στο σημείο, ότι όλες αυτές οι "κινήσεις" των γερμανικής πάντα προελεύσεως "Ιδρυμάτων" - οι Αμερικανοί που ήσαν και εδώ οι πρώτοι διδάξαντες και έχουν κάμποσα απο δαύτα εν λειτουργία, επίσης απο πολλά χρόνια, τα ονομάζουν "foundations" - έχουν λάβει με προθυμία(...) το "πράσινο φώς" απο το Μέγαρο Μαξίμου, για τις ενέργειές τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να καλείται να παραστή αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός "μας", σε παρόμοιες "εκδηλώσεις" και "ομιλίες", πάντοτε όμως σε "κλειστό κύκλο". Χαρακτηριστικώς, λέγεται ότι ο κ.πρόεδρος της κυβερνήσεως, βλέπει με πολύ θετικό "μάτι" τις όποιες "ενέργειες" και "κινήσεις" προέρχονται απο εκεί, αφού και κατά το παρελθόν, υπήρχαν διάφορες "επαφές" και "συνεργασίες".
Τέλος, η συνομιλία μας με το (γερμανομαθές) 'πουλάκι', ολοκληρώθηκε όταν μας συμπλήρωσε, πώς το ζήτημα των κάθε είδους "βοηθημάτων" , "επιδοτήσεων", ή τέλος πάντων παντοειδών... "ενισχύσεων", αυτών των "Ιδρυμάτων", made in Germany, δεν αποτελεί πρόβλημα, παρά την στενότητα της εποχής, αφού τα προς διάθεση κεφάλαια, "υπερκαλύπτουν" γενναίως τις όποιες, άς τις ονομάσουμε, "ανάγκες" τυχόν παρουσιασθούν! Και άν παρ΄ελπίδα, θέλει κάποιος να διαπιστώσει ορατώς την ακρίβεια των ανωτέρω... "τιτιβισμάτων" στο παραθύρι μας, άς διαβάσει κύρια άρθρα, ή απλά άρθρα, ή αναλύσεις ενίοτε "ειδικών" συντακτών, των αποκαλουμένων ως "καθεστωτικών" εφημερίδων, ή αντιστοίχως ιστοσελίδων, που ευθυγραμμίζονται Κ Α Θ Α Ρ Ο Τ Α Τ Α  με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο, είτε με την τρικομματική "διοικούσα", είτε με τις "οδηγίες" της Άνγκελας....
Αυτά μας είπε το 'πουλάκι' και αμέσως πέταξε μακρυά, αφήνοντάς μας σε βαθιές σκέψεις...


ΠΗΓΗ
 


"Ιωάννης Καποδίστριας"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου