Κυριακή, Ιουνίου 17, 2012

Η Κερατέα καίγεται, κανέναν κερατά θα πιάσουμε ποτέ;



Από μικρό παιδί θυμάμαι την Ελλάδα στις φλόγες. Καιγόταν η Θάσος, η Σάμος, η Πεντέλη, η Πάρνηθα, η Ραφήνα, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη, η Ηλεία, η Αχαΐα.
Σπίτια καίγονταν, περιουσίες καταστρέφονταν, άνθρωποι έμεναν στο δρόμο.
του Στρατή Μαζίδη

Από χθες πάλι καίγεται ξανά η Αττική με την πυροσβεστική υπηρεσία, το στρατό, τους εθελοντές και τους κατοίκους να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν και να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα των δεκάδων χιλιομέτρων.
Πάρα ταύτα ο στρατηγός άνεμος και πιθανώς οι ασύμμετρες απειλές κάνουν καλά τη δουλειά τους όχι μόνο σήμερα αλλά μερικές δεκαετίες τώρα.
Η φωτιά βέβαια αργά ή γρήγορα θα σβήσει, όπως συνέβαινε πάντοτε.
Το μόνο που δεν μπορώ να θυμηθώ πέρα από τις φωτιές, είναι πότε συνελήφθησαν εμπρηστές και ποια παραδειγματική ποινή τους επεβλήθηκε. Ποιος κατέληξε στη φυλακή, ποιανού τα χέρια κόπηκαν από τη ρίζα τους, ποιος ερρίφθη στην πυρά για να δει πως είναι να καίγονται ζωντανοί άνθρωποι, ζώα και να καταστρέφονται φυσικός πλούτος, ζωικό βασίλειο και περιουσίες;
Διότι η Κερατέα κάηκε, καίγεται και πιθανότατα θα ξανακαεί, αν αυτό το κράτος δεν πιάσει ποτέ ένα κερατά να τον κρεμάσει ανάποδα παραδειγματικά στο Σύνταγμα.

http://freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου