Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

Δωρεάν γεύματα στις λέσχες για τους αναπληρωτές



Ξεκίνησε η δωρεάν σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν εκτός του τόπου κατοικίας τους στις στρατιωτικές λέσχες. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας και Αμυνας και αποτελεί ένα κοινωνικό μέτρο για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευτεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στόχος είναι να ανακουφιστούν...
οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές στους μισθούς, από το έξοδο της σίτισης. Οι δικαιούχοι ανάλογα με την περιοχή όπου διδάσκουν μπορούν να επισκέπτονται την κοντινότερη στρατιωτική λέσχη και να λαμβάνουν έως και δύο πλήρη γεύματα ημερησίως εντελώς δωρεάν.


Οσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εργάζονται σε σχολεία εκτός του τόπου κατοικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν στην στρατιωτική λέσχη την ταυτότητα τους, δυο φωτογραφίες και την ατομική βεβαίωση που θα λάβουν από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποκτήσουν το απαραίτητο Δελτίο Εισόδου. Οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν το αντίτιμο των γευμάτων τους και μια συνδρομή των 2,69 ευρώ μηνιαίως, χρήματα που θα τους επιστρέφονται από το Ίδρυμα Νεολαίας. Για να γίνει αυτό, καλούνται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα να αποστέλλουν ταχυδρομικά στο Ίδρυμα Νεολαίας αντίγραφο της ατομικής τους βεβαίωσης και τις αποδείξεις για την σίτιση τους τον προηγούμενο μήνα και την μηνιαία συνδρομή. Την πρώτη φορά θα πρέπει να αποστείλουν και φωτοτυπία από το βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας στην οποία θα αποτυπώνεται με σαφήνεια ο 27ψήφιος κωδικός IBAN για να τους επιστρέφει κάθε μήνα το Ίδρυμα το συνολικό κόστος. Για κάθε δικαιούχο αναπληρωτή δάσκαλο ή καθηγητή το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ημερήσιο κονδύλι, ύψους περίπου 5 ευρώ, δηλαδή 150 ευρώ μηνιαίως.


Μαγειρευτά φαγητά αλλά και της ώρας

Υπεραρκετό μπορεί να θεωρηθεί το κονδύλι των 150 ευρώ που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο αναπληρωτή εκπαιδευτικό προκειμένου να έχει έως και δύο γεύματα στην πλησιέστερη στρατιωτική λέσχη και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Ένα πλήρες πιάτο, όπως φαίνεται από τον πίνακα, ξεκινά από ένα ευρώ και δεν ξεπερνά τα τέσσερα. Οι επιλογές που έχει ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός για το γεύμα του, εξαρτώνται από την εκάστοτε στρατιωτική λέσχη, την περιοχή όπου βρίσκεται και τον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετεί.

Στρατιωτικές λέσχες που σιτίζουν μεγάλο αριθμό ατόμων συνήθως προσφέρουν τουλάχιστον τρεις επιλογές μαγειρευτού φαγητού και γεύματα της ώρας.

Οι μικρότερες ενδέχεται να προσφέρουν λιγότερες επιλογές λόγω περιορισμένης κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο της στρατιωτικής λέσχης στην οποία θα σιτίζονται και να ενημερωθούν για τον κανονισμό λειτουργίας και το ωράριο λειτουργίας. Αυτό που συνιστούν από τις στρατιωτικές λέσχες είναι να δηλώνουν οι δικαιούχοι από την προηγούμενη ημέρα ή από την αρχή της εβδομάδας το φαγητό που θέλουν να τους ετοιμάσουν καθώς εκδίδεται από την αρχή συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα κυρίως πιάτα κάθε ημέρας. Θα πρέπει, επιπλέον, να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το φαγητό τους και σε πακέτο με μια ελάχιστη χρέωση των 10 λεπτών.

http://kranosgr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9492.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου