Κυριακή, Απριλίου 07, 2013

Ο τροϊκανός που ήρθε να μας ξεκάνει κι έπαθε εγκεφαλικό! Λεονταρισμοί και ευφυολογήματα Στουρνάρα,που ύψωσε φωνή και μπόι στον Τόμσεν!




 

Πράγματα που δεν έλαβε υπ' όψιν του όταν κατέφθασε με όλο το τσούρμο των "σκληρών" για να μας ξεπαστρέψουν.Πάντως ποτέ δεν είναι αργά για αναθεώρηση και περισυλλογή!


Η κατάρρευση του 38χρονου Ιταλού Giovanni Callegari (πρώτος στη φώτο) έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα δείχνει την πίεση κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" ο Ιταλός επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και νοσηλεύεται από την Πέμπτη στη
μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Παρασκευή ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και οι θεράποντες ιατροί θεωρούν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Το γεγονός προκάλεσε σοκ στην ελληνική πλευρά, στους δύο άμεσους συνεργάτες του, τη Βουλγάρα Eva Petrova και τον Ricardo Ercol, και σε όλη τη τρόικα. Ο Ιταλός οικονομολόγος, 38 ετών σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, πήρε μάστερ στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Γουόρκ της Βρετανίας, και έκανε το διδακτορικό του στο Τμήμα Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI).
Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από το 2011, ενώ προηγουμένως, από το 2007 ως το 2011, δούλεψε στο ΔΝΤ ως υπεύθυνος δημοσιονομικών θεμάτων με αποστολές μεταξύ άλλων στο Κονγκό. Από τους Έλληνες συνομιλητές του χαρακτηρίζεται «ο πιο ήπιος Τροϊκανός» και είναι αυτός στον οποίο ανέθεσε η Φραγκφούρτη να συντάξει τη μελέτη για το λάθος με τους πολλαπλασιαστές στο ελληνικό μνημόνιο.


Το κλίμα ήταν τεταμένο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", μιας και συνεχίζουν να διατηρούν άκαμπτη στάση στο θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank.
Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση που ο Γιάννης Στουρνάρας ξέσπασε στην πρώτη κιόλας συνάντηση με την τρόικα.
«Μη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητάτε μαζί του», φαίνεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Την προηγούμενη Πέμπτη στον 6ο όροφο του υπουργείο η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά, αποκάλυψαν ότι μετά τις τυπικές χειραψίες άρχισαν να ακούγονται φωνές και φασαρία.

Για πρώτη φορά σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας σηκώθηκε από το κάθισμά του, μπροστά στον Πόουλ Τόμσεν και με σκληρό ύφος του τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα.

Παρ’ όλ’ αυτά η τρόικα και στην επόμενη συνάντηση της Παρασκευής επέμεινε ότι το 2013 υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, αποδέχθηκε όμως ότι η ρύθμιση που θα γίνει τον Μάιο για τις οφειλές των προηγούμενων ετών, που θα φτάσει τις 48 δόσεις, θα βοηθήσει.

Μείζον ζήτημα παραμένουν οι απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα δεν έμεινε ικανοποιημένη από το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και ζητούν… «αίμα».

Όσο για τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank οι Τροϊκανοί είναι ανένδοτοι και ζητούν να βρεθεί από την αγορά το 10% των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου.

«Η τρόικα θέλει να πεισθεί για τις συνέργειες από το deal Εθνικής – Eurobank και το κυριότερο, ότι δε θα βάλουν άλλα λεφτά πέραν των όσων έχουν προβλεφθεί», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από όλα αυτά, φαντάζει πολύ πιθανό να μείνουν αρκετά βασικά θέματα ανοιχτά ακόμα και μετά τη σημερινή συνάντηση της τρόικα με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Αν συμβεί αυτό, η συνέχεια θα δοθεί στο Eurogroup της Παρασκευής στο Δουβλίνο, όπου μπορεί να τεθεί και το ζήτημα της Εθνικής.

http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6049.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου