Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2012

Μυτιλήνη: Πλημμύρισαν... από λαθρομετανάστες οι πλατείες!


Περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στις ακτές της Λέσβου, από τα απέναντι Τουρκικά παράλια. Οι αρχές ασφαλείας με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρατικής αδιαφορίας, ήταν εκ της φύσεως αδύνατον ν' αποτρέψουν το κύμα αυτό της εισροής λαθρομεταναστών.


Δεκάδες πολίτες τηλεφωνούσαν χθες (04-11-2012) όλη την ημέρα στο...
lesvosnews.gr και πληροφορούσαν για τα καραβάνια των αλλοδαπών, που με τα πόδια κατευθύνονταν προς τη Μυτιλήνη, κυρίως από τις Βορειοανατολικές περιοχές της Λέσβου.

Λίγο μετά το μεσημέρι οι πλατείες και τα πάρκα της Μυτιλήνης, είχαν γεμίσει από ανθρώπινες φιγούρες με σκυθρωπά πρόσωπα. Οι άνδρες ρωτούσαν τους περαστικούς για το πως μπορούν να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά. Λίγες ώρες αργότερα, όλοι σχεδόν συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Εκεί, κάποιοι είχαν το κουράγιο να πέσουν στη θάλασσα, μάλλον για να ξεπλυθούν. Στη συνέχεια κατευθύνονταν ένας – ένας στον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής, για Πειραιά. Άλλοι με έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα… άλλοι χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας… άλλοι με λίγα ευρώ στην τσέπη τους… κι άλλοι χωρίς ένα μπουκαλάκι νερό, για να στεγνώσουν τα χείλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου