Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

Το "κόψιμο" της εκπομπής του Αρβανίτη και της Κατσίμη ήταν μόνο το "κερασάκι σε μία τούρτα" απο γύψο.



χρόνια τότε που δεν υπήρχαν off- shore εταιρείες και λίστες σε USB, τότε που οι λογαριασμοί "κλείνανε" με μία χειραψία και κανα δυό κούτες Pampers με πεντοχίλιαρα, ο συγχωρεμένος Μανώλης Ρασούλης αποφωνώντας την εκπομπή του στο ραδιόφωνο της τότε ΕΡΤ2, έλεγε μισοτσαντισμένος , μισοαστειευόμενος με εκείνη την χαρακτηριστική φωνή:

"Αγαπητοί μου ακροατές θα κλείσω την σημερινή εκπομπή με το επιμύθιο:Κοσκωτά,Κοσκωτά ήσουνα το κερασάκι σε μια τούρτα απο σκατά"

Την επομένη ημέρα η τότε "ανωτάτη διοίκηση" της ΕΡΤ2 του ανακοίνωσε ότι η εκπομπή του κόβεται διότι "δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις".


Μετά απο τόσα χρόνια επανήλθε στην ΕΡΤ ή ίδια προτεσταντική αντίληψη περί "ηθικής" και "δημοσιογραφικής δεοντολογίας" και εφαρμόσθηκε ο κανόνας του προκρούστη με θύμα αυτήν την φορά τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη. Αφορμή δεν ήταν κάποιο "κερασάκι σε τουρτα απο σκατά" αλλά ένας ευγενικός δημοσιογραφικός σχολιασμός υπο μορφήν ερωταπαντήσεων μεταξύ των δύο αυτών δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες του Γκάρντιαν για βασανισμούς συλληφθέντων σε αστυνομικά τμήματα της ΕΛΑΣ και την στάση του κ, Δένδια ως προς το ιατροδικαστικό πόρισμα που εξεδόθη. 


Ιδού λοιπόν αι ελεειναί , πρόστυχαι και προσβλητικαί δια τας αρχάς φράσεις αίτινες διεμείφθησαν μεταξύ των δύο ανθρωπαρίων της ελληνικής δημοσίας τηλεοράσεως:

Μ. Κατσίμη: …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση; 
Μ. Κατσίμη: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα. 
 Κ. Αρβανίτης: Και θα παραιτηθεί τώρα; 
Μ. Κατσίμη: Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
 Κ. Αρβανίτης: Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη; 
 Μ. Κατσίμη: Δεν ξέρω…. 
Κ. Αρβανίτης: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα. 
 Μ. Κατσίμη: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.
 Τοιαύται απάδουσαι  προς την  δημοκρατικήν  διακυβέρνησιν  της  χώρας  φράσεις,  προξένησαν την δικαίαν μήνιν  του  τέως  υπουργεύοντος  αντιπροέδρου κ Παγκάλου όστις  είπεν δια τρεμαμένων χειλέων  και   υποσαγωνίων:

"...Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή. Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο. Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον...."
Οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  των οποίων  οι θυσίες  εν  μέσω κρίσης  προσέφεραν  στην  ουδποτε χρηματοδοτηθείσα  απο τον κρατικο προϋπολογισμό  δημόσια τηλεόραση  πάνω απο 100 εκατομμύρια  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (αυτό  που  άρπαξαν οι κατοχικές  δυνάμεις με το έτσι θέλω για να το δώσουν  στη ΛΑΓΗΕ ή  το πιθανώτερο στα ΛΑΜΟΓΙΕ) αντέδρασαν  άμεσα .Πίο κάτω  παραθέτουμε  την πρώτη  ανακοίνωση  της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΣΤΑΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 20:45
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         29/10/2012
Η εταιρία TOYOTA αναφέρεται στα επιστημονικά εγχειρίδια για τη διοίκηση, ως η καλύτερα οργανωμένη επιχείρηση στον κόσμο. Οι διοικούντες την ΕΡΤ φαίνεται ότι επιδιώκουν να αναφέρεται η ΕΡΤ ως η χειρότερη. Σχεδόν όλοι οι υψηλά ιστάμενοι στο διοικητικό δέντρο της, κάνουν ότι τους γουστάρει ανάλογα με το πόσο περνάει ο λόγος τους, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την απραξία τους και την ανοχή τους, όταν η περιουσία της ΕΡΤ (Κατεχάκη) εκχωρείται; Όταν δεν κάνουν καμία ενέργεια ακύρωσης της απόφασης για την αφαίρεση 75 εκ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους;

Επίσης, το γεγονός ότι 15 άτομα συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από αστυνομικούς. Τα βασανιστήρια πιστοποιήθηκαν από ιατροδικαστική εξέταση και στο θέμα έκανε αναφορά η Αγγλική εφημερίδα Guardian, που ο κος Δένδιας σκεφτόταν να μηνύσει, αλλά τελικά δεν το έκανε. Τα σχόλια: Ο κος Δένδιας προφανώς σκέφτηκε ότι δεν τον συμφέρει να πάρει έκταση το θέμα και δεν προχώρησε στη μήνυση.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα θα έμενε στα λιμά, αν οι δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη δεν το έφερναν στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”, κάνοντας και σχόλια του τύπου: Θα παραιτηθεί τώρα; (ο Δένδιας). Και τώρα τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη; (ο Δένδιας)”.

Μετά από αυτό ο ΓΔΕΕ κος Α. Λιάτσος, αποφάσισε να κλαδέψει τους καλούς δημοσιογράφους, επειδή – λέει – προέβησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού κου Δένδια. Αν και είδαμε την εκπομπή (και την ξαναείδαμε), εκτός από “κοντοχωριανός” και “σοβαρός”, άλλος χαρακτηρισμός δεν υπήρχε στα λεγόμενα των δύο δημοσιογράφων. Άρα ο κος γενικός στερείται γνώσεων βασικών στοιχείων της Ελληνικής γλώσσας, που ως δημοσιογράφος όφειλε  να γνώριζε.

Το ερώτημα είναι: Ο κος Λιάτσος ενήργησε αυτοβούλως, ή πραγματοποίησε άνωθεν εντολή; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μήνυμα που απορρέει από την ενέργεια του κου γενικού, είναι “βουλώστε το γιατί θα σας πάρει ο διάολος τη μάνα και τον πατέρα”.

Είναι εμφανές ότι το μόνο για το οποίο κόπτονται η διοίκηση και οι εντολείς της, είναι να μη ξεμυτάει κανένας και να μη τολμάει να λέει το παραμικρό για την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της. Δηλαδή μιλάμε για λογοκρισία του χειρίστου είδους, που ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές, που μας φέρνουν ανατριχίλες. Τι ήθελε λοιπόν ο κος Λιάτσος; Προφανώς να μη βγάλουν τσιμουδιά οι δημοσιογράφοι για το γεγονός των βασανισμών και για την άμεση εμπλοκή του υπουργού κου Δένδια σε αυτούς, ως άμεσα υπεύθυνου του υπουργείου, στο οποίο ανήκουν αυτοί που βασάνισαν τους 15 ανθρώπους.

Μιλάμε λοιπόν για αθλιότητα πρώτου μεγέθους, που ως στόχο έχει τη συγκάλυψη όσων άστοχων και – γιατί όχι – εγκληματικών ενεργειών των φορέων της όποιας εξουσία του κράτους (Εκτελεστικής, Δικαστικής ή Νομοθετικής), που στοχεύει ευθέως στην αποβλάκωση του λαού και στην μετατροπή του σε μερμηγκάκια, που ο σοφός μέρμηγκας τα παίρνει από το χέρι και τα καθοδηγεί, όπως αυτός θέλει.

Θυμηθείτε όμως κύριοι της Κυβέρνησης και της διοίκησης την κατάληξη του μέρμηγκα στο αξέχαστο τραγούδι του επίσης αξέχαστου Μάνου Λοΐζου …

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος της ΕΡΤ, την αξιοπιστία της και την περιουσία της, με οποιοδήποτε κόστος. Προχωράμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας 06:00 με 08:00 αύριο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την «καρατόμηση» των δύο συναδέλφων και τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ. 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 11:51
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή, 31-10-2012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το κύμα βίας και τρομοκρατίας απ’ την πλευρά της Κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ δεν έχει τελειωμό.
Βιώνουμε άλλες εποχές. Η Κυβέρνηση θέλοντας να περάσει τα πιο ανάλγητα και άδικα μέτρα έχει επιλέξει να δείξει το σκληρό πρόσωπό της απέναντι σε ότι διαφωνεί με αυτές τις πολιτικές.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με όλες τις άλλες ενώσεις των ΜΜΕ διατρανώνουν την αντίθεσή τους αγωνιστικά, διεκδικητικά, ενωτικά.
Η «σιωπή των αμνών» δεν θα περάσει.
Η δημόσια τηλεόραση είναι συνταγματική υποχρέωση και αυτό εμείς θα το στηρίξουμε σε αντίθεση με τις πρακτικές της Κυβέρνησης που με τη Διοίκηση καθημερινά υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της, μεθοδεύοντας την απαξίωσή της και χαρίζοντας την περιουσία της.
Οι αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ μόλις ξεκίνησαν.
Οι ομοσπονδίες του τύπου θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό όπως έχουμε υποχρέωση  μέχρι να καταλάβουν όλοι – εντός κι εκτός Ελλάδος - ότι ο «ραγιαδισμός» δεν είναι ίδιον του Έλληνα .

Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα και τα απαραίτητα και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.
Οι σημερινές στάσεις εργασίας τροποποιήθηκαν και έγιναν 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά μετά από τις αιφνιδιαστικές κινήσεις της Κυβέρνησης. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ συνεχίζουν όπως έχουν εξαγγελθεί : 24ωρες επαναλαμβανόμενες από την Πέμπτη 1-11-12 ώρα 06:00
Δεν θα αποφασίζουν αυτοί για εμάς χωρίς εμάς.
Όλοι στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ και τη συνέντευξη τύπου,
                                           την Πέμπτη 1-11-12, ώρα 12:30 στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 11:54 


Χθές ο  κ. Αρβανίτης  στο τέλος  μιας ραδιοφωνικής    συνέντευξής του είπε μεταξύ των άλλων :

"... καλούμε εσάς και κάθε έναν  πολίτη  να έλθει την Πέμπτη  στις  12.30  το μεσημέρι  στο  προάυλιο    του  Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ  όπου οι εργαζόμενοι στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ   θα πραγματοποιήσουν  ανοικτή  συνέλευση - συζήτηση  σχετικά  με όλα όσα  επιχειρούνται  εναντίον της Δημόσιας Τηλεόρασης  το τελευταίο  διάστημα..."

Αν και το σημερινό κατοχικό  καθεστώς  της  χώρας μας  δεν έχει ανοίξει (προς το παρόν)  "Ωρωπούς" και "Μακρονήσια" ωστόσο  οι  πρακτικές του τα τελευταία τρία χρόνια  δεν έχουν  και μεγάλες διαφορές  με εκείνες  της  προηγούμενης χούντας  ή της προηγούμενης κατοχής.
Χωρίς να  το  θέλουμε οι τελευταίες  ειδήσεις  και   η  ολοένα  αυξανόμενη  αυταρχικότητα  των  πανικοβλημένων   στελεχών  αυτής της θλιβερής και δωσίλογης  τρικομματικής  κυβερνητικής κοινοπραξίας μας έφερε στο νού άλλες εποχές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου