Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ" ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Πόλη υπό… κατάληψη θυμίζουν πλέον τα Γιάννινα σε όσους κάνουν μια βόλτα στο κέντρο, την Παραλίμνιο περιοχή ή τις γειτονιές τους. «Κατακτητές» οι εκατοντάδες παράνομοι ως επί το πλείστον μετανάστες, τους οποίους συναντά κανείς παντού. 
Ασιατικής καταγωγής οι περισσότεροι, αλλά και αρκετοί Αφρικανοί, συγκεντρώνονται ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια και χώρους της πόλης, δημιουργώντας μικρά «γκέτο», με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δημόσια υγεία, αφού οι αλλοδαποί ζουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και για την ίδια την ασφάλεια των πολιτών που ζουν και κινούνται γύρω από τους συγκεκριμένους καταυλισμούς.

Άλλοι πάλι, νοικιάζουν διαμερίσματα ή παλιά σπίτια όπου στοιβάζονται κατά δεκάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα σπίτια αυτά γίνονται το επίκεντρο παράνομων δραστηριοτήτων στις οποίες καταφεύγουν πολλοί αλλοδαποί της πόλης μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.


Οι παλιές φυλακές


Σε… άτυπο κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών έχουν μετατραπεί λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό οι εγκαταστάσεις των άλλοτε στρατιωτικών φυλακών επί της Λεωφόρου Γεννηματά, λίγες δεκάδες μέτρα από το ξενοδοχείο «Du Lac». Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «γκέτο» που συναντά κανείς αυτή τη στιγμή στα Γιάννινα. Ομάδες λαθρομεταναστών, κυρίως Πακιστανών, βρήκαν στα παλιά κτίρια των στρατιωτικών φυλακών καταφύγιο και στέγη! Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση τόσων αλλοδαπών στον συγκεκριμένο χώρο, όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής (τουαλέτες, μπάνια κ.λ.π.) έχει προκαλέσει την ανησυχία και τις διαμαρτυρίες των πολιτών που διαμένουν γύρω από το παλιό στρατόπεδο.


http://www.katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου