Πέμπτη, Μαΐου 10, 2012

Οι έχοντες θέλουν ευρώ και σταθερότητα – Οι μη έχοντες και οι άνεργοι ρισκάρουν τα πάντα γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτε .

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα σε δύο όχι ιδεολογικά αλλά συνειδησιακά στρατόπεδα.
Από την μια όλοι οι έχοντες και κατέχοντες καταθέσεις, εισοδήματα ή ένα αξιοπρεπή μισθό και οι οποίοι τάσσονται υπέρ του ευρώ γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν τα κεκτημένα τους.
Η μερίδα αυτή της κοινωνίας δεν είναι αμελητέα.

Στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα έδωσε αγώνα να εισέλθει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Ελλάδα έλαβε δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και πάσης φύσεως οικονομικές στηρίξεις από την ΕΕ στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Η Ελλάδα μπορεί να απέτυχε να διαχειριστεί την μετάβαση της χώρας από την δραχμή στο ευρώ προκαλώντας ακραίες στρεβλώσεις στην τιμολόγηση των προϊόντων και υπηρεσιών αλλά γεγονός είναι ότι το ευρώ μέχρι και πριν 2 χρόνια έφερε ευημερία στην κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά το 1 εκατ άνεργοι, οι νέοι που είδαν το κράτος, τη κυβέρνηση να νομοθετεί κατώτατο μισθό νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας 480 ευρώ ή ακόμη και οι βιοπαλαιστές της ζωής που είχαν ελάχιστα και αυτά μειώθηκαν περαιτέρω ώστε να μην μπορεί να επιβιώσει.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι εντάσσονται στην ομάδα των ελλήνων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η μεγάλη αυτή μερίδα της ελληνικής κοινωνίας είναι ξεκάθαρο ότι πήρε ρίσκα ούτως ή άλλως δεν είχε να χάσει πολλά.
Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή.
Ψήφισαν διαμαρτυρόμενοι η ψήφος τους δεν ήταν εισήγηση κυβέρνησης αλλά απόφαση αντίδρασης και εκδίκησης.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κινηθεί εν μέσω μιας ισορροπίας τρόμου.
Από την μια να διασφαλίσει την σταθερότητα που επιθυμούν οι έχοντες οι οποίοι δικαιολογημένα είναι έχοντες στις περισσότερες των περιπτώσεων και από την άλλη να επιδιώξει να δώσει μια προοπτική στους άνεργους και στους μη έχοντες.

Ο διαχωρισμός δεν είναι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί όταν όλοι θεωρούν αποτυχημένο το μνημόνιο.
Η Ελλάδα, η κοινωνία χωρίστηκαν στα δύο και ο διαχωρισμός αυτός είναι διχαστικός και επικίνδυνος.
Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει προοπτική και η κοινωνία να είναι ξανά μονιασμένη με κοινούς στόχους ίσες ευκαιρίες και προοπτική.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου