Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

Μπορεί να υπάρξει το Ισραήλ, χωρίς την Κύπρο;

Ανεξάρτητα από το πως διαμορφώνονται κατά καιρούς οι σχέσεις Ευρώπης Κύπρου, ή οι σχέσεις Ισραήλ Κύπρου Τουρκίας Αιγύπτου, η Κύπρος αποτελεί για το Ισραήλ τον φυσικό πνεύμονα που του επιτρέπει να παίρνει ανάσες από την Ευρώπη και την δύση γενικότερα.
Αν κανείς τραβήξει μια ευθεία  γραμμή από το Ισραήλ στην κεντρική Ευρώπη, πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται ότι αν για οποιοδήποτε λόγο και οιοιδήποτε χρονική στιγμή πάψει να υφίσταστε η Κύπρος ως Ευρωπαϊκό δυτικό Κράτος το Ισραήλ θα στραγγαλιστή με την πρώτη ευκαιρία από τα πολλαπλάσια
εκατομμύρια Τούρκων και Αιγυπτίων, οι οποίοι ακόμη και αν ως ψαράδες βγουν να ψαρεύουν στην ανατολική μεσόγειο, θα αποκόψουν το Ισραήλ από την δύση.
Βέβαια, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Κύπρο, η οποία αν για οποιοδήποτε λόγο μείνει μόνη της στην ανατολική μεσόγειο, χωρίς την ύπαρξη του Ισραήλ, δεν θα μπορέσει να σταθεί ούτε 24 ώρες.
Ας δούμε τα πληθυσμιακά νούμερα: Τουρκία και Αίγυπτος συγκεντρώνουν πάνω από 150 εκατομμύρια πληθυσμό, ενώ το Ισραήλ με την Κύπρο δεν ξεπερνούν ούτε τα 8 εκατομμύρια ακόμη και την Ελλάδα να προσθέσομε ως φυσικό διαχρονικό σύμμαχο των Ισραήλ Κύπρου πάλι οι μουσουλμάνοι της ανατολικής Μεσογείου είναι 15 φορές περισσότεροι.
Λοιπόν.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα στις σχέσεις Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας.
Αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την υπόλοιπη Ευρώπη της οποίας η κύριος ναυτικός δρόμους αρχίζει από το Σουέζ.
Μπορεί κάποιος να φανταστεί το Σουέζ και την ανατολική μεσόγειο ελεγχόμενα από τους μουσουλμάνους;
Τα λέω αυτά γιατί κάποιοι νομίζουν ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν την Κύπρο μόνη της να την κατασπαράξει η Τουρκία, όχι μόνο δεν θα γίνει αυτό ποτέ, αλλά αντίθετα η Κύπρος είναι σε θέση να αποσπάσει οποιοδήποτε ανταλλάγματα από την Ευρώπη, αρκεί να υπάρχει πλάνο εσωτερική δύναμη και αποφασιστικότητα η ηγεσία της.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου