Κυριακή, Μαΐου 20, 2012

20 000 καταδρομείς από το Ισραήλ, στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου.



Το Ισραήλ, και η ελληνο-κυπριακή πλευρά του αγωγού πετρελαίου που θα είναι ανάμεσα στο Ισραήλ ,θα κατασκευάσουν το τερματικό του φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ελληνικής πλευράς ,και θέλει να τοποθετήσει 20 χιλιάδες καταδρομείς.
         [Ανατολία Πρακτορείο Ειδήσεων], 16 Φεβρουαρίου 2012.Καθημερινά επισκέπτεται το ελληνικό τμήμα της Κύπρου, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου,συναντώντας τον ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια. Η ελληνική διοίκηση και το περιεχόμενο των συνομιλιών ,μεταξύ ορισμένων εμπιστευτικών συμφωνιών για αμυντική συνεργασία, έχουν ολοκληρώσει κάθε λεπτομέρεια.

               Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στον Χριστόφια, η ελληνική κυβέρνηση στην συνάντηση με τον Νετανιάχου, τον ισραηλινό πρωθυπουργό των επιχειρήσεων, έφερε τις επενδύσεις στην ΤΔΒΚ.
              Ο Έλληνας ηγέτης,ζήτησε από τον Νετανιάχου οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες της ΤΔΒΚ ,να επενδύσουν. Ακουστή η ζήτηση για αέρα και θάλασσα που ανταποκρίνεται σε βάσεις.               Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, του Νετανιάχου,-- "Δώστε αεροπορική και ναυτική βάση, την ισραηλινή στρατιωτική βάση, τη διευθέτηση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, σε ένα ψήφισμα που απαγορεύει τις επενδύσεις''--η ελληνοκυπριακή πλευρά.
            Η Έρευνα και διάσωση στην συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στο τέλος των συνομιλιών. Κατά τη συνάντηση, υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας,οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν επίσης στο τέλος του Μαρτίου, αλλά το περιεχόμενο γνωστοποιείται σαφώς στο κοινό.

             Επίσης, περιέχει πολλές άλλες αξιώσεις από την συνάντηση του Νετανιάχου,για να μάθει ελληνικά.
            Η τοποθέτηση του αγωγού πετρελαίου μεταξύ του Ισραήλ και του ελληνικού τμήματος της Κύπρου, έτσι ώστε η ελληνική πλευρά να περάσει το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκει τα σχέδια για τις δύο πλευρές του μάρκετινγκ. Και για αυτό, καθώς και η μονομερής απόφαση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της ελληνικής κυβέρνησης (MEB), έχει κηρυχθεί η λεγόμενη ,12 μίλια προς την Λεμεσό για τη μεταφορά φυσικού αερίου, λόγω που τα τεμάχια πρέπει να βρίσκουν το τερματικό του φυσικού αερίου,ώστε να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

           Από οικονομική άποψη, η ελληνική κυβέρνηση που είχε μια δύσκολη περίοδο, υπολογίζει το συνολικό κόστος περίπου 10 δισ. δολ. του σταθμού που θα γίνει στο εγγύς μέλλον . Το Ισραήλ θέλει να κάνει το σύνολο των εγκαταστάσεων του κόστους ,μαζί με του προσωπικού ,και προβλέπεται να είναι περίπου 10 χιλιάδες δολ. όπως απαιτείται από το εν λόγω σχέδιο. Η τελική συμφωνία των μερών, όσον αφορά το κεντρικό κτίριο της ελληνικής πλευράς, το έργο έχει αποφέρει περίπου 10 χιλιάδες Ισραηλινούς,και τουλάχιστον 30 χιλιάδες ισραηλινές οικογένειες θα εγκατασταθούν στη Λεμεσό μελλοντικά. Προκύπτει το ζήτημα της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς.Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, σύμφωνα με το Ισραήλ, τόσο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους καθώς και τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους αγωγούς, και τις «αποκλειστικές οικονομικές ζώνες» για την ασφάλεια της ελληνικής πλευράς, θέλει να βάλει 20 000 καταδρομείς. Έτσι, πάνω από 50 χιλιάδες Ισραηλινοί θα ζουν στη Λεμεσό, ένα"μικρό" το Ισραήλ θα δημιουργηθεί.

              Ποιος επισκέφθηκε την ελληνική κυπριακή διοίκηση ,τον πρώτο Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου,που έκανε την είσοδο στην Νότια Κύπρο στο αεροδρόμιο της Πάφου.Ο Νετανιάχου, με τον ερχομό του ελληνικού τμήματος, του Ελληνικού Στρατού Εθνικής Φρουράς ,στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, μετέφερε το αίτημα.Τα αιτήματα αυτά έχουν προκαλέσει μια κρίση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας,στις 15 Φεβρουαρίου, έκανε μια μακρά συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου,που ασχολήθηκε με το θέμα και τη στρατιωτική βάση.

                Το αεροδρόμιο της Πάφου τέθηκε σε κίνδυνο, προτείνοντας το πρόβλημα.  Ο Νετανιάχου ζήτησε για το Ισραήλ,την " Αεροπορική Βάση, Ανδρέας Παπανδρέου " με την επιθυμία να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη. Μετά την εκτύπωση το Mavi Marmara,-- το Ισραήλ, και τις σχέσεις μεταξύ της ελληνικής κυπριακής διοίκησης-- βιώνει μια σημαντική κίνηση. Στον ελληνικό Τύπο, είπε πριν από την επίσκεψη του Νετανιάχου στις 16 Φεβρουαρίου, ότι δέχτηκε ορισμένες από τις απαιτήσεις του Ισραήλ: "Φέρτε το δικό σας στρατό στη Νότια Κύπρο. θα κατασκευαστεί μονάδα-- μέσω αγωγού,και τερματικού φυσικού αερίου-- στη νότια Κύπρο, και θα συμμετάσχει το Ισραήλ με καταδρομείς, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αγωγών και των εγκαταστάσεων, και θα αναλάβουν την ευθύνη για την περιοχή έρευνας και διάσωσης, και τη χρήση από την Πολεμική Αεροπορία της Αεροπορικής Βάσης του Ανδρέα Παπανδρέου. ''
http://www.hurriyet.com.tr/planet/20592410.asp             ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.         Οι Τούρκοι έχουν “τρελαθεί” από το “δέσιμο” Κύπρου-Ισραήλ και γράφουν για “ανάπτυξη 20.000 ισραηλινών κομάντος στην Κύπρο”!

Η ΧΟΥΡΙΕΤ στην ηλεκτρονική της έκδοση επικαλείται το πρακτορείο Ανατόλια το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ότι Νετανιάχου και Χριστόφιας συμφώνησαν γι΄ αυτή την ανάπτυξη δυνάμεων το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Νετανιάχου φέρεται να προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης να αναλάβει όλα τα έξοδα  για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου που πρέπει να φτιαχτεί  για την εξαγωγή του . Σε αντάλλαγμα, ο Νετανιάχου ζήτησε όλο το προσωπικό −10.000 άνθρωποι- να μεταφερθούν από το Ισραήλ με τις οικογένειές τους.
Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για “προβλημα ασφαλείας που θα προκαλέσει η ανάπτυξη Ισραηλινών στη Κύπρο”.

Όπως αναφέρει το Ανατόλια οι ισραηλινές δυνάμεις θα έχουν έδρα στη Λεμεσό και επικαλούμενο πηγή από τη Κύπρο λέει ότι “οι ισραηλινοί πάνε για να εγκατασταθούν για τα καλά στο νησί”.  
http://hggiken.pblogs.gr/

 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14655

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου