Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

Τελικά μήπως δεν είναι ένα απλό ΜΑΤΣ;



Μια ημέρα έμεινε για να ξεκινήσει ο μεγάλος προημιτελικός του Euro ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Γερμανία φυσικά τρόπος του λέγειν αφού στην ενδεκάδα της αγωνίζονται τούρκοι, ισπανοί, πολωνοί και λοιποί λαοί. Άραγε ο ήρωάς τους Χίτλερ τι γνώμη θα είχε για αυτό;
του Στρατή Μαζίδη



Οι τόνοι λοιπόν έχουν ανέβει επικίνδυνα με τους “συμπαθείς” γερμανούς να γελοιοποιούν οτιδήποτε αφορά την εθνική μας ομάδα. Δείγμα πως φοβούνται. Και φοβούνται γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι ένα απλό ΜΑΤΣ ασχέτως αν έτσι θα πρεπει να το προσεγγίσει όποιος επιθυμεί περισσότερο να το κερδίζει κι ας δηλώνει ομοίως τόσο ο μετριοπαθής Γιόακιμ Λεβ όσο και οι διεθνείς μας.
Δείγμα επίσης πως δε σέβονται τίποτε και κανέναν. Άλλωστε για αυτούς είναι απλά μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας ότι παρά τη σφαλιάρα που έφαγαν κατά το Β’ ΠΠ κατάφεραν να καβαλήσουν πάλι όλη την Ευρώπη. Περιέπαιξαν ακόμη και τους πανηγυρισμούς των παικτών μας που έβγαλαν από μέσα τους όλη αυτή τη φόρτιση που βιώνουν οι συμπατριώτες τους.
Για τους Έλληνες όμως είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας και εθνικής υπερηφάνειας. Οι διεθνείς μας το γνωρίζουν αυτό. Και σίγουρα επιθυμούν όσο τίποτε να μας βγάλουν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους με τις ελληνικές σημαίες στο χέρι γιατί ξέρουν καλά πως ο ελληνικός λαός περιμένει πλέον μόνο από τον αθλητισμό για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος.
Επιπλέον, ποιος δε θέλει οι αλαζόνες να φάνε μια χαστούκα που θα είναι όλη δική τους; Αυτοί οι αλαζόνες που μας χρωστούν εκατοντάδες δις, που τους έχουμε χρυσώσει τις βιομηχανίες τους και επιπλέον ζητούν και τα ρέστα;
Δεν ξέρω τι θα καταφέρει η Εθνική αύριο και πόσους αντιπάλους θα έχει μέσα στο γήπεδο. Θέλω όμως να αισιοδοξώ γιατί γνωρίζω πως είναι μια ομάδα μαχητική, με ένα τίτλο πρωταθλήτριας να βαραίνει τη φανέλα της και σίγουρα θα τα δώσει όλα. Πρώτοι από όλους αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι διαθέτουν κάτι που στερούνται οι αυριανοί αντίπαλοί τους, φιλότιμο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό ασχέτως αποτελέσματος.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι ένα αυριανό στραπάτσο των κατοχικών Δυνάμεων του Άξονα που θα μας θυμίσει λίγο την “απόδραση των 11″ θα το πανηγυρίσει ενδόμυχα όλη η Ευρώπη!

http://freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου