Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2012

Δείξε μας τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Η στήλη σε χρόνους ανύποπτους και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κι οι κηπουρό-Αθανασάκηδες ήταν πανίσχυροι, με δεκάδες άρθρα της τοποθετήθηκε κάθετα και πολύ σκληρά. Με δημόσιο λόγο που δεν επιδέχονταν καμία αμφισβήτηση και παρερμηνεία χαρακτήρισε και καταδίκασε το πνεύμα τις πράξεις και την λειτουργία αυτών των ανθρώπων.
Τότε τους έγλειφαν οι περισσότεροι από αυτούς που ασκούν δημόσια κριτική στην χώρα μας και τους...
επαινούσαν: «Σώσανε την χώρα»… «Έβαλαν το πολιτικό τους συμφέρον σε δεύτερη μοίρα και πήραν σκληρές αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για την χώρα»… ήταν μερικές από τις ανοησίες που ακούστηκαν εκείνη την εποχή.
Σήμερα που αποκαλύφθηκε ένα μόνο μέρος της πολιτείας του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι παλαμοκρούστες, όλοι αυτοί που τον έγλειφαν και τον επαινούσαν μέχρι εχθές χίμηξαν να τον λιντσάρουν!
Φυσικά για τον πολιτικό προϊστάμενο του Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν λένε ακόμα κουβέντα! Λες και ήταν δυνατόν σε ένα Πρωθυπουργικό-Κεντρικό πολιτικό σύστημα, όπως είναι το Ελληνικό, να συμβεί κάτι εξαιρετικό και να μην το “αντιληφθεί” ο ηγεμόνας Πρωθυπουργός… Μόνον ο Γ. Παπακωνσταντίνου φταίει! Σημεία των καιρών… Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!
Ταυτόχρονα δεν λένε κουβέντα για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία απεμπόλησε την βασική του θέση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημονιακό καθεστώς!
Η στήλη και για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι τόσο καιρό οι Γιώργος Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, επίσης πήρε πολύ έγκαιρα κάθετη και κρυστάλλινη θέση. Τοποθετήθηκε πάλι έγκαιρα, με θέσεις πολύ σκληρές, πικραίνοντας φίλους και με τεράστιο προσωπικό κόστος.
Για να εξηγηθούμε μία και καλή. Η στήλη δεν χτυπάει ανθρώπους όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου που είναι πεσμένοι κάτω. Αυτό ας το κάνουν οι μέχρι εχθές χειροκροτητές τους.
Ταυτόχρονα η στήλη δεν προτίθεται να ασκήσει επί πλέον κριτική στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για μη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τις ευθύνες των Γιώργου Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και την υπουργοποίηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Η ίδια η ζωή δικαίωσε τις θέσεις της στήλης και απέδειξαν τα “λάθη” του σημερινού πρωθυπουργού, αφού ήδη οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις τον έχουν καταστήσει πολιτικά συνυπεύθυνο.
Μπορεί οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και οι κάθε λογής χειροκροτητές να μην πουν κουβέντα για τις ευθύνες συγκάλυψης του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύουν ότι έτσι θα καλύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Όμως στην Λαϊκή συνείδηση έχουν δικαιωθεί όλοι αυτοί που τόσα χρόνια άτεγκτα και ίσως μερικές φορές με υπερβολές ζητούσαν την τιμωρία των Γιώργου Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.
Για εμάς και για την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά ισχύει η λαϊκή παροιμία: Δείξε μας τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου