Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

Δωδεκάνησα:Συνεχίζεται η εισβολή λαθρομεταναστών!

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ασφυκτικές και λίαν επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια, ελλείψει επαρκούς αριθμού αστυνομικών αλλά και κρατητηρίων καταστάσεις, βιώνει η Σύμη, εξαιτίας της μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και το Φαρμακονήσι.
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν δεν έχει ακόμη κινήσει τις διαδικασίες για τη μεταγωγή των μεταναστών σε κέντρο της Ηπειρωτικής χώρας με αποτέλεσμα το Σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων να ζητήσει τη συνδρομή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Σημειώνεται μόνο ότι αξιωματικός που έχει αναλάβει την τύχη του ΑΤ Σύμης κατέστησε σαφές ότι δεν δύναται να φυλάξει τους λαθρομετανάστες ενώ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα είναι υπόλογος σε περίπτωση που κάποιος από τους υποτιθέμενους «κρατούμενους» αποδράσει!!!
Εν πάση περιπτώσει χθες το πρωί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης ακόμη 40 λαθρομετανάστες. Πρόκειται για: 20 υπηκόους Αφγανιστάν από τους οποίους 17 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί, 8 υπηκόους Παλαιστίνης από τους οποίους 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 παιδιά, 5 υπηκόους Συρίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά, 4 υπηκόους Ερυθραίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί και 3 υπηκόους Πακιστάν από τους οποίους 2 άνδρες και 1 παιδί.
Στο Φαρμακονήσι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στρατιωτική φρουρά 39 λαθρομετανάστες. Πιο συγκεκριμένα την 27η Αυγούστου 2012 το βράδυ εντοπίστηκαν 14, από τους οποίους 8 άνδρες και 4 γυναίκες υπήκοοι Λάος, ένας Αφγανιστάν και ένας Συρίας και χθες 25 υπήκοοι Αφγανιστάν, από τους οποίους 15 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 παιδιά.
Την 22α Αυγούστου εντοπίστηκαν στη Σύμη 17 ενήλικες παράνομοι μετανάστες Αφγανικής καταγωγής. Την 24η Αυγούστου στο Φαρμακονήσι 16 Σύριοι εκ των οποίων οι 7 ήταν παιδιά και την 26η Αυγούστου 2012 ακόμη 47 στη Σύμη. Πρόκειται για 27 υπηκόους Αφγανιστάν (19 άνδρες, 1 γυναίκα και 7 παιδιά) και 20 υπηκόους Συρίας (8 άνδρες, 5 γυναίκες και 7 παιδιά).
Οι λαθρομετανάστες μόνιμη πληγή για τα νησιά
Συνεχείς είναι οι προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμέτωπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη λαθρομετανάστευση.
Για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε επικοινωνία χθες με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Ανδρεουλάκο μήπως και δοθεί λύση.
Ο κ. Ανδρεουλάκος διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηδιάκο, ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται εδώ και ημέρες στη Σύμη.
"Εδώ και λίγες ημέρες που ενημερώθηκα από το δήμαρχο Σύμης κ. Παπακαλοδούκα, για την αποβίβαση λαθρομεταναστών στο νησί, είχα επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, την Αστυνομική Διεύθυνση, τις Λιμενικές Αρχές και την ΕΛΑΣ. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να μεταφερθούν σε κέντρα μεταναστών ", δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε για το θέμα αυτό και με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων.
"Δυστυχώς δεν βρήκαμε προχθές ανταπόκριση από το Αρχηγείο της Αστυνομίας και επανήλθαμε με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ζητώντας το αυτονόητο καθώς δεν υπάρχουν υποδομές και άνθρωποι για να τους περιφρουρούν, να μεταφερθούν άμεσα με το πλοίο της γραμμής σε κάποια άλλα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών", τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως δεν φαίνεται το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να βρήκε πρόσφορο έδαφος στα δύο Αρχηγεία.
"Για το λόγο αυτό, όμως, επικοινωνήσαμε χθες με τον Γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Ανδρεουλάκο, που είναι γνώριμος της Δωδεκανήσου καθώς διετέλεσε Εισαγγελέας Εφετών.
"Του θέσαμε το ζήτημα και του εξηγήσαμε και τους κινδύνους, που εγκυμονούν. Ζητήσαμε να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες σε κάποιο από τα κέντρα που είναι σε λειτουργία. Μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει από τους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ να μεταφερθούν από τη Σύμη οι λαθρομετανάστες και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην θαλάσσια περιοχή. Ελπίζω να μην κολλήσουμε στις διατυπώσεις", τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό θα τεθεί σε σύσκεψη που θα γίνει σε λίγο καιρό σε κεντρικό επίπεδο με συμμετοχή του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.
"Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αργότερα, με την Συρία.Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται στα παράλια καθώς έχει κλείσει ο Εβρος", δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε και στο ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ που φέρει τον τίτλο" Χαρτογραφώντας το μέλλον" και θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Aldemar» στην Κρήτη.
Το Φόρουμ οργανώνεται, από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο κ. Χατζηδιάκος θα παρακολουθήσει τις εργασίες του εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίζεται, ως η κορυφαία στο είδος της και φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα, αλλά και να οριοθετήσει αυτή τη συνεργασία θέτοντάς την στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.
"Με την προοπτική, πως το επόμενο συνέδριο θα γίνει στη Ρόδο δεχθήκαμε την πρόσκληση για να μετάσχουμε. Παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς μας ενδιαφέρει το θέμα της αύξησης των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία. Το ζήτημα της απλοποίησης των διαδικασιών για την χορήγηση Visa στην περιοχή μας το έχουμε αντιμετωπίσει ικανοποιητικά στο λιμάνι μας", τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επαφές που θα έχουν οι επιχειρηματίες για ζητήματα που έχουν να κάνουν με εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων.
"Ανοίγονται δρόμοι, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στο εμπόριο σε ό,τι αφορά την προώθηση των προϊόντων των δικών μας και των Ρωσικών. Στόχος μας είναι μέχρι το επόμενο συνέδριο που θα γίνει στη Ρόδο να έχει ανοίξει ο δρόμος της συνεργασίας", τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε, πως τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσία για επενδύσεις.
"Μένει να απλουστευθούν οι διαδικασίες για τη διευκόλυνση των επενδυτών στην Ελλάδα και στα νησιά μας κυρίως", υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Επισημαίνεται πως το συνέδριο χαρακτηρίζεται ως μια στρατηγικής σημασίας συνάντηση, ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων με τη συμμετοχή της ελίτ των tour operators της Ρωσίας-οργανισμών τουριστικής προβολής στη Ρωσία - θεσμικών παραγόντων της Ελλάδας - Ελλήνων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους προβολής, συνεργασίας και ανάπτυξης στους επιχειρηματίες του τουρισμού, απευθύνεται σε όλο το φάσμα των τουριστικών επαγγελματιών της Ελλάδας





Read more: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου