Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2012

Η προώθηση της λατρείας τη γης,μέσα απο τα οικολογικά κινήματα.


Ο πράσινος Χριστός,Οσιρις στα πλαίσια της πρόσφατης συνόδου για την Γη στο Ριο.

Ο James Lovelock ,που θεωρείται πρασινος γκουρού και δημιούργησε την θεωρία της Γαιας προειδοποίησε οτι η πράσινη θρησκεία θα υπερισχύσει του Χριστιανισμού.
Στο βιβλίο του Gaia: ‘A new look at Life,αναφέρει οτι ολες οι μορφές ζωής στην γη είναι μέρος της Γαιας,μέρος της θεας που διατηρεί την ζωή στην γη και η μητέρα γη πρέπει να προστατευτεί απο τον καταστροφικό άνθρωπο.
μαλιστα οσοι υποστηρίζουν αυτήν την θεωρία γνωστή ως Gaia hypothesis,διδάσκουν οτι ολοι είμαστε μέρος της φύσης και η φύση ειναι μέρος όλων μας,έστι και ο Θεός είναι μέρος μας και ο Θεός βρίσκεται παντού και τα πάντα είναι Θεός(δεν εννοεί τον
Τριαδικό Θεό,αλλά την Γαία)

Ολως τυχαίως μοιάζει με την διδασκαλία του ολισμού οτι Θεός και κόσμος είναι το ενα και το αυτό ,καθώς διδάσκουν και πολλές νεοποχίτικες παραθρησκείες.
 Ο Al Gore, που φωνάζει πιο πολύ από όλους για τις ‘περιβαλλοντικές κρίσεις’, ισχυρίζεται ότι, «η θρησκεία της θεάς ήταν πανταχού παρούσα σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μέχρι που εμφανίστηκαν οι ιστορικές θρησκείες του σήμερα – οι περισσότερες από τις οποίες εξακολουθούν να έχουν ανδρικό προσανατολισμό – οι οποίες ξεχύθηκαν από την Ινδία και την Εγγύς Ανατολή, σχεδόν έσβησαν την πίστη στην θεά. Το τελευταίο απομεινάρι της οργανωμένης λατρείας της θεάς αποβλήθηκε από τον χριστιανισμό».
 
"η θρησκευτική κληρονομιά μας βασίζεται σε μία μόνο γήινη θεότητα, που υποτίθεται ότι είναι το θεμέλιο όλης της ζωής ... όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα θεό μέσα. Κάθε άνθρωπος έχει έναν Θεό μέσα, διότι η δημιουργία είναι Θεός. " 
Από το filoumenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου