Δημοσιογράφου-Συγγραφέα Νίκου Χειλαδάκη,
Ενώ στην Ελλάδα επιχειρείται να απαλειφθεί από τα ελληνικά σχολειά κάθε φιλοεθνική αναφορά και το μάθημα των θρησκευτικών έχει καταντήσει μάθημα θρησκειολογίας αφού καταργήθηκε κάθε ουσιαστική διδασκαλία της Ορθοδοξίας, στην Τουρκία αντίθετα από φέτος ενισχύετε στα τουρκικά σχολεία με κάθε μέσο το μάθημα των θρησκευτικών για το Ισλάμ, που γίνεται υποχρεωτικό για όλους, ενώ ο εθνικιστικός νεοοθωμανισμός έχει γίνει η επιβαλλόμενη ιδεολογία στην τουρκική εκπαιδευση.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Μιλιέτ, στις 15/9, στην φετινή σχολική χρονιά έχει απαλειφτεί από την διδακτέα ύλη των τουρκικών σχολείων κάθε αναφορά στον Χριστιανισμό και στον Ιουδαϊσμό, ενώ στο μάθημα των θρησκευτικών, που γίνετε υποχρεωτικό, θα διδάσκονται
μόνο οι αρχές του Ισλάμ. Ενδεικτικό της μεγάλης στροφής της Τουρκίας προς ένα εθνικιστικό Ισλαμισμό, είναι και το γεγονός ότι τα περίφημα «İmam Hatip», δηλαδή τα αυστηρώς ισλαμικά κατηχητικά Λύκεια, έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή αύξηση. Το γεγονός αυτό, δείχνει την μεγάλη στροφή της Τουρκιάς προς την αυστηρή ισλαμική παιδεία, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγετε μια τέτοια εξέλιξη και στις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές, μη ισλαμικές χώρες. Γνωστό είναι εξ άλλου πως και στην δυτική Θράκη έχει παρατηρηθεί τελευταία μια έντονη κινητικότητα για τη προώθηση της ισλαμικής παιδείας στα μειονοτικά σχολεία, με την καθοδήγηση φυσικά της Άγκυρας. Αποκαλυπτικό για αυτό το θέμα είναι το σχετικό δημοσίευα της Μιλιέτ, στις 21 Ιουνίου, όπου ο διευθυντής του υπουργείου Παιδείας, Muammer Yıldız, ανέφερε ότι με την νέα σχολική χρονιά 76 καινούργια «İmam Hatip», θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Η ίδια κατάσταση εμφανίζετε και στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα, όπου 31 καινούργια «İmam Hatip», προστεθήκαν στα ήδη υπάρχοντα. Στα σχολεία αυτά διδάσκονται αυστηρά ισλαμικά ήθη ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνετε στην θέση της γυναίκας, όπως αυτή παρουσιάζετε στον πρωταρχικό ισλαμισμό, όπου η γυναίκα θεωρείται το «χωράφι» του άντρα και μπορεί όποτε θέλει να την…σπέρνει αναλόγως την διαθέσεων του!
Εκτός όμως από τις θρησκευτικές απαγορεύσεις, στην χώρα των περίφημων τουρκικών σήριαλ με τα οποία οι Έλληνες «χαζοθεατές» εκστασιάζονται, εκατοντάδες βιβλία και εκδόσεις απαγορεύονται δια του νόμου, θυμίζοντας τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος που έμειναν σαν μια θλιβερή ανάμνηση της παγκόσμιας ιστορίας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Vatan, στις 10 Σεπτεμβρίου, σήμερα στην Τουρκία δια νόμου απαγορεύεται η κυκλοφορία και κατοχή 453 γνωστών τίτλων βιβλίων, καθώς και 645 εφημερίδες, περιοδικά και μπροσούρες, που θίγουν το Ισλάμ, τον τουρκισμό και τον ανερχόμενο τουρκικό νεοοθωμανισμό.
Ανάμεσα στα απαγορευμένα βιβλία είναι το …κομουνιστικό μανιφέστο των Καρλ Μαρξ και του Φρειδερίκου Έγγελς, τα βιβλία του Λένιν, (αλήθεια που είναι οι προοδευτικίζοντες και αριστερίζοντες Έλληνες να διαμαρτυρηθούν στην «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία για τη κατάφορο παραβίαση της ελευθερίας του λόγου;), τα βιβλία του Κούρδου ηγέτη, Αμπτουλάχ Οτσαλάν και κάθε φιλοκουρδικό βιβλίο, των γνωστών προοδευτικών συγγραφέων, Αζίζ Νεσίν, Mahir Çayan, İsmail Beşikçi, Hüseyin Üzmez. Παράλληλα ανάμεσα στα απαγορευμένα βιβλία είναι και γνωστών Αλεβητών συγγραφέων της μειονότητας των Αλεβητών, που αριθμεί περί τα είκοσι εκατομμύρια. Επίσης απαγορεύονται τα βιβλία που αναφέρονται για διακρίσεις και για εγκλήματα σε βάρος των Αλεβητών, όπως μια περίφημη αφίσα που είχε βγει σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Αλεβητών που είχε γίνει από φανατικούς ισλαμιστές, στην Σεβάστεια, το Ιούλιο του 1993, όταν καήκαν σε ένα ξενοδοχείο 33 επώνυμοι Αλεβήτες. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ακόμα απαγορεύονται ορισμένα βιβλία του διάσημου διεθνώς και τιμημένου με το βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας, Τούρκου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, μια απαγόρευση που υπάρχει από την εποχή του ψυχρού πολέμου. Επίσης βιβλία που αναφέρονται στις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ένα ακανθώδες θέμα καθώς η Τουρκία είναι η πρωταθλήτρια σε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπινών Δικαιωμάτων για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέχρι και μια έκδοση του… Natiomnal Geographic Atlas of the World, έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν, γιατί.. έθιγε κάποια ιστορικά και γεωγραφικά ταμπού της Τουρκίας.
Αλλά ενδεικτικό για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι και το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου, Gökçer Tahincioğlu, στην εφημερίδα Μιλιέτ, στις 15 Μαρτίου του 2012, όπου αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία με τον αριθμό ρεκόρ, των 15 χιλιάδων 940 προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι πρωταθλήτρια στον τομέα αυτό σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο δημοσιογράφο, οι προσφυγές αυτές που ζητούσαν δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρονται σε παραβιάσεις ελευθερίας λόγου, οικογενειακού ασύλου, κακομεταχείρισης φυλακισμένων για πολιτικούς λόγους, αυθαίρετη καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας από το κράτος, καθώς και καταπίεση θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Αυτή είναι η σημερινή Τουρκία, για την οποία οι γνωστοί μας καναλάρχες φροντίζουν να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τα περίφημα τουρκικά σήριαλ αποβλάκωσης και γκιαουροποίησης των Ελλήνων.
olympia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου