Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

Γιατί πήγε στην Τουρκία η Κριστίν Λαγκάρντ;


Μετά τις εκλογές και την αδυναμία σχηματισμού δοσιλογικής κυβέρνησης η επικεφαλής του τοκογλυφικού ΔΝΤ έσπευσε να επισκευτεί τους πολυαγαπημένους μας γείτονες.

Γιατί άραγε;
Μήπως στην προκειμένη φάση η τουρκία θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τοκογλυφικό αυτό οργανισμό;
Λέτε με την επιρροή που έχει η τουρκία στην Πατρίδα μας (λόγω αγάπης φυσικά) να μπορέσει να μας συνετίσει και όλα εμείς τα απολωλότα πρόβατα να γυρίσουμε στα κομματικά μνημονιακά μαντριά μας;
Λέτε να έχουμε απλά φαντασία;
Θα δούμε...
Γ.Θ

Στην Τουρκία η Κριστίν Λαγκάρντ

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουν «φουντώσει» ξανά οι φήμες για έξοδο της χώρας από το ευρώ, έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ωστόσο, η Διευθύντρια του ΔΝΤ πέταξε σήμερα στην γειτονική Τουρκία.

Με ένα tweetάρισμα το μεσημέρι της Τετάρτης, η Κριστίν Λαγκάρντ, μας ενημέρωσε ότι κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Πόλη.

Η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλη της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους θα βρεθούν οι οικονομικές προοπτικές της Τουρκίας καθώς και η δυνατότητα αύξησης των δικαιωμάτων ψήφου της Τουρκίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την εφημερίδα, daily Milliyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου