Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

Η Ελλάδα, το τράφικινγκ και μια εκπληκτική διεύθυνση.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παράνομη διακίνηση προσώπων ως χώρα διέλευσης και προορισμού -κυρίως για γυναίκες και παιδιά- με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την έκθεση του State Department για το 2012, η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την καταπολέμησή του και για την προστασία των θυμάτων. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι παιδιά και γυναίκες από άλλες φτωχότερες χώρες εξαναγκάζονται σε πορνεία και καταναγκαστική εργασία.

Τα περισσότερα άτομα διακινούνται κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Αφρική και την Ασία για σκοπούς εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και αναγκαστικής εργασίας. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται η έκθεση, οι ελληνικές Αρχές διερεύνησαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις και επιβλήθηκαν σοβαρές ποινές, ενώ εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις για συνενοχή σε τέτοιου είδους παρανομίες.


Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αρμόδια διεύθυνση της Αστυνομίας για το «τράφικινγκ» αποτελεί κυριολεκτικά κόσμημα και τιμή για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά που γίνεται είναι εκπληκτική, με αυταπάρνηση υπό την ηγεσία αξιωματικών που το ήθος και οι ικανότητες π διαθέτουν, τους καθιστούν ανταγωνιστικούς (είναι και της μόδας ο όρος) κυριολεκτικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ονόματα δεν τα αναφέρουμε για να μη θεωρηθεί ότι το κάνουνε για να τους διαφημίσουμε, αν και οι επιδόσεις τους μιλούν από μόνες τους.

Μιλάμε για τέτοια δουλειά, αφού έχουν κατορθώσει να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση, ακόμα και μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα (υπάρχουν και σοβαρές ΜΚΟ) οι υπεύθυνοι των οποίων, παρότι χρειάστηκε αρκετό διάστημα, αντιλήφθηκαν ότι τελικά δεν ίσχυε το «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό». Κι όμως, μέσα στη δημόσια διοίκηση υπήρχε ένας ακόμα θύλακας-πρότυπο που τιμούσε την Ελλάδα και της έδινε λάμψη σε όλο τον κόσμο, σε πείσμα όσων εξακολουθούν να τη θεωρούν χώρα διεφθαρμένων και απατεώνων.

defence-point
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου