Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Θα πέσει η κυβέρνηση αν...

Κώστας ΤριάντοςΘα πέσει η κυβέρνηση αν...




Κι όμως, το ακούσαμε και αυτό! Θα πέσει η κυβέρνηση εάν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Το είπανε και δεν ντράπηκαν. Το είπαν και δεν ξέρουν ότι απευθύνονται και σε 1,3 εκατομμύρια ανέργους, σε ανθρώπους που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και κλαίνε γιατί δεν μπορούν να δώσουν γάλα στα παιδιά τους, στους συνταξιούχους που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους και προσεύχονται να μην χρειαστεί να το κάνουν γιατί δεν θα έχουν να φάνε.
Ρε παλιο*******, ρε λ******, ρε ακαμάτηδες, η κυβέρνηση θα πέσει γιατί είστε μία από τα ίδια, γιατί οι κόκκινες γραμμές σας είναι ίδιες με αυτές των οίκων ανοχής, δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε.
 
Ρε τρόμπες, αντί να τηρήσετε το Σύνταγμα και να στείλετε στο σπίτι τους, ΤΩΡΑ όχι αύριο, τους επίορκους και τους τεμπέληδες / προβληματικούς που έχετε εδώ και τόσα χρόνια βάλει εκεί μέσα, αντί να αλλάξετε το θέμα της μονιμότητας του δημοσίου με μία υπουργική απόφαση όπως τόσες και τόσες που περάσατε για να τσακίσετε τον κοσμάκη, κάθεστε και λέτε ότι ακόμη και για αυτούς πρέπει να υπάρξει κράτος πρόνοιας;
Και προτιμάτε αντ’ αυτού, να μηδενίσετε το αφορολόγητο και να αυξήσετε το όριο για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια; Ρε, οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κράτος πρόνοιας, γιατί έχετε αφήσει απλήρωτους τους φαρμακοποιούς, γιατί έχετε διαλύσει την δημόσια υγεία, γιατί σας κάνουν ότι θέλουν οι φαρμακοβιομηχανίες. Θα έγραφα ντροπή σας, αλλά δεν ξέρετε καν αυτή τη λέξη, δεν την έχετε καν υπόψη, ούτε τη λέξη τσίπα και φιλότιμο.
Δεν φταίτε εσείς, φταίμε όλοι εμείς του μη-δημοσίου που δεν σας μαυρίσαμε με την ψυχή μας, φταίμε όλοι εμείς που δεν σας στείλαμε στο διάολο για ακόμη μία φορά, φταίμε όλοι εμείς που φοβηθήκαμε την πραγματική αλλαγή.
Ντροπή και αίσχος, κι όσοι από εσάς έχετε ένα ελληνικό λεξικό και το ανοίξετε για να διαβάσετε τη σημασία αυτών των λέξεων και την καταλάβετε, φροντίστε να κάνετε κάτι για αυτό. Όσο έχετε καιρό, γιατί ακόμη και οι βλάκες ξυπνάνε. Δεν είναι θυσίες στο βωμό του λαϊκού αναβρασμού και του ηθικού δικαίου, είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, το αντίθετο δηλαδή από όλα αυτά που κάνετε εσείς. Ξυπνήστε και στείλτε όλους τους αργόσχολους από τους ανύπαρκτους δημόσιους οργανισμούς , προχωρήστε πραγματικά σε αλλαγές. Σπάστε αυτό το απόστημα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Λίγη τσίπα ρε, δεν ζητάει ο λαός πολλά, λίγη τσίπα και λίγο φιλότιμο, αυτή τη λέξη που δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο. Και δυστυχώς, φαίνεται ότι εσείς δεν θέλετε εξίσου να την μάθετε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου